Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Πραγματοποιήθηκε χθες 22/12/10 σε αίθουσα του ΕΚΑ σύσκεψη της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική για την πολιτική κατεύθυνση, τη συγκρότηση και την οργάνωση της παρέμβασής της στους εργατικούς αγώνες, στο μαζικό λαϊκό κίνημα και στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Στην εισήγηση και στη συζήτηση συνολικά, αναδείχτηκαν οι τάσεις όξυνσης της ταξικής πάλης και η ανάγκη συμβολής της Α.Α. στους μαζικούς αγώνες της περιόδου. Η ανάγκη επεξεργασίας του αντικαπιταλιστικού προγράμματός της με βάση τις ανάγκες του κινήματος για την ανατροπή του μνημονίου και της εφαρμογής του στην Αττική και πιο συγκεκριμένα: Στη μάχη κατά της αντιδραστικής μεταρρύθμισης του Καλλικράτη, των απολύσεων, της αντιλαϊκής οικονομικής του πολιτικής σε Δήμους και Περιφέρειες. Κατά της επίθεσης στο εργατικό εισόδημα, στις κοινωνικές κατακτήσεις στην παιδεία, την υγεία, που πλήττει τους Έλληνες και μετανάστες εργαζόμενους. Κατά των ιδιωτικοποιήσεων των κοινωνικών υποδομών, της δημόσιας περιουσίας, της διαχείρισης των απορριμμάτων και του περιβάλλοντος.
Με τη συμμετοχή δεκάδων μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της Κ.Ο. Ανασύνταξη και αγωνιστών της αντικαπιταλιστικής αριστεράς που δίνουν καθημερινά τη μάχη σε όλη την περιοχή, που βρίσκονται καθημερινά στο μαζικό κίνημα και στα μπλόκα της Κερατέας, αναπτύχθηκε πλούσιος προβληματισμός για τη συμβολή μας στις μάχες που είναι σε εξέλιξη και τα μέτωπα που ανοίγουν την περίοδο αυτή.
Με κριτήριο την αντιδιαχειριστική λογική μας συζητήθηκε και καταλήχτηκε η μη συμμετοχή του εκπροσώπου μας στα όργανα και τις επιτροπές του Περιφερειακού Συμβουλίου, που εκλέγονται στην πρώτη συνεδρίασή του. Αναζητήθηκαν επίσης οι καλύτεροι τρόποι οργανωτικής αποκρυστάλλωσης και λειτουργίας της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην κατεύθυνση τόσο της στήριξης της παρουσίας του σχήματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όσο – κυρίως – της αποτελεσματικότερης και πιο μαχητικής παρουσίας στο κίνημα με συλλογικά συγκροτημένες και τεκμηριωμένες πολιτικές θέσεις.
Η συζήτηση θα συνεχιστεί και σε επόμενες συσκέψεις του σχήματος, καθώς και σε ανοιχτές συνεδριάσεις της συντονιστικής επιτροπής που συγκροτούν οι 8 υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες με τον περιφερειακό σύμβουλο, πλαισιωμένοι από συντρόφους που θέλουν να συμβάλουν.