Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023

Αποχαιρετισμός σε έναν δραστήριο εργαζόμενο

 


Mε θλίψη διαβάσαμε την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ (επισυνάπτεται) για την απώλεια του Δήμου Θεοδώρου.

Τον εκλιπόντα είχαμε γνωρίσει πριν την ίδρυση του ΠΑΜΕ στα πλαίσια των εργασιακών μας καθηκόντων στο ραδιόφωνο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, στο οποίο είχαμε για χρόνια καθημερινή εκπομπή. 

Από τη θέση του Γενικού Γραμματέα, αλλά και του προέδρου της ΟΕΚΙΔΕ (η ομοσπονδία των εργαζομένων σε κλωστοϋφαντουργία, ιματισμό και δέρμα) ο εκλιπών ήταν για χρόνια συχνός φιλοξενούμενος άλλοτε δια ζώσης και άλλοτε τηλεφωνικά στην εκπομπή, ενώ άλλες φορές συναντιόμασταν στα πλαίσια της κάλυψης κινητοποιήσεων του κλάδου. 

Ήταν και χρόνια εκεί στη δεκαετία του 1990-2000 που οι βιομήχανοι του κλάδου έκλειναν επιχειρήσεις, σε αρκετές των περιπτώσεων για να τις μεταφέρουν σε γειτονικές χώρες με χαμηλότερο λειτουργικό κόστος. Συνεπώς ο κλάδος ήταν σε αναβρασμό και η παραγωγή ειδησεογραφίας, κυρίως αρνητικής σχεδόν καθημερινή. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του...


 ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

Το ΠΑΜΕ αποχαιρετά με θλίψη και σεβασμό τον σύντροφο Δήμο Θεοδώρου που έφυγε χθες από τη ζωή.

Ο σύντροφος Δήμος διετέλεσε επί χρόνια πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού, Δέρματος Ελλάδας και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Συνέβαλε σημαντικά και με πείσμα για την δημιουργία του ΠΑΜΕ το 1999.

Θα τον θυμόμαστε μαχητικό συνδικαλιστή, μπροστάρη στην οργάνωση των αγώνων του κλάδου του, όπως στον μεγάλο αγώνα στο εργοστάσιο της sex form, μπροστά στις πύλες των εργοστασίων από τα χαράματα. Ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους τους συναδέλφους του.

Διακρίθηκε και στην πάλη για την οργάνωση των μεταναστών εργατών στα συνδικάτα τους, για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.  Συμμετείχε στις αποστολές του ΠΑΜΕ όπως αυτή στη Παλαιστίνη και την ιστορική συνάντηση με τον Γιασερ Αραφατ.

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του και ιδιαίτερα στην γυναίκα του Μιμίκα και την κόρη του Αντιγόνη.