Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Δανείζουν στον ΕΔΟΕΑΠ το σχοινί για να κρεμαστεί




Η τροπολογία Πετρόπουλου με την οποία η κυβέρνηση αποφάσισε ξαφνικά (!) να δανείσει από τον ΕΦΚΑ 10 εκ. ευρώ σε τέσσερις δόσεις δεν ήταν “ξαφνική” για όλους. 
 
Κάποιοι από την συνδικαλιστική γραφειοκρατία, γνωστοί από τα πάρε δώσε με την κυβέρνηση και τους εργοδότες εδώ και πάνω από ενα χρόνο, γνώριζαν
 
Γνώριζαν το νέο εγκλημα που ετοιμάζεται και περίμεναν το πότε η κυβέρνηση και οι καναλάρχες θα έχουν... χρόνο να το δρομολογήσουν. Έτσι κι αλλιώς έχουν εγκαταστήσει πλέον τους ανθρώπους τους στα κρίσιμα πόστα στον ΕΔΟΕΑΠ και αρχίζουν να ξεδιπλώνουν το σχέδιο για το οποίο ετοιμάζονται εδώ και καιρό. 
 
Τι σημαίνει το περιβόητο δάνειο; Κατ' αρχήν τα δέκα εκ. ευρώ, όχι τυχαία, είναι σχεδόν ακριβώς το ποσό που “έλειπε” από αυτά που έλεγαν πριν από ένα χρόνο οτι θα δώσουν από τον ΕΦΚΑ στον ΕΔΟΕΑΠ. 
 
Αλλά τελικά τότε έδωσαν κάτι λιγότερο και από τα μισά. 
 
Αυτά ήταν τα χρήματα που αναλογούσαν στο Ταμείο μας από τις οφειλές που έχασε από την στιγμή της ενοποίησης των Ταμείων στο Υπερ Ταμείο. 
 
Τώρα ο κ. Πετρόπουλος αποφασίζει “ξαφνικά” και ενώ το Ταμείο είναι με το μαχαίρι στο λαιμό, καθώς έχουν εξαντληθεί πλέον οι διαθέσιμοι πόροι του για να εξυπηρετήσει τις τρέχουσες πληρωμές (συντάξεις – υπαλλήλους – φάρμακα – νοσοκομεία), να δώσει αυτά που είχε παρακρατήσει τον φθινόπωρο. 
 
Μόνο που τώρα τα δίνει – ποιός τα ζήτησε άραγε και με τι αντάλλαγμα - οχι ως οφειλή του ΕΦΚΑ αλλά ως “δάνειο” από το ΕΦΚΑ.
Ενα δάνειο που πρέπει να αποπληρωθεί μέχρι τέλος του έτους ! 
 
Με τι έσοδα θα αποπληρωθεί;
Κανείς δεν ξέρει, ή μάλλον αυτοί που ξέρουν δεν λένε. 
 
Μπορούμε να εύκολα να υποθέσουμε οτι η εγγύηση για το τόσο βραχυπρόθεσμο δάνειο (προφανώς για να μην αφήσει “ιχνη” στον Ισολογισμό του ΕΦΚΑ) είναι η ίδια η περιουσία του ΕΔΟΕΑΠ, οι υποδομές του και τα υπόλοιπα των αποθεματικών του στην ΤτΕ. 
 
Κάπως έτσι δεν μας έχουν “δέσει” και οι μνημονιακοί δανειστές ;
Δάνεια από τα λεφτά μας και με όρους το ξεπούλημά μας. 
 
Μπράβο στους καλούς μαθητές των μνημονιακών “Θεσμών” !!! Μπράβο στον κ. Πετρόπουλο και τους συνδικαλιστές συνεργάτες του στην ΠΟΕΣΥ, στον ΕΔΟΕΑΠ και στις Ενώσεις μας. 
 
Ποιός είναι ο σκοπός τους; Αυτός που ήταν εξ αρχής. Ο εκβιασμός να φέρουν τον κλάδο σε αδιέξοδο, το Ταμείο να μην έχει να πληρώσει για να λειτουργήσει και τους “πρόθυμους” να φωνάζουν “δεν έχουμε άλλη λύση”... 
 
Η αλήθεια είναι οτι ο εκβιασμός οδηγεί σε ενα και μόνο σκοπό, την απαλλοτρίωση του ΕΔΟΕΑΠ για λογαριασμό των καναλαρχών και των ασφαλιστικών εταιρειών, με τον εξοστρακισμό των ανέργων και των συνταξιούχων από το περιβόητο επαγγελματικό ταμείο των ολίγων με τις ψηλές εισφορές. 
 
Εμείς λέμε :
  • Αυτό το “σχοινί” για να κρεμαστούμε ...δεν το αγοράζουμε.
  • Εμείς λέμε τα 10 εκ. ευρώ τα όφειλαν στον ΕΔΟΕΑΠ από τον ΕΦΚΑ και δεν μπορούν τώρα να μιλάνε για δάνειο.
  • Όπως οφείλουν και τα λεφτά του PSI και τα “χαμένα” στις μη πληρωμένες εισφορές και το αγγελιόσημο απο εκδότες και καναλάρχες.
  • Όλοι οι εργαζόμενοι, ανεργοι, συνταξιούχοι απαιτούμε την άμεση νομοθέτηση πόρου στο ύψος που απαιτεί η αναλογιστική μελέτη.
  • Τα 10 εκ. πρέπει άμεσα να μπούν στο Ταμείο αλλά όχι ως δάνειο. Αυτά είναι χρήματα που μας οφείλουν.
  • Όποιος βάλει την υπογραφή του στο “δάνειο” αναλαμβάνει την ευθύνη για όσα πρόκειται να συμβούν εις βάρος του κλάδου και του Ταμείου.


Πόπη Χριστοδουλίδου – Γιάννης Αγγέλης – Τάσος Αναστασιάδης
(Πρωτοβουλία για την Ανατροπή στα ΜΜΕ)