Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Αθλητικός απολογισμός

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα κάνουμε τον αθλητικό απολογισμό των συλλόγων των οποίων την πορεία παρακολουθώ, μόνο που αυτή τη χρονιά θα είναι κάπως πιο «συμπυκνωμένος», αφού οι εξελίξεις στα οικονομικά-εργασιακά με το μνημόνιο, δημιούργησαν πρόσθετες υποχρεώσεις συνδικαλιστικής και πολιτικής δραστηριότητας, που περιόρισαν τις δυνατότητες παρακολούθησης.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ (Α΄ ΕΠΣΑ)
Οι κιτρινόμαυροι της Νέας Ιωνίας, πέρασαν ένα δύσκολο πρώτο διάστημα, που είναι φυσιολογικό, αφού η ομάδα άλλαξε σε μεγάλο βαθμό, με αρκετά πρωτοκλασάτα στελέχη της προηγούμενης χρονιάς να φεύγουν για άλλα σωματεία. Θετικό στοιχείο είναι ότι το σωματείο εμπιστεύεται νέα παιδιά και ήδη άρχισε να δουλεύει σε καλύτερους ρυθμούς. Στην αρχή έδειξε δυστοκία στην επίθεση, γεγονός που οδήγησε σε αρνητικά αποτελέσματα (εντός έδρας ήττες από Αιγάλεω, Ειρήνη Πετρούπολης, Μελίσσια, ο αποκλεισμός στο κύπελλο από τον Ατρόμητο Χαλανδρίου) , αλλά στη συνέχεια «ξέσπασε» (6-0 με Αγία Ελεούσα, διπλό στον Αστέρα Ζωγράφου, στα Bριλήσσια και στο Καματερό). Εντός προγράμματος η εκτός έδρας ήττα στον Άγιο Δημήτριο, η εντός έδρας νίκη με Παλαιό Φάληρο, η ισοπαλία με το Χολαργό και θετικά αποτελέσματα οι εκτός έδρας ισοπαλίες με Αναγέννηση Πετρούπολης και Μεταμόρφωση. Απολογισμός σαφώς καλύτερος στα εκτός έδρας παιχνίδια. Αν συνεχίσει έτσι, σίγουρα δεν θα υπάρξει κίνδυνος υποβιβασμού και θα πλασαριστεί ψηλά.
ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ (Δ΄ εθνική)
Ορατή η νέα εποχή με τη φυγή των «ονομάτων» της προηγούμενης περιόδου και το χαμήλωμα των οικονομικών δυνατοτήτων, όπως άλλωστε συνέβη και στα περισσότερα αθλητικά σωματεία, όλων των αθλημάτων και όλων των κατηγοριών. Θα χρειαστεί μεγάλος αγώνας για να ξεφύγει από τον κίνδυνο του υποβιβασμού. Δυνατότητες γι αυτό έχει και τις παρουσιάζει ανά διαστήματα, υστερεί όμως στη διάρκεια και στη σταθερότητα των καλών της στιγμών, ενώ θέλει περισσότερη δουλειά στο δημιουργικό τομέα. Πολλές εντός έδρας ήττες, με Άγιους Αναργύρους, Αιγάλεω, Χαϊδάρι, Ελπιδοφόρο. Καλή εμφάνιση εκτός έδρας σε Αιολικό και Ήφαιστο, όπου έφυγε με ισοπαλίες. Στον όμιλο ξεχωρίζουν Ελπιδοφόρος και ΠΑΟΚ Γλυφάδας και συνολικά η κατάσταση που θα διαμορφωθεί στο τέλος του πρωταθλήματος, θα εξαρτηθεί από το πόσες και ποιες ομάδες θα «κρατήσουν» οικονομικά και δεν θα παραδώσουν το αγωνιστικό τους πνεύμα, «διευκολύνοντας» έτσι τους αντιπάλους τους σε εύκολη συγκομιδή βαθμών.
ΠΑΣ ΙΚΑΡΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ (Γ΄ εθνική μπάσκετ)
Προστέθηκε φέτος στην παρακολούθηση, λόγω της συμμετοχής στη Γ΄ εθνική στο μπάσκετ, «κόβοντάς» μου από την παρακολούθηση της ΕΠΣΑ αφού παίζει Σάββατο και της Α2 στο μπάσκετ. Μέχρι τώρα η παρακολούθηση γίνονταν μόνο κάθε άνοιξη στους αγώνες μπαράζ των πρωταθλητών των νομών του Αιγαίου. Πρόκειται για την παρθενική συμμετοχή στην κατηγορία, μάλλον θα κάνει χρόνια να επανέλθει, με το οικονομικό πρόβλημα να αποτελεί βραχνά, σε όλες τις ομάδες και πολύ περισσότερο στις ομάδες των νησιών, λόγω μετακινήσεων. Αγωνιστικά δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστικός, αλλά κερδίζει σε εμπειρίες (αγωνιστικές και οργάνωσης). Αποδυναμωμένος σε σχέση με πέρυσι, καθώς δύο καλοί του παίκτες έχουν φύγει με μεταγραφή (Μυτηλινού στον Πολυκράτη, Κουλουμπής στα εφηβικά του Πανιώνιου). Αθλητισμός χωρίς άγχος και για τους αγωνιζόμενους και για όσους βρισκόμαστε στην κερκίδα.
φωτο από τους αγώνες: Άγιος Δημήτριος-Ελευθερούπολη: 3-0, Νέα Ιωνία-Ελπιδοφόρος: 0-2, Α.Ε.Ιλίου-ΠΑΣ Ίκαρος Ικαρίας: 99-66