Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Απεργίες στην ΑΤΕ

Σύλλογος εργαζομένων Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδας
Αμερικής 10, Τηλ: 210-3615.764, 210-3631.615, – Fax : 210-3605.967, 210-36.05.968
www.seate.gr, e-mail: seate@otenet.gr
Αθήνα, 10 Δεκεμβρίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το νομοσχέδιο – έκτρωμα, που εγκρίθηκε χθες από το υπουργικό συμβούλιο και πάει για ψήφιση στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, πέρα από την πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων γενικότερα, αποτελεί την ταφόπλακα στη λειτουργία της Αγροτικής Τράπεζας και κατακρεουργεί τα δικαιώματα των εργαζομένων της.
Σε συνδυασμό με όσα περιλαμβάνει το επικαιροποιημένο μνημόνιο για την ΑΤΕ, φαίνεται πως η Κυβέρνηση υποχωρώντας πλήρως στη θέληση της τρόϊκας προωθεί την εξαφάνιση της Τράπεζας.
Οι εργαζόμενοι στην ΑΤΕ κατέρχονται σε απεργία διαρκείας (24ωρες επαναλαμβανόμενες) από τη Δευτέρα 13/12/2010 αγωνιζόμενοι να μην περάσουν αυτές οι ισοπεδωτικές και αντεργατικές ρυθμίσεις.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΕΑΤΕ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΝ. ΑΜΟΥΝΤΖΙΑΣ ΒΑΣ. ΜΠΕΡΕΔΗΜΑΣ
2)ανακοίνωση της ΟΤΟΕ
ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΓΩΝΑ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ 14 & 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Ο κύβος ερρίφθη.
Το Νομοσχέδιο που κατέθεσε η Κυβέρνηση στη Βουλή για την κατ’ επίφαση στήριξη της ελληνικής οικονομίας πλήττει τον πυρήνα της υπόστασης του συνδικαλιστικού κινήματος γιατί καταφέρνει ισχυρό πλήγμα στις συλλογικές συμβάσεις και στα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων.
Η κυβέρνηση πήγε πιο πίσω, ακόμα και από τις δικές της νομοθετημένες δεσμεύσεις στο Μνημόνιο (τον Μάιο του 2010), αποδεχόμενη τις νεότερες και δυσμενέστερες απαιτήσεις της Τρόικας σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων.
Το 3ο επικαιροποιημένο μνημόνιο που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, στο οποίο υπάρχει ειδική αναφορά για τους τραπεζοϋπαλλήλους, οδηγεί σε δέσμευση της Κυβέρνησης απέναντι στους τραπεζίτες για απόλυτη απορρύθμιση και ευελιξία στις Τράπεζες, με χρονικό ορίζοντα τον Φεβρουάριο του 2011. Με τις ενέργειες αυτές ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων στοχοποιείται από την Κυβέρνηση, η οποία ενεργεί σύμφωνα με τις παροτρύνσεις Τρόικας και εργοδοτών. Όλα αυτά δείχνουν ότι οι επιδιώξεις κυβέρνησης και Τρόικας είναι να ισοπεδώσουν ότι απέμεινε από τα εργασιακά δικαιώματα και όχι να στηρίξουν την Οικονομία.
Συγκεκριμένα στο Νομοσχέδιο η Κυβέρνηση εισηγείται στην Εθνική αντιπροσωπεία:
Αντί για σαφείς και δεσμευτικές προϋποθέσεις για να υπερισχύουν οι Επιχειρησιακές Συμβάσεις από τις Κλαδικές, έχουμε πρακτικά, την υπερίσχυση τους, χωρίς καν να τίθενται οικονομικές προϋποθέσεις διάσωσης των επιχειρήσεων. Η μείωση μισθών στο όνομα της ανταγωνιστικότητας που επιχειρείται, θα επιδοτεί ακόμα και τα κέρδη των εργοδοτών.
Αντί για μια καθαρή θέση λειτουργίας της διαιτησίας, πάμε σε μια Διαιτησία ελεγχόμενη, υπό χειραγώγηση, με δραστικές αλλαγές σε πρόσωπα και περιεχόμενο.Η ευελιξία και η προώθηση της ανταγωνιστικότητας με μείωση μισθών και η απορρύθμιση εργασιακών σχέσεων, σηματοδοτεί τριτοκοσμικές καταστάσεις, που καμία σχέση δεν έχουν με τις ανάγκες της χώρας και της κοινωνίας μας.
Η μείωση των αποδοχών των εργαζομένων στην Αγροτική τράπεζα και η συρρίκνωση των εργασιών της, ανοίγουν το δρόμο της αφαίρεσης των κατακτήσεων και της αμφισβήτησης των θεσμών στο κλάδο μας.
Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ, με βάση όλα τα παραπάνω που οδηγούν στην ολοκληρωτική αποδόμηση του συνδικαλιστικού κινήματος, θεωρεί ότι ο αγώνας είναι μονόδρομος.
Για όλους αυτούς τους λόγους, αποφάσισε:
1. 48ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στις Τράπεζες στις 14 και 15 Δεκεμβρίου και συγκέντρωση την Τρίτη 14/12, 1.00μμ. στο Σύνταγμα και την Τετάρτη 15/12, 11.00πμ. στο Πεδίον του Άρεως, μαζί με όλους τους εργαζομένους της χώρας.
Προσυγκέντρωση:
ΤΡΙΤΗ 14/12 12.30μμ. Κριεζώτου και Πανεπιστημίου (Αγροτική Τράπεζα)
ΤΕΤΑΡΤΗ 15/12 10.30πμ. Ιουλιανού & Πατησίων
2. Ανακοίνωση ενημέρωσης των εργαζομένων στις Τράπεζες και στην Ελληνική Κοινωνία.
3. Επιστολές για συναντήσεις:
· με τον Υπουργό Οικονομικών,
· με την Υπουργό Εργασίας,
· με τα Κόμματα,
· με την ΓΣΕΕ
Η ΟΤΟΕ, θα δώσει τη μάχη με όλες της τις δυνάμεις, υπερασπίζοντας τις κατακτήσεις δεκαετιών καλώντας σ’ αυτή την προσπάθεια τους τραπεζοϋπαλλήλους και όλους τους εργαζομένους της χώρας.
Το Γραφείο Τύπου της ΟΤΟΕ