Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 18 Απριλίου 2023

4η Πανικάρια Πορεία Ειρήνης (Καραβόσταμο - Εύδηλος)


 4Η  ΠΑΝΙΚΑΡΙΑ  ΠΟΡΕΙΑ  ΕΙΡΗΝΗΣ

                   Κυριακή 23 Απρίλη από το Καραβόσταμο στον Εύδηλο


Το Εργατικό Κέντρο νομού Σάμου, τα σωματεία-μέλη του αλλά και φορείς του νησιού, καλούν το λαό της Ικαρίας  να εκφράσει με κάθε τρόπο την αντίθεση του στους επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και στην εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτούς.

Ένα και πλέον χρόνο μετά το ξέσπασμα του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία ανάμεσα στους ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ με τη Ρωσία, έχει περάσει σε τροχιά επικίνδυνης κλιμάκωσης με ανοιχτό το ενδεχόμενο της γενίκευσής του.

Προμηνύονται ακόμα μεγαλύτεροι  κίνδυνοι  για τον ελληνικό λαό και τους λαούς της περιοχής εξαιτίας της μετατροπής της χώρας σε απέραντο αμερικανονατοϊκό πολεμικό ορμητήριο με τις δεκάδες βάσεις και υποδομές, με προεξάρχουσες εκείνες στην Αλεξανδρούπολη και στη Σούδα, που συμμετέχουν ενεργά σε ιμπεριαλιστικές πολεμικές επιχειρήσεις.

Οι συζητήσεις  για αποστολή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων και πολεμικού υλικού στο μέτωπο του πολέμου, για δρομολόγηση μιας σειράς επικίνδυνων διευθετήσεων στα ελληνοτουρκικά σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού.

Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρει βαριές ευθύνες γιατί με την πολιτική της εμπλοκής στοχοποιεί την ίδια τη χώρα και το λαό. Συνεχίζει τον διαβόητο «Στρατηγικό Διάλογο» ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα, που εγκαινίασε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2018.    

  Καταρρέει με πάταγο το ευρωατλαντικό αφήγημα που επιχειρεί να παρουσιάσει τους ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ ως δήθεν «παράγοντες ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας» στην περιοχή. Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία, οι δεκάδες πολεμικές εστίες στην ευρύτερη περιοχή, η κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας το προηγούμενο διάστημα, τα διχοτομικά σχέδια για το Κυπριακό αποτελούν αδιάψευστους μάρτυρες ότι μοναδικοί ωφελημένοι από το μακέλεμα των λαών είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι που διαγκωνίζονται για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στην εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αποτελούν πρόκληση οι συζητήσεις για την “ενεργειακή ασφάλεια”, την ώρα που ο ελληνικός λαός ζει από πρώτο χέρι την ενεργειακή φτώχεια. Οι συζητήσεις για την “προάσπιση της δημοκρατίας” φανερώνουν τα νέα σχέδια καταστολής απέναντι στο λαϊκό κίνημα στην προσπάθεια να στοιχηθεί ο λαός πίσω από το άρμα των ευρωατλαντικών επιδιώξεων και συμφερόντων. 

 Η παραπέρα εμπλοκή και συμμετοχή στους αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς, τα ΝΑΤΟϊκά εύσημα για τα οποία κομπάζουν η κυβέρνηση και τα κόμματα του ευρωατλαντισμού,  κοστίζουν πάνω από 7 δις ευρώ στον ελληνικό λαό.

Να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η λαϊκή πάλη και η διεκδίκηση για:

Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία! 

Να κλείσουν οι ξένες στρατιωτικές βάσεις στην Ελλάδα – ούτε σκέψη για δημιουργία νέων.

Να μην σταλεί κανένας φαντάρος, αξιωματικός, υπαξιωματικός σε αποστολή εκτός συνόρων.

Την αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Καλούμε τους εργαζόμενους όλων των κλάδων, τις γυναίκες, τους γονείς με τα παιδιά τους, τη νεολαία και το λαό του νησιού στην 4η Πανικάρια Πορεία Ειρήνης (περίπου 8 χλμ) την Κυριακή 23 Απρίλη, με σημείο έναρξης το Καραβόσταμο (Γιαλός) στις 11π.μ., με τερματισμό στην πλατεία Ευδήλου.