Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Ποδοσφαιρική γιορτή αλληλεγγύης στο Χαϊδάρι με συμμετοχή ομάδων προσφύγων

 ...αναδημοσίευση από το www.ert.gr...


«Καλούμε το φίλαθλο κόσμο της περιοχής να δώσει το παρόν – η είσοδος είναι ελεύθερη – και να χειροκροτήσει τις προσπάθειες όλων των αγωνιζομένων». Με αυτά τα λόγια του προς το ert.gr ο γραμματέας της Α.Ε. Δάσους Χαϊδαρίου, Κώστας Αντωνόπουλος, δίνει τον τόνο για τους ποδοσφαιρικούς αγώνες αλληλεγγύης που θα διεξαχθούν το Σάββατο 8 Απριλίου στο γήπεδο Τ. Χαραλαμπίδης.


Δύο ομάδες εφήβων της ομάδας του Δάσους, θα αντιμετωπίσουν η μία την ποδοσφαιρική ομάδα των προσφύγων από το Ελληνικό και η άλλη την αντίστοιχη ομάδα του Σχιστού.
Στο τέλος θα γίνει απονομή μεταλλίων σε ένα τουρνουά που όλοι θα είναι νικητές.

Πρόκειται για συνειδητή επιλογή της νέας διοίκησης της Α.Ε. Δάσους Χαϊδαρίου, είναι χαρακτηριστικό ότι είναι η πρώτη της ενέργεια μετά την ανάληψη της διοίκησης. Όπως μας δήλωσε ο κ. Αντωνόπουλος, πρόκειται για έμπρακτη εφαρμογή των στόχων της διοίκησης να «φτιάξουν» ποδοσφαιριστές – πολίτες, με το ποδόσφαιρο να είναι μέσα στην κοινωνία και να συμβαδίζει με τα μηνύματά της. Άλλωστε στο Χαϊδάρι έχουν ήδη προηγηθεί εξωγηπεδικές κινήσεις αλληλεγγύης στο προσφυγικό στοιχείο.

Η ομάδα εκτός από το ανδρικό τμήμα έχει πέντε τμήματα ακαδημιών με 20 παιδιά σε κάθε τμήμα και αποτελεί κυψέλη αθλητισμού και πολιτισμού στην περιοχή. Στην ανδρική ομάδα προωθούνται παίκτες από τις ακαδημίες, δηλαδή το γηγενές στοιχείο είναι το κυρίαρχο. Προέκυψε στη σημερινή της μορφή, από συγχώνευση το 2001 των ομάδων της Δάφνης Δαφνίου (1949) και του Δάσους Χαϊδαρίου (1985).

Σημαντική κοινωνική δράση έχει και ο σύλλογος των παλαιμάχων.

Υπενθυμίζουμε τα στοιχεία της διοργάνωσης του Σαββάτου:
Η ΑΕ Δάσους Χαϊδαρίου ευαισθητοποιημένη για τα προβλήματα της εποχής μας, με γνώμονα την δημιουργία αθλητών-πολιτών διοργανώνει Ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ της εφηβικής της ομάδας και ομάδας εφήβων Προσφύγων από το Σχιστό και το Ελληνικό.
Ο αγώνας θα γίνει στο γήπεδο Τ.Χαραλαμπίδης στις 8 Απριλίου 2017 στις 7.15 μμ.
Ο αγώνας γίνεται υπό την αιγίδα και την πολύτιμη βοήθεια του Δήμου Χαϊδαρίου Αρωγός στην προσπάθεια αυτή είναι και ο σύλλογος παλαίμαχων στον οποίο η διοίκηση εκφράζει τις ευχαριστίες της.

Το πρόγραμμα τού Σαββάτου 8 Απριλίου ημέρα που θα διεξαχθεί ο αγώνας Δάσους Χαϊδαρίου και Ομάδας Προσφύγων στο γήπεδο Χαραλαμπίδης.
1. Προσέλευσης 7,15 μ.μ.
2. Χαιρετισμός από τον Δήμαρχο 7,30 μ.μ.
3. Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Συλλόγου 4. Αγώνας Δάσους -Προσφύγων από το Δίκτυο Ελληνικού 7,45 μ.μ.
5. Αγώνας Δάσους -Προσφύγων από το Δίκτυο Σχιστού 8,30 μ.μ.
6. Απονομή μεταλλίων στους παίκτες των ομάδων 9,30 μ.μ.

Σχετικές ειδήσεις:
Σέντρα αλληλεγγύης και γκολ στην ξενοφοβία στο Χαϊδάρι

Χειροκρότημα για τα προσφυγόπουλα στο τουρνουά της Περιφέρειας Αττικής (photos)

Έπαιξαν ποδόσφαιρο με τους πρόσφυγες και κέρδισε η αλληλεγγύη (pic)