Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Χαϊδάρι: Έπαιξαν ποδόσφαιρο με τα προσφυγόπουλα


Ποδόσφαιρο που ενισχύει την αλληλεγγύη και τις κοινωνικές αξίες, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν στο δημοτικό γήπεδο Χαϊδαρίου "Τ. Χαραλαμπίδης".


Στο χώρο του αθλητισμού όπου σουλατσάρουν "επενδυτές", μπράβοι, στοιχηματάκηδες, "επιστήμονες" και όπου φύονται πάσης φύσεως ζιζάνια, υπάρχουν πάντα στιγμές που δίνουν ελπίδες και δείχνουν ότι υπάρχει ζωή.
Μόνο που έρχονται από τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, την κοινωνία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το κυριότερο από τις νέες γενιές που μπαίνουν στον αθλητικό στίβο.



Είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε το ποδοσφαιρικό τουρνουά αλληλεγγύης που έγινε στο Χαϊδάρι το Σάββατο 8 Απριλίου, με οικοδεσπότες τις εφηβικές ομάδες της Α.Ε. Δάσους Χαϊδαρίου και φιλοξενούμενες ομάδες προσφυγόπουλων από το Σχιστό (με τη μαύρη εμφάνιση) και το Ελληνικό (με τη λευκή εμφάνιση).
Στους χαιρετισμούς - καλωσόρισμα, τόσο οι διοικούντες την ΑΕ. Δάσους Χαϊδαρίου, ο πρόεδρος Δημήτρης Λάλης και ο γραμματέας Κώστας Αντωνόπουλος, αλλά και ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος και όσοι άλλοι μίλησαν, τόνισαν ότι τα παιδιά που απάρτιζαν τις προσφυγικές ομάδες έρχονται από ένα περιβάλλον που τους φόρτωσε με πόνο και εφιαλτικές εμπειρίες και σίγουρα θα προτιμούσαν να μην τα έχουν ζήσει όλα αυτά και να βρίσκονταν σε μία ειρηνική πατρίδα και να έπαιζαν ποδόσφαιρο εκεί.
Φιλόξενη πόλη το Χαϊδάρι, αγκάλιασε τα προσφυγόπουλα, τόσο με την υποδοχή στα σχολεία, όσο και με διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις και τώρα ήρθε η σειρά του αθλητισμού.

Και όταν γίνουν και οι απαραίτητες εργασίες και στο άλλο γήπεδο του Χαϊδαρίου, κοντά στο ΚΕΒΟΠ, τότε η αθλητική δραστηριότητα θα αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες έκφρασης και μαζί της και οι χρήσεις με κοινωνικό αντίκρυσμα, όπως αυτή του Σαββάτου.

Η νέα διοίκηση της Α.Ε. Δάσους Χαϊδαρίου και οι προπονητές που είναι και παιδαγωγοί και στοχεύουν στην πολύπλευρη ανάπτυξη των νέων αθλητών και σαν προσωπικότητες - πολίτες, είναι ο κινητήριος μοχλός για τις επιλογές αυτές, που το μόνο σίγουρο είναι ότι απλώς είναι η αρχή, αφού τα καλύτερα έρχονται.

Το ert.gr και η ΕΡΑ Σπορ στήριξαν τη διοργάνωση, ήταν άλλωστε το ελάχιστο που μπορούσαν να κάνουν.