Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Ανακοίνωση ΣΤΗΛΝΕ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μέλος: Ε.Κ Πάτρας, Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας αποφάσισε την συμμετοχή μας στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξαν οι Γ.Σ.Ε.Ε. , Α.Δ.Ε.Δ.Υ για την Τετάρτη 15.12.2010 από ώρα 06:00 π.μ. μέχρι και ώρα 06:00 π.μ. της Πέμπτης 16.12.2010.
Η κυβέρνηση, υπό τις εντολές του Δ.Ν.Τ. και των διεθνών τοκογλύφων καθώς και με τις ευλογίες των εργοδοτών, βρίσκεται πολύ κοντά στο να μετατρέψει τους Έλληνες εργαζόμενους σε επαίτες του μεροκάματου, το οποίο με πολύ «φιλευσπλαχνία» θα μας παραχωρούν οι εργοδότες μας όταν και όποτε το αποφασίσουν. Ενάντια σε κάθε λογική, ενάντια σε όλες τις έρευνες διεθνών και εγχώριων οργανισμών που δείχνουν ότι οι μισθοί του ιδιωτικού τομέα δεν ευθύνονται για την ανύπαρκτη ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας, η κυβέρνηση φέρνει νομοσχέδιο ταφόπλακα των Συλλογικών Συμβάσεων αφήνοντας τους εργαζόμενους έρμαια της εργοδοτικής αυθαιρεσίας που πλέον θα γιγαντωθεί.
Ευχαριστούμε τους σοφούς μας πολιτικούς που μας διαφώτισαν σχετικά με το ποιος ευθύνεται για το κατάντημα της χώρας και δεν είναι άλλος από τους ιδιωτικούς υπάλληλους. Γιατί εμείς μέχρι σήμερα θεωρούσαμε λανθασμένα ότι μας οδήγησαν στην χρεοκοπία, τα σκάνδαλα δισεκατομμυρίων ευρώ (για τα οποία κανείς δεν έχει ενοχοποιηθεί ως σήμερα), οι εξωφρενικοί εξοπλισμοί και ότι αυτοί συνεπάγονται, ο μεγαλοϊδεατισμός των ολυμπιακών αγώνων με τις απευθείας αναθέσεις της τελευταίας στιγμής και το πάρτι των μεγαλοεργολάβων, το «θεάρεστο» έργο των Ελλήνων βολευτών που επί δεκαετίες φόρτωσαν το δημόσιο με χιλιάδες ψηφοφόρους τους, η ατιμώρητη και προκλητική φοροδιαφυγή των εχόντων και κατεχόντων, η διασπάθιση κρατικών και κοινοτικών επιδοτήσεων που αντί για θέσεις εργασίας γίνονταν κότερα από επιχειρηματίες-επενδυτές κλπ κλπ κλπ………
Η κυβέρνηση, με την δέσμευση ότι δεν θα υπάρξει θέμα μείωσης μισθών στον ιδιωτικό τομέα, «επιβεβαίωσε» για ακόμη μια φορά την αξιοπιστία της μετά το περίφημο «λεφτά υπάρχουν».
Ο χώρος των Μ.Μ.Ε. έντυπων και ηλεκτρονικών μοιάζει με «ζούγκλα» όπου οι καθημερινές απολύσεις, οι εκβιασμοί για ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία και τα εξοντωτικά ωράρια όσων «τυχερών» εργάζονται ακόμα, δεν μας αφήνει καμία αμφιβολία για το τι πρόκειται να συμβεί αν περάσει το μέτρο των επιχειρησιακών συμβάσεων. Απέναντι σε αυτούς που με χίλιους τρόπους προσπαθούν να μας μετατρέψουν σε σύγχρονους σκλάβους, καλούμε όλους τους εργαζόμενους να ξεσηκωθούν ώστε ενωμένοι να στείλουμε το μήνυμα του ως εδώ και μη παρέκει. Το δικαίωμα της αξιοπρεπούς διαβίωσης για εμάς και τις οικογένειες μας είναι ιερό και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να μας το αφαιρέσει εν μια νυκτί….
Κατά την διάρκεια της απεργίας θα καλυφθεί μόνο η απεργιακή κινητοποίηση με ένα τηλεοπτικό συνεργείο ανά Τηλεοπτικό Στάθμισε κάθε άλλη περίπτωση, για την κάθε μετάδοση απαιτείται προηγούμενη άδεια του Διοικητικού Συμβουλίου και εφ΄ όσον δοθεί, αυτό θα αναφέρεται ρητά. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί οφείλουν να μετατρέψουν το πρόγραμμα τους αφού δεν θα επιτραπεί η ζωντανή μετάδοση οποιασδήποτε ενημερωτικής ή ψυχαγωγικής εκπομπής.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ Σ. Τ. ΤΗΛ. Ν. Ε.