Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Επίθεση δεκαμελούς συμμορίας σε μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΜΕ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ (εκ παραδρομής στην αρχική ανάρτηση είχαμε περάσει την 15η Δεκέμβρη σαν ημερομηνία του περιστατικού, ενώ το σωστό είναι 22 Δεκέμβρη)
Επίθεση δεκαμελούς συμμορίας σημειώθηκε κοντά στον ΗΣΑΠ Νέας Ιωνίας το βράδυ (11.30μμ) της Τετάρτης 22 Δεκέμβρη. Τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ όπου έγινε και ιατροδικαστική έκθεση (έγιναν ράμματα και τοποθετήθηκε νάρθηκας στο χέρι), ο Στέλιος Μιχαηλίδης μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και υποψήφιος στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή, ενώ διέφυγε μετανάστης εργαζόμενος που ήταν μαζί του, αφού όμως χτυπήθηκε και αυτός. Η επίθεση έγινε μετά από ραντεβού-παγίδα για την καταβολή δεδουλευμένων στο μετανάστη που χρωστούσε βιοτεχνία (έδρα Αγ. Νικόλαος), τον οποίο απασχολούσε ανασφάλιστο και με τη βοήθεια του Σ. Μιχαηλίδη διεκδικούσε. Μετά από πολλές υποσχέσεις κλείστηκε το ραντεβού, όπου στόχος ήταν ο Σ.Μ επειδή δρομολογούσε την προσφυγή του μετανάστη στις προβλεπόμενες εκ του νόμου διαδικασίες. Την υπόθεση ανέλαβε ο δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης (είχε και την υπόθεση της Κούνεβα). Η αλήτικη συμπεριφορά συμμοριών δεν πρόκειται να πτοήσει κανέναν εργαζόμενο από τη διεκδίκηση των δεδουλευμένων του.
Σε ό,τι έχει σχέση με τα ΜΜΕ, o Σ. Μιχαηλίδης (γιός συναδέλφου του εργατικού ρεπορτάζ)είχε ενεργό συμμετοχή σε κινητοποιήσεις συμπαράστασης στους εργαζόμενους του "επικοινωνία", του "Ελ. Τύπου" και της ΕΡΤ.