Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 25 Απριλίου 2023

Yποστελεχωμένο το Νοσοκομείο στη Σύρο

 


Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Σύρου
                         Ερμούπολη     24/04/2023

      Αρ. πρωτ.:886     

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ/ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

   

Όπως τονίζουμε κατ’ επανάληψη το τελευταίο διάστημα, είναι άμεση η ανάγκη πρόσληψης Ιατρικού, Νοσηλευτικού και Λοιπού προσωπικού στο Νοσοκομείο Σύρου, προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί ως δευτεροβάθμιο Νοσοκομείο και όχι ως Κέντρο Υγείας, δεδομένου ότι βασικές κλινικές (Χειρουργική, Παθολογική, Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών)  αντιμετωπίζουν σοβαρότατο θέμα υποστελέχωσης. Λόγω των επικείμενων συνταξιοδοτήσεων, το πρόβλημα θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο έως το τέλος του έτους, και δυστυχώς δεν έχει γίνει καμία ενεργεία αναπλήρωσης από πλευράς Υπουργείου Υγείας και 2ης ΔΥΠΕ.

    

Η ΔΥΠΕ και το Υπουργείο αντί να προβούν άμεσα σε προκηρύξεις θέσεων (κατεπειγόντως γι’αυτους που συνταξιοδοτούνται) επέλεξε να αντικαταστήσει τον Διοικητή του Νοσοκομείου! Αναμένουμε με μεγάλη αγωνία να δούμε, με ποιο τρόπο η απόφαση για αλλαγή Διοικητή θα καλύψει τις 20 κενές θέσεις Ιατρικού προσωπικού καθώς και τις σοβαρότατες ελλείψεις Νοσηλευτικού και Λοιπού προσωπικού. 


 Σαν να μην έφταναν αυτά, μεσούσης της Πασχαλινής περιόδου, η Διοίκηση της 2ης ΔΥΠΕ επέλεξε να μετακινήσει στο Νοσοκομείο της ΚΩ τον μοναδικό Γενικό Ιατρό του Γ.Ν. ΣΥΡΟΥ, που είναι και ο μοναδικός ειδικευμένος γιατρός του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών!!!

Με αυτές τις πρακτικές οι γιατροί του ΕΣΥ οδηγούνται στην πόρτα της εξόδου, ειδικά στα νησιά. Αντί να τους προσφέρονται κίνητρα, τους δίνονται αντικίνητρα. Αυτό συνέβη και στο μοναδικό ειδικευμένο γιατρό της Σερίφου Θανάση Κονταρη, που παρά τις επανειλημμένες δραματικές του εκκλήσεις προς την πολιτεία, έλαβε ως απάντηση εκκωφαντική σιωπή. Η παραίτηση του ήταν μονόδρομος. Με μεγάλη μας λύπη τον αποχαιρετούμε από το νησιωτικό ΕΣΥ.

Τέλος, αλγεινή εντύπωση προκαλεί η επιλογή του Υπουργείου να δημοσιεύσει την 21η Απρίλιου την ΚΥΑ  «φάντασμα» σχετικά με το επίδομα Ανθυγιεινής Εργασίας για τους Υγειονομικούς. Όταν ανακοινώθηκε η υπογραφή της προ δίμηνου, ξεσηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων καθώς αντί να αμβλύνει τις υφιστάμενες αδικίες, τις διεύρυνε. Αποσύρθηκε άρον-άρον, υποτίθεται για να διορθωθούν. Τελικά δεν διορθώθηκε σχεδόν καμία αδικία αφού -μεταξύ άλλων- για εργασία στους ιδίους χώρους, άλλες ειδικότητες παίρνουν επίδομα και άλλες όχι. Όμως από την έναρξη της πανδημίας, όλοι ανεξαιρέτως οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία υποχρεωθήκαν σε εμβολιασμό, ανεξαρτήτως ειδικότητας, αναγνωρίζοντας ξεκάθαρα ότι όλοι τους  εργάζονται σε επικίνδυνο και ανθυγιεινό περιβάλλον! 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Άμεση κάλυψη των κατεπειγουσών αναγκών του Νοσοκομείου για να μπορεί να ανταπεξέλθει στην κατακόρυφη αύξηση των αναγκών υγειονομικής περίθαλψης την περίοδο του Πάσχα και του Καλοκαιριού

Στελέχωση του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας των Κυκλάδων με μόνιμες προσλήψεις προσωπικού. 

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων δεδομένου ότι εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. 

Καμία μετακίνηση προσωπικού μεταξύ των μονάδων υγείας των Κυκλάδων

Ένταξη στα ΒΑΕ 

Να μην επανέλθουν οι εργολάβοι στα Νοσοκομεία

Επαναφορά παλιών και θέσπιση νέων κινήτρων στελέχωσης και παραμονής στις υπηρεσίες των νησιών.

Ανέγερση νέου σύγχρονου Νοσοκομείου σύμφωνα με τις ανάγκες των κατοίκων του Νομού

Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, των νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας  Αύξηση προϋπολογισμού για την Υγεία.

Επιστροφή των μισθών των υγειονομικών που ήταν σε αναστολή από 1/4/2022 έως 31/12/2022 σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ

Αύξηση Μισθών. Εμείς θέλουμε αύξηση των μισθών και όχι τα χρήματα των ασθενών.

Διπλασιασμός του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για όλους τους υγειονομικούς με παράλληλη ένταξη όλων των ειδικοτήτων των εργαζομένων στο ΕΣΥ στην χορήγηση του επιδόματος σε διαφορετικές κατηγορίες

Για  το Δ.Σ. του Συλλόγου

Η Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας 

 Αικατερίνη Καλογεράκη Άννα Καμπάνη