Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Πρωταθλήτριες και αήττητες - Ο Διαγόρας Ικαρίας στη Β' Εθνική

Με 2-2 στον τελευταίο αγώνα του στο Καρλόβασι της Σάμου ο Διαγόρας Ικαρίας κατέκτησε τον τίτλο στον 4ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής γυναικών στο ποδόσφαιρο και η νέα αθλητική περίοδος θα τον βρει για πρώτη φορά στην ιστορία του στη Β' Εθνική.

Δύο φορές άνοιξε το σκορ ο Διαγόρας (15' Καρίμαλη, 73' Καλλιμούκου) και δύο φορές ισοφάρισαν οι Νηρηίδες Φθίας στο 30' και στο 75'.
Πρώτη σκόρερ του ομίλου η Αληθινή Κουτσού του Διαγόρα με 10 τέρματα και η ομάδα είχε την καλύτερη επίθεση στον όμιλο με 19 τέρματα.


Συγχαρητήρια στην ομάδα και την τεχνική ηγεσία.
Περισσότερα αργότερα...


video από http://samossport.blogspot.gr/ 






 ...από την Ικαριακή Ραδιοφωνία..

Κύριε Συναδινέ καλημέρα σας,

σας γράφω ξημερώνοντας η 2α Απριλίου, για να μην θωρηθεί ως πρωταπριλιάτικο ψέμα, για να σας ενημερώσω (αν και θα το έχουν κάνει ήδη οι αρμόδιοι της Γραμματείας σας), ότι η γυναικεία ομάδα του Διαγόρα Ραχών Ικαρίας, του νησιού καταγωγής σας, κατέκτησε την πρώτη θέση του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής Γυναικών αήττητη και ταυτόχρονα την άνοδο της στην ανώτερη κατηγορία, μέσα από ένα “μαραθώνιο με αρχή και δίχως τέλος”, στην κυριολεξία εξορισμένη από το νησί της, αφού αναγκάστηκε να δώσει όλους τους αγώνες του ομίλου της, ακόμα και αυτούς τους “εντός έδρας” στο Καρλόβασι της Σάμου.


Τα ξέφρενα πανηγύρια των οπαδών της, αλλά και των υπευθύνων της ομάδας (Διοίκηση, προπονητής αλλά κυρίως οι αθλήτριες), όπως και όλων των Ικαριωτών είναι απόλυτα δικαιολογημένα.


Σκεφτείτε μόνο ότι αυτά τα κορίτσια, που ενώ οι περισσότερες είναι μαθήτριες, συμμετείχαν κανονικά στις προπονήσεις στο γήπεδο τους, συμμετείχαν κανονικά στους αγώνες και στους “εντός έδρας” στη Σάμο και στους εκτός έδρας, υφιστάμενες τις ταλαιπωρίες του ταξιδιού, τις εκτός έδρας διαμονές σε σπίτια συγγενών τους (στην Αθήνα), τις παραμονές του οποιουδήποτε εκτός έδρας αγώνα για οικονομικούς λόγους (δύσκολο να καλύψει η ομάδα και αυτά τα έξοδα από την όποια επιχορήγηση της εδίδετο καθυστερημένα από την ΕΠΟ), αλλά και με κίνδυνο να χάσουν τη χρονιά τους από τις απουσίες από τα σχολεία τους, υπηρετώντας πιστά αυτό που αγαπούσαν.

Ξέρετε κύριε Γενικέ ο εθελοντισμός στο νησί μας είναι μεγάλος σε όλους τους τομείς, πολύ δε περισσότερο στον αθλητισμό του νησιού μας.

 Ίσως δεν γνωρίζετε και θα πρέπει να το μάθετε ότι σ’ αυτή την προσπάθεια των κοριτσιών, σημαντικό ρόλο έχουν οι οικογένειες τους (γονείς, αδέλφια, ξαδέλφια κλπ.), που με δικά τους έξοδα είχαν την υποχρέωση οι εμφανίσεις των αθλητριών να είναι πάντοτε τέλειες, αλλά και με δικιά τους εθελούσια συμμετοχή στους εκτός έδρας αγώνες για συμπαράσταση των παιδιών τους, κάλυπταν όλες τις ανάγκες που δεν κάλυπτε φυσικά η ομάδα, αφού κι εκείνη επιχορηγείται μόνο για τα βασικά. Η καλύτερη βέβαια αποζημίωση των αθλητριών ήταν οι εμφανίσεις και τα αποτελέσματα στους εκτός έδρας αγώνες, όπου μια χούφτα “τρελλών” τις ακολουθούσε και έκανε έντονη την παρουσία της στις εξέδρες, σε αθλητικά πάντα πλαίσια.

Σας τα έγραψα όλα αυτά κύριε Συναδινέ, τώρα που οι Ράχες, η Ικαρία, αλλά και όλος ο νομός Σάμου αισθάνονται υπερήφανοι, που μια ομάδα που δημιουργήθηκε πριν τέσσερα χρόνια, κατάφερε να αναρριχηθεί στην Γ’ Εθνική κατηγορία για δύο χρόνια κι εφέτος να ανέβει στην Β’ Εθνική. Αν το έλεγαν σε κάποιο πριν τέσσερα χρόνια ότι σήμερα θα βρισκόταν αυτά τα κορίτσια στην Β’ Εθνική θα τον πέρναγαν για τρελό, αυτά όμως πάλεψαν πολύ σκληρά και το κατάφεραν, έχοντας την συμπαράσταση της διοίκησης, τις οδηγίες του προπονητή τους, αλλά και του κόσμου που πίστεψε σ’ αυτό που γινόταν σ’ αυτή την ομάδα.

Σαν επίλογο όμως κύριε Γενικέ, έρχομαι στην ουσία της επιστολής μου. Γνωρίζετε εσείς, το γνωρίζουμε κι εμείς ότι οι υποχρεώσεις της ομάδας στην Β΄ Εθνική είναι σαφώς πολύ περισσότερες στον αγωνιστικό τομέα με ομάδες σαφώς πιο έμπειρες, με περισσότερα χρόνια στην κατηγορία, με περισσότερες και καλύτερες υποδομές που στηρίζουν το έργο τους.

Πρόσφατα σε εξαγγελίες σας είχατε υποσχεθεί ότι τα άλλα δύο γήπεδα του νησιού μας, του Ικάρου στον Άγιο Κήρυκο και του Α.Ο. Μεσαριάς στον Εύδηλο θα στρωθούν με πλαστικό χλοοτάπητα και στο γήπεδο του Διαγόρα όπως ρητά ανέφερε η ανακοίνωση του βουλευτή του νομού μας…”  έγινε και ο προγραμματισμός της αναβάθμισης του γηπέδου των Ραχών, καθώς επίσης παραδόθηκε στον Δήμαρχο και σχέδιο για την κατασκευή αποδυτηρίων στο συγκεκριμένο γήπεδο.

Καταλαβαίνετε κύριε Συναδινέ ότι η συμμετοχή της ομάδας του Διαγόρα Ραχών στη Β’ Εθνική κατηγορία, απαιτεί νέες υποχρεώσεις και κυρίως μια και η ομάδα έχει το γήπεδο της, να  διευκολυνθεί και να ξεπεραστούν τα εμπόδια που υπάρχουν στην άδεια λειτουργίας των αθλητικών του εγκαταστάσεων.

Γνωρίζουμε ανεπίσημα ότι στη νέα σεζόν υπεδείχθησαν σαν έδρα της ομάδας τα ανακαινισμένα με πλαστικό χλοοτάπητα γήπεδα είτε του Ικάρου είτε του Α.Ο. Μεσαριάς. Πρώτον ας γίνει πρώτα ο πλαστικός χλοοτάπητας και δεύτερον λησμονείτε ίσως ότι ο φωτισμός κυρίως του γηπέδου του Ικάρου, που πιθανολογείται σαν νέα έδρα της γυναικείας ομάδας του Διαγόρα Ραχών για τους αγώνες της, είναι φωτισμός προπονήσεων, δηλ. σε επίσημο αγώνα ο φωτισμός αυτός κρίνεται ανεπαρκής.

Που σημαίνει ότι πέρα από τις 260.000 ευρώ περίπου που διαθέτετε για χλοοτάπητα θα πρέπει να διαθέσετε κι ένα ποσό (με πρόχειρο υπολογισμό γύρω στις 160.000 ευρώ) για τον σωστό φωτισμό του συγκεκριμένου γηπέδου.

Αν λοιπόν δεν γίνουν όλα τα έργα μέχρι την έναρξη της νέας αθλητικής περιόδου και εφ’ όσον ορίσετε το συγκεκριμένο γήπεδο ως έδρα της ομάδας του Διαγόρα Ραχών, μια λύση μόνο θα υπάρχει, να γίνονται όλοι οι “εντός έδρας αγώνες” μόνο πρωινές ώρες, αφού τον χειμώνα μετά τις 5 μ. μ. έχει ήδη πέσει η νύχτα και με τις υπάρχουσες συνθήκες κρίνεται σχεδόν αδύνατον να γίνει ποδοσφαιρικός αγώνας.

Μήπως όμως πρέπει να σας υπενθυμίσω ότι το γήπεδο του Διαγόρα Ραχών, το μοναδικό γήπεδο με φυσικό χόρτο στο νησί, με σωστό φωτισμό, χρειάζεται για την κατασκευή αποδυτηρίων, άρα και για να ξεπερασθεί ο σκόπελος της επίσημης αδειοδότησης του, σαφώς λιγότερα χρήματα απ’ αυτά που δίνετε στα άλλα γήπεδα του νησιού για τα σαφώς απαραίτητα έργα υποδομής;

Επί πλέον με την επίσημη εγκατάσταση της ομάδας στο γήπεδο της, αποφεύγονται πολλά προβλήματα για τις αθλήτριες (ταλαιπωρία μετακινήσεων, αλλού να προπονούνται και αλλού να αγωνίζονται κλπ.) και επί πλέον το φετινό επίτευγμα τους θα λειτουργήσει σαν κίνητρο προσέλευσης στον αθλητισμό ακόμα περισσοτέρων παιδιών της περιοχής, αλλά και ευρύτερα του νησιού μας ή και των νησιών του νομού μας. Εδώ φυσικά θα συμπλήρωνα ότι θα έχουν και τη φυσική συμπαράσταση του κόσμου της περιοχής (οπαδών, φίλων κλπ.) κάτι απολύτως αναγκαίο ψυχολογικά για τις ίδιες τις αθλήτριες.

Κλείνοντας κύριε Γενικέ, γνωρίζοντας τις δύσκολες συνθήκες που περνά η χώρα και που τις νοιώθουμε όλοι στο πετσί μας, ιδιαίτερα σ’ αυτή την ακριτική περιοχή, που είναι και ο τόπος σας, πιστεύω ερμηνεύοντας και τα συναισθήματα των κατοίκων της περιοχής μας, ότι αυτό που σας ζητάμε είναι απολύτως εφικτό, απομένει σε εσάς η απόφαση και η υλοποίηση του.

Για την Ικαριακή Ραδιοφωνία

Σωτήρης Πολίτης

 Video από την άφιξη της (κουπάτης πια) ομάδας στο νησί