Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023

ΛΑΡΚΟ: Οι εργαζόμενοι διεκδικούν τη λειτουργία της επιχείρησης και τη διάσωση των θέσεων εργασίας

 

...αναδημοσίευση από το www.ertnews.gr...

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στη σύσκεψη που κάλεσαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου σε κινηματογράφο της Λάρυμνας, διεκδικώντας τη λειτουργία της επιχείρησης και τη διάσωση των θέσεων εργασίας.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας: (ΟΜΕ) «Εγκρίθηκε ψήφισμα (διαβάστε το πλήρες κείμενο) βάζοντας τις βάσεις για περαιτέρω συντονισμό και από κοινού οργάνωση του αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που οδηγεί στην εξαθλίωση των λαϊκών νοικοκυριών.

Εκπρόσωποι Εργατικών Κέντρων και Συνδικάτων από την Στερεά και Εύβοια, από την Αττική, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, νέοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, κομμάτων και της τοπικής διοίκησης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Σωματείων και των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, δίνοντας μαζικό και δυναμικό «παρών» στη μεγάλη σύσκεψη συλλαλητήριο στο εργοστάσιο της Λάρυμνας.Τέσσερα χρόνια μετά τη μεγάλη σύσκεψη τον Δεκέμβρη του 2019, που αποτέλεσε την αφετηρία για την έναρξη αυτού του μεγαλειώδη αγώνα, ένωσαν τις φωνές τους και απαίτησαν "δουλειά, καμίνια μηχανές να ανάψουνε ξανά".

Έστειλαν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση ότι οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ δεν είναι μόνοι και με όπλο την ενότητα και την αλληλεγγύη θα συνεχίσουν τον αγώνα τους, έχοντας δίπλα ολόκληρη την εργατική τάξη και το λαό της χώρας.

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ βρέθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Κώστα Παρασκευά μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στο οποίο συμμετείχε επίσης ο Κώστας Μπάτσικας μέλος της ΚΕ και γραμματέας της ΕΠ Αν Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ και οι Νίκος Μαυροκέφαλος και Βάλσαμος Συρίγος, μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ.

Τη μαζική συμμετοχή εκπροσώπων σωματείων και φορέων στη σύσκεψη - συλλαλητήριο που κάλεσαν τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ χαιρέτησε ξεκινώντας την εισήγηση εκ μέρους όλων των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ, ο Παναγιώτης Πολίτης πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο εργοστάσιο της Λάρυμνας».

Πηγή φωτο: ΟΜΕ