Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023

Aνακοίνωση σωματείου εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο

 


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                               Ελευσίνα: 2/12/2023Γ.Ν.Ε. ΘΡΙΑΣΙΟ 
   

ΟΧΙ στην κοροϊδία και εργασιακή ομηρία χιλιάδων συμβασιούχων εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες υγείας

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Στάση Εργασίας από 11 π.μ. έως 3 μ.μ.

Συγκέντρωση στις 12.30 μ.μ. στο Υπουργείο Οικονομικών για άμεση καταβολή επιδόματος Χριστουγέννων,  αύξηση και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος και ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ σε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στο Δημόσιο προκαλεί η προκλητική προσπάθεια της κυβέρνησης και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης να εμφανίσουν τις αυξήσεις – κοροϊδία για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο ως δήθεν «ουσιαστική ενίσχυση του εισοδήματος μας».

Μάταια προσπαθούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε ότι οι μεσοσταθμικές αυξήσεις 5.53% (70 μεικτά για κάθε εργαζόμενο στο Δημόσιο και από 16 έως 25 ευρώ μεικτά για κάθε παιδι) σημαίνουν ότι θα συνεχισθεί η μείωση του πραγματικού μισθού των εργαζομένων στο Δημόσιο, δεδομένου ότι ο πληθωρισμός το πρώτο εξάμηνο του 2023 ξεπερνά το 7% (στα τρόφιμα και άλλα βασικά είδη έχει ξεπεράσει το 12%).

Η νέα μείωση του πραγματικού μισθού (της αγοραστικής δύναμης του μισθού μας) έρχεται να προστεθεί:

1.    στις περικοπές με τα μισθολόγια των Ν.4024/2011, 4093/2012 και 4353/2015 που ξεπέρασαν το 20%

2.     στη μείωση του πραγματικού μισθού κατά 7,4%, το 2022 σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ

3.    στους 6, 2 δις επιπλέον φόρους για το 2024 που προβλέπει το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού.

Δικαιολογημένη είναι η αγανάκτηση μας γιατί με την πρόσφατη υπουργική απόφαση περικόπηκε το ανθυγιεινό επίδομα σε εργαζόμενους της τεχνικής υπηρεσίας, διατηρείται ο απαράδεκτος αποκλεισμός χιλιάδων συνάδελφων και ταυτόχρονα μια σειρά επαγγελμάτων «υποβιβάζονται» κατηγορία έκθεσης σε επαγγελματικούς κινδύνους


Επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές δις ευρώ στους επιχειρηματικούς ομίλους  που καταγράφουν ρεκορ κερδοφορίας

Ακόμη πιο προκλητικοί είναι οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί, στην πρόσφατη συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ,  ότι απορρίπτουν το αίτημα μας για ουσιαστικές αυξήσεις με επαναφορά του 13ου – 14ου μισθού για να «μην κινδυνέψει η δημοσιοοικονομική σταθερότητα» και «η απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας την ίδια περίοδο του:

● ο κρατικός προϋπολογισμός κατέγραψε πρωτογενές πλεόνασμα 6 δις ευρώ, το 1ο δεκάμηνο 2023

● το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν (ΑΕΠ - ο συνολικά παραγόμενος πλούτος ετησίως της Ελλάδας το 2023 προβλέπεται να ξεπεράσει τα 224 δις ευρώ, με βασικούς κερδισμένους 130 μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, που καταγράφουν ρεκόρ κερδοφορίας (καθαρά κέρδη 10, 41 δις το 2022)

● προβλέπονται νέες επιδοτήσεις 8,5 δις για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

● εξακολουθούν οι προκλητικές φοροαπαλλαγές για τα καπιταλιστικά κέρδη – που μαζί ψηφίζουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ - όπως η «εθελοντική» φορολογία των εφοπλιστών και ο «αναβαλλόμενος φόρος» των τραπεζών.

Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι τόσο στη φάση της κρίσης όσο και της ανάκαμψης, μόνιμα χαμένοι είμαστε οι εργαζόμενοι, που πληρώνουμε, με την ένταση της εκμετάλλευσης, της φοροληστείας και τις συνεχείς ανατιμήσεις, για να εξασφαλισθεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Συνεχίζουμε τον αγώνα με συμμετοχή στο Πανεργατικό Συλλαλητήριο την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ. στην Πλ. Συντάγματος