Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023

Διάσταση απόψεων μεταξύ ΠΟΕΜ και ΣΕΒ για τη ΣΣΕ των μεταλλεργατών


 ...αναδημοσίευση από το www.ertnews.gr...

Απόκλιση σημειώθηκε στις διεκδικήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου και του ΣΕΒ στις συναντήσεις που είχαν για την υπογραφή ΣΣΕ.

Μετά την άκαρπη συνάντηση η ΠΟΕΜ αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η εργασία των μεταλλεργατών δεν μπορεί να προσφέρεται με τόσο χαμηλά ημερομίσθια και τόσο χαμηλούς μισθούς.
Ο κλάδος του Μετάλλου είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες που φέρνουν την ανάπτυξη στο τόπο και από αυτή την ανάπτυξη πρέπει να πάρουν μέρισμα και οι μεταλλεργάτες.
Είναι απαράδεκτο από την μία μεριά να δηλώνουν ότι θέλουν εξειδικευμένους εργαζόμενους και από την άλλη να μην τους αμείβουν όπως πρέπει.
Δεν γίνεται μετά από 11 χρόνια μνημονίων που έφεραν τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με απολύσεις, μειωμένα ωράρια εργασίας, μειώσεις μισθών και ανεργία να αυξάνουν οι βιομήχανοι τα κέρδη τους και οι μεταλλεργάτες να μείνουν με χαμηλές αμοιβές που δεν καλύπτουν ούτε τις βασικές ανάγκες διαβίωσης.


Η διαρκώς αυξανόμενη ακρίβεια σε όλα τα είδη διατροφής και βασικών καταναλωτικών αναγκών, έχει μειώσει δραματικά την αγοραστική μας αξία και έχει φέρει σε δύσκολη θέση την πλειοψηφία των συναδέλφων μας.
Η στάση των εργοδοτών αναμενόμενη: με προφάσεις και προσχήματα αρνούνται την ουσιαστική συζήτηση για συλλογική σύμβαση και επιδιώκουν να μην υπογράψουν με την Ομοσπονδία μας. Οι δυο πλευρές εξακολουθούν να διαφωνούν σε ζητήματα όπως αυξήσεις στους μισθούς, αναγνώριση τριετιών, μέτρα υγείας και ασφάλειας, γιατρούς εργασίας, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και ωράρια.

Η στάση των εργοδοτών δεν μας εκπλήσσει, καθώς ενθαρρύνεται από την κυβερνητική πολιτική και αποτελεί συνέχεια της μνημονιακής επίθεσης που έχει στόχο να διατηρήσει χαμηλά τον μέσο μισθό ακόμα και όταν δίνει ψίχουλα στον κατώτατο.

Να γιατί χρειάζεται να είμαστε όλοι ενημερωμένοι, οργανωμένοι και ενεργοί στα Σωματεία μας, να μάθουμε όλα όσα χρειαζόμαστε για να γίνει η συλλογική σύμβαση εργασίας υπόθεση όλων των εργαζομένων.

Στα πλαίσια αυτά, καλείστε την Τετάρτη στις 6.12.2023 και ώρα 9:30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά (Ομηρίδου Σκυλίτση 19, 3ο όροφο) σε σύσκεψη των Σωματείων του κλάδου για να συζητήσουμε και να καθορίσουμε την στάση και την αντίδρασή μας για το εν λόγω θέμα.

Δε συμβιβαζόμαστε και συνεχίζουμε τον αγώνα μας!».