Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023

Εργαζόμενοι «Αγίου Σάββα»: Υπολειτουργεί ο μαγνητικός τομογράφος - Σε ιδιωτική εταιρεία η καθαριότητα


...αναδημοσίευση από το www.ertnews.gr...

 Στην εκπνοή του 2023 ο σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου «Ο Άγιος Σάββας», με δύο ανακοινώσεις του διαμαρτύρεται τόσο για τα προβλήματα στη λειτουργία του Μαγνητικού Τομογράφου, όσο και για το θέμα της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας. Προαναγγέλλει συνέλευση την Τρίτη 2 Ιανουαρίου και ενημέρωση υπερκείμενων συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Για το μαγνητικό τομογράφο αναφέρει: «Ο σύλλογος εργαζομένων του ΓΑΟΝΑ Ο Άγιος Σάββας ενημερώθηκε ότι υπολειτουργεί o Μαγνητικός Τομογράφος του νοσοκομείου και συγκεκριμένα οι δυο Διευθυντές Ιατροί απουσιάζουν (ο ένας με αναρρωτική και ο άλλος με άδεια προ-συνταξιοδότησης) και το τμήμα λειτουργεί με ένα ειδικευόμενο Ιατρό. Αποτέλεσμα είναι να γίνονται τα ραντεβού μεν των μαγνητικών αλλά να καθυστερούν οι διαγνώσεις ή να παραπέμπονται για διάγνωση με την επιστροφή ων ιατρών του τμήματος στην εργασία. Παράλληλα στο Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα που περιλαμβάνει και τους Αξονικούς Τομογράφους οι Διευθυντές Ιατροί είναι επίσης κοντά στη συνταξιοδότηση.


Το Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα είναι από τα πιο αναγκαία τμήματα του μεγαλύτερου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου της χώρας και η ανάγκη πρόσληψης Ιατρών, θα έπρεπε να γίνει με προγραμματισμό, σπουδή, επιμονή και εγρήγορση. Λόγω των εορτών ο διάλογος με τους Συντονιστές του Τμήματος, ήταν δύσκολος παρόλο που τον επιδιώξαμε. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η Διευθύντρια του Ακτινολογικού έχει αποστείλει και ενημερώσει για την επείγουσα αναγκαιότητα κάλυψης των κενών θέσεων αλλά και για το επείγον της παρούσας κατάστασης. Η πρόβλεψη για προσλήψεις από τον προηγούμενο Μάρτιο, από αυτά που καταφέραμε να μάθουμε, αφορά 2 γιατρούς για τον Αξονικό και τον μαστό αλλά όχι για τον Μαγνήτη!!
Το Σωματείο μας πολλές φορές έχει καταγγείλει την απαξίωση και την δυσκολία λειτουργίας του νοσοκομείου λόγω των τεράστιων ελλείψεων σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων αλλά αυτό οδηγεί το τμήμα Μαγνητικού Τομογράφου να λειτουργεί στα ελάχιστα όρια ασφαλείας.
Δεν θα επιτρέψουμε ούτε την διάλυση ούτε την ιδιωτικοποίηση!!

Γιατί δεν έχουν προκηρυχθεί θέσεις για την κάλυψη όλων των κενών?
Γιατί δεν έχει προβλεφθεί η αναγκαία στελέχωση των τμημάτων ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία?
Ζητάμε την άμεση κάλυψη της λειτουργίας του Μαγνήτη με πρόσληψη γιατρού.
Ζητάμε την άμεση στελέχωση του τμήματος συνολικά με μόνιμο προσωπικό!
Κάθε σκέψη ιδιωτικοποίησης θα μας βρει απέναντι!!

Ενημερώνουμε την ΕΙΝΑΠ και την ΟΕΝΓΕ για παρέμβαση και ενέργειες».

Ως προς το θέμα της καθαριότητας ο σύλλογος επισημαίνει πως: «Η Διοίκηση του νοσοκομείου εντελώς υπόγεια έτρεξε να ολοκληρώσει τον διαγωνισμό για την παραχώρηση της καθαριότητας σε εργολαβική εταιρεία!!!
Την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου και χωρίς προειδοποίηση επιλεκτικά κάποιοι συνάδελφοι της καθαριότητας δέχθηκαν τηλεφωνήματα από την ιδιωτική εταιρεία και ρωτήθηκαν αν θέλουν με την απόλυση τους από το νοσοκομείο, να προσληφθούν εκεί!! Οι ίδιοι οι “εκπρόσωποι” της εταιρείας δηλώνουν τηλεφωνικά στους συναδέλφους ότι από 08/01/2024 αναλαμβάνουν την καθαριότητα του νοσοκομείου.

Από την Διοίκηση του νοσοκομείου και τις Υπηρεσίες σιγή ασυρμάτου! Και όλα αυτά μέσα στις γιορτές, η Διοίκηση και το Ελεγκτικό Συνέδριο “έτρεξαν” να “κλείσουν τις εκκρεμμότητες” της ιδιωτικοποίησης του νοσοκομείου. Θα θέσουμε τα ερωτήματα πως μια ιδιωτική εταιρεία βρήκε τα στοιχεία επικοινωνίας εργαζομένων, ποιoς επέλεξε και με ποιa κριτήρια ποιοι εργαζόμενοι θα ερωτηθούν αν θέλουν να εργαστούν σε ιδιωτική εταιρεία;
Για τα κριτήρια έχουμε εικόνα, καταγγέλλαμε σε ανακοίνωσή μας από 22/11/2023 την απόφαση του Δ.Σ. του νοσοκομείου και γράφαμε “Χρησιμοποιούν ως επιχείρημα στην απόφασή του ΔΣ με αριθμό 666/08-11-2023 για να απολυθούν οι ΣΟΧ και να μπει εργολάβος στην καθαριότητα, ότι οι συνάδελφοι έχουν χρόνια προβλήματα υγείας και κάνουν χρήση αναρρωτικών αδειών!!!!”.

Την ανακοίνωση αυτή την είχαμε στείλει σε κόμματα της Βουλής αλλά και στο γραφείο του Υπουργού Υγείας αλλά δεν αντέδρασε στην ακάθεκτη πορεία της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας του ΓΑΟΝΑ Ο Άγιος Σάββας.
Είναι εξοργιστικό, παραμονές πρωτοχρονιάς με αυτό τον ύπουλο και απρεπή τρόπο να ενημερώνονται οι σχεδόν 60 συνάδελφοι της καθαριότητας ότι θα μείνουν άνεργοι!!

Στην απεργιακή κινητοποίηση στις 8 Δεκεμβρίου ο Υφυπουργός Υγείας παραδεχόταν στην συνάντηση με την αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ ότι οι εργολαβικές εταιρείες κοστίζουν υπερδιπλάσια στα νοσοκομεία. Έχουμε αποδείξει πως και στο νοσοκομείο μας ισχύει ακριβώς το ίδιο!! Χαρίζονται χιλιάδες ευρώ για την κερδοφορία του εργολάβου. Την ίδια ώρα που το υπουργείο Υγε;iας μας διαβεβαιώνει ότι θα μπλοκαριστεί κάθε διαγωνισμός σε όλα τα νοσοκομεία στον Άγιο Σάββα προχωρούσαν ακάθεκτα την ιδιωτικοποίηση και τις απολύσεις δεκάδων εργαζομένων!!
Δεν θα περάσουν οι απολύσεις!! Δεν θα περάσουν οι εκβιασμοί και η ανεργία!
Έξω οι εργολάβοι από το νοσοκομείο! Καλούμε την ΠΟΕΔΗΝ να κάνει παρέμβαση!
Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να κάνει πράξη, έστω και τώρα, τις δεσμεύσεις του!!
Καλούμε όλους τους συναδέλφους την Τρίτη 2 Γενάρη στις 10πμ σε συνέλευση στο Αμφιθέατρο».