Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Ανανέωση τη Δευτέρα

1)Το Blog θα ανανεωθεί το βράδυ της Δευτέρας 27 Δεκέμβρη. Μέχρι τότε γεμίστε όλοι και όλες τις μπαταρίες σας, οι καιροί και οι εξελίξεις που έρχονται το απαιτούν.
2)...αναδημοσιεύουμε από το site της ΕΣΗΕΠΗΝ και υπενθυμίζουμε ότι κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα γίνονται αντίστοιχες επισκέψεις στο Ρηγανόκαμπο Αχαΐας...
Με παιδικά χαμόγελα και χαρούμενα ξεφωνητά γέμισε χθες το πρωϊ ο καταυλισμός των τσιγγάνων στην περιοχή του Ρηγανοκάμπου. Συνεπείς στο ραντεβού τους οι φορείς – ανάδοχοι των παιδιών του καταυλισμού φορτωμένοι με δώρα και τρόφιμα τα επισκέφτηκαν πρωϊ – πρωϊ θέλοντας να τους δώσουν λίγη χαρά και να εξασφαλίσουν την τροφή τους για τις ημέρες των εορτών. Την επίσκεψη την συνδιοργάνωσαν η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου –Ηπείρου – Νήσων (Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν.) και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Πατρέων και ο Δημοτικός Οργανισμός Υγείας - Πρόνοιας.
Στην χθεσινή επίσκεψη συμμετείχαν εκ μέρους της ΕΣΗΕΠΗΝ ο πρόεδρός της Απόστολος Βουλδής και το μέλος της Ενώσεως Μαρίνα Ριζογιάννη, εκ μέρους της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής ο Ψυχολόγος Δημήτρης Μόρφης και η Κοινωνιολόγος Βάλυ Κρουστάλη, εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ» η Κική Ζαφείρη, εκ μέρους του Τμήματος Πατρών του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών του Ε.Ε.Σ. οι εθελοντές, Διονύσιος Αυγουστάτος, Διονυσία Παναγοπούλου, Χριστίνα Σαμιωτάκη και Νίκος Ασημακόπουλος. Τα δώρα για το βαφτιστήρι του απέστειλε και ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών.
Καθοριστική για την αποτελεσματική διοργάνωση της εκδήλωσης, ήταν η βοήθεια του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Άμπετ Χασμάν όπως και της υπεύθυνης της Τράπεζας Τροφίμων του Δήμου Μαρίας Τριπολιτσιώτη. Το δυσάρεστο είναι ότι οι συνθήκες που επικρατούν στον καταυλισμό είναι πάρα πολύ άσχημες λόγω της έλλειψης καθαριότητας. Κι αυτό ήταν το βασικό αίτημα που διατύπωσαν οι κάτοικοι του καταυλισμού προς τους εκπροσώπους των φορέων.
Ανάλογες επισκέψεις διοργανώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα τα τελευταία περίπου 9 χρόνια. Από τότε δηλαδή που 16 φορείς της πόλης ανταποκρινόμενοι στο αίτημα της Ενώσεως Συντακτών συμμετείχαν στην ομαδική βάπτιση των παιδιών του καταυλισμού.