Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023

H OENΓΕ για τους αγροτικούς γιατρούς της Νάξου


 O.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας

O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece

Αθήνα 22/12/2023

Α.Π:13507


ΠΡΟΣ:

ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, κ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΜΙΧΑΛΗ

ΤΗΝ ΑΝΑΠΛ. ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ, κ. ΑΓΑΠΗΔΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ

ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, κ. ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ ΜΑΡΙΟ

ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ 2ης ΥΠΕ

ΜΕΛΗ Γ.Σ ΟΕΝΓΕ

ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΕΝΩΣΕΩΝ

ΦΟΡΕΙΣ

ΜΜΕ



Η ΟΕΝΓΕ έχει πολλές φορές καταγγείλει τη συνέχιση της λογικής των μπαλωμάτων και τη μετατροπή των γιατρών του δημόσιου συστήματος υγείας σε περιοδεύοντα θίασο με τις συνεχείς μετακινήσεις, οι οποίες με την επίκληση της "έκτακτης κατάστασης" μονιμοποιούνται και νομιμοποιούνται. 

Αυτή τη φορά η διοίκηση της 2ης ΥΠΕ στέλνει διαρκώς «εντέλλεσθε» για πολυήμερες μετακινήσεις σε ΠΙ άλλων νησιών (Δονούσα και Ανάφη) ενώ ετοιμάζονται τέτοιες μετακινήσεις και προς Κουφονήσια, Σχοινούσα, Ηρακλειά. Και αυτό την στιγμή που από τις 12 (δώδεκα) προβλεπόμενες θέσεις υπηρεσίας υπαίθρου στο νησί της Νάξου, οι 3 είναι ήδη κενές ενώ εντός του Δεκεμβρίου κενώνονται άλλες 4 λόγω λήξης θητείας. Τα παραπάνω επισημαίνονται σε έγγραφο που το υπογράφουν όλοι οι γιατροί υπηρεσίας υπαίθρου (αγροτικοί) της Νάξου καθώς και όλοι οι ειδικευμένοι γιατροί του Γ.Ν – Κ.Υ Νάξου, συμπεριλαμβανομένου και του διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας.

Απαιτούμε να μπει τέλος στις μετακινήσεις και στα μπαλώματα που υποβαθμίζουν παραπέρα την περίθαλψη για τους κατοίκους της Νάξου και που ωθούν τους νέους πτυχιούχους ιατρικής σε παραίτηση και σε μετανάστευση στο εξωτερικό για να κάνουν εκεί ειδικότητα. Οι γιατροί υπηρεσίας υπαίθρου που επέλεξαν την Νάξο να ασκούν την θητεία υπαίθρου στην Νάξο (και γενικότερα στην έδρα τους) χωρίς αναγκαστικές μετακινήσεις.

Το πάγιο αίτημά μας είναι πως οι θέσεις όλων των ΚΥ και ΠΙ των νησιών αλλά και γενικότερα πρέπει να καλύπτονται από μόνιμους ειδικευμένους γιατρούς (Γενικής Οικογενειακής Ιατρικής, Ειδικής Παθολογίας, Παιδιατρικής και λοιπών ειδικοτήτων απαραίτητων για την ΠΦΥ). Έχουμε επισημάνει από καιρό πως η «υπηρεσία υπαίθρου» είναι αναχρονιστικός θεσμός που πρέπει να καταργηθεί. Όλοι οι νέοι πτυχιούχοι ιατρικής να ξεκινούν αμέσως ειδικότητα.