Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023

Η ΠΟΣΠΕΡΤ συμπαρίσταται στην ΠΕΝΕΝ

 


Ανακοίνωση ΠΟΣΠΕΡΤ:

«Οι εργαζόμενοι στα Ραδιόφωνα και τις Τηλεοράσεις συμπαραστεκόμαστε στην ΠΕΝΕΝ» 

Η ΠΟΣΠΕΡΤ συμπαρίσταται στην ΠΕΝΕΝ και στον πρόεδρό της που αντιμετωπίζουν δίωξη για τη συμμετοχή της Ένωσης στην πανελλαδική - πανεργατική απεργία της 10ης Ιουνίου του 2011. ... Η επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη να σπάσει τον συνδικαλισμό με νόμους και πρακτικές που θυμίζουν τις πιο σκοτεινές εποχές, ενισχύει την εργοδοτική αυθαιρεσία και στη συγκεκριμένη περίπτωση  φτάνει στο σημείο οι εφοπλιστές να καταγγέλλουν συνδικαλιστικό φορέα για τη συμμετοχή του σε πανεργατική απεργία.


Είναι ξεκάθαρο ότι στόχος αυτής της δίωξης είναι η αγωνιστικότητα της ΠΕΝΕΝ, η οποία παρεμβαίνει για τη διαφύλαξη των ναυτεργατικών δικαιωμάτων, τη ασφάλεια των μελών της κατά την εργασία αλλά και για κοινωνικά ζητήματα. Η οργάνωση και περιφρούρηση της απεργίας είναι καθήκον των συνδικαλιστών και όχι αξιόποινο αδίκημα.

Οι εργαζόμενοι στα Ραδιόφωνα και τις Τηλεοράσεις συμπαραστεκόμαστε στην ΠΕΝΕΝ και δηλώνουμε ότι θα είμαστε στο πλευρό της. Θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην απεργία, την Ένωση απέναντι στους εφοπλιστές, τους εργαζόμενους απέναντι στην ασυδοσία των αφεντικών και τους εργατοκτόνους νόμους, την αγωνιστικότητα των σωματείων απέναντι στην συναίνεση στο άδικο.

O πρόεδρος: Κούνης Δημήτριος

Ο γενικός γραμματέας: Λιαπικος Βασίλειος