Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Κινητοποίηση προσφύγων για άσυλο

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα:
Κινητοποίηση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πραγματοποιούν Αφγανοί και Ιρανοί Πολιτικοί Πρόσφυγες.
Συνάντηση πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της Ένωσης Μεταναστών Εργατών, της Επιτροπής των Αφγανών Πολιτικών Προσφύγων που έχουν κατασκηνώσει στα Προπύλαια, των Ιρανών Πολιτικών Προσφύγων που έχουν κάνει κατάληψη έξω από το κτήριο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή με τους κ.κ. Αμοιρίδη και Μάρκου από το Πολιτικό Γραφείο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή.
Στην συνάντηση οι αξιωματούχοι του Υπουργείου αρνήθηκαν να ανακοινώσουν συγκεκριμένες ημερομηνίες έναρξης των Επιτροπών εξέτασης Πολιτικού Ασύλου σε Πολιτικούς πρόσφυγες όπως οφείλουν.
Η απάντηση αυτή δεν ήταν αρκετή για να κατευνάσει την αγωνία των Πολιτικών Προσφύγων που εδώ και μήνες -και πολλοί από αυτούς και χρόνια- αναμένουν υπομονετικά την διευθέτηση των χαρτιών τους. Οι επιτροπές των μεταναστών αποφάσισαν να παραμείνουν έξω από το Υπουργείο μέχρι να τους δεχτεί ο υπουργός.
Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή στηρίζει τις ειρηνικές κινητοποιήσεις των μεταναστών για άσυλο. "Δεν πήραμε τίποτα χειροπιαστό. Δυστυχώς η κυβέρνηση και το υπουργείο αρνείται να δώσει τα στοιχειώδη δικαιώματα στη ζωή σε πρόσφυγες που έρχονται από χώρες με πόλεμο και δικτατορίες. Μεταξύ των προσφύγων βρίσκονται γυναίκες και βρέφη δύο και τεσσάρων μηνών και η κυβέρνηση αρνείται να δείξει ακόμα και αυτόν τον ελάχιστο ανθρωπισμό. Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας ενάντια στις απάνθρωπες πολιτικές της κυβέρνησης, κινητοποιήσεις που θα κορυφωθούν με την μεγάλη αντιρατσιστική/αντιφασιστική διαδήλωση στις 15 Γενάρη στα Προπύλαια και την συναυλία στον Αγ. Παντελεήμονα", τόνισε ο Πέτρος Κωνσταντίνου Δημοτικός Σύμβουλος Αθήνας και συντονιστής της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.