Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Η κινητοποίηση στο φάρμακο-ενάντια στις απολύσεις

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ – ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ - ΚΛΑΔΩΝ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Γ.Σ.Ε.Ε ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ U.I.A.D.M.
(UNION INTERNATIONALE DES ASSOCIATIONS DE DELEGUES MEDICAUX)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 09/12/2010 ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου στάση εργασίας και συλλαλητήριο των εργαζομένων στο Φάρμακο έξω από το Υπουργείο Εργασίας. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ευαγγελία Αμανατίδου και αντιπροσωπεία του ΕΚΑ, με επικεφαλής την Πρόεδρο κ. Στάβυ Σαλουφάκου. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, αντιπροσωπεία των απεργών με τη συμμετοχή των παραπάνω εκπροσώπων, συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα τού Υπουργείου κ. Δημοσθένη Δασκαλάκη, στον οποίο εξέθεσε την κατάσταση και του επέδωσε το Ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης.
Οι απεργοί κατήγγειλαν τις απολύσεις στο Φάρμακο ως καταχρηστικές και παράνομες και την κωλυσιεργία τού Υπουργείου να παρέμβει. Το Υπουργείο δεσμεύτηκε ότι θα παρέμβει για να σταματήσουν άμεσα οι απολύσεις στον κλάδο, θα δώσει εντολή στο ΣΕΠΕ για ελέγχους σε ό,τι αφορά τη νομιμότητα των απολύσεων, και σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης θα εξετάσει το ζήτημα των απολύσεων και των θέσεων εργασίας σε σχέση με την τιμολογιακή πολιτική και την αγορά τού Φαρμάκου. Στη συνέχεια οι απεργοί πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Ανάπτυξης, όπου επέδωσαν το Ψήφισμα στο Γενικό Γραμματέα κ. Στέφανο Κομνηνό, και προς το Υπουργείο Υγείας, όπου επέδωσαν το Ψήφισμα στο Γενικό Γραμματέα κ. Νίκο Πολύζο.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΙΕ-ΦΣΕΚ Γ. ΚΟΝΙΔΑΡΗ Για τις μαζικές απολύσεις στον κλάδο τού Φαρμάκου
Εδώ και 6 μήνες οι εργαζόμενοι στον κλάδο τού Φαρμάκου δεχόμαστε μία άνευ προηγουμένου επίθεση με ομαδικές απολύσεις, με τη μορφή οικειοθελών αποχωρήσεων. Όλες αυτές οι απολύσεις είναι παράνομες και καταχρηστικές, αφού σε όλες τις περιπτώσεις το όριο των απολύσεων φτάνει από 10% έως 35% ανά επιχείρηση με αποκλειστική πρωτοβουλία τού εργοδότη και θα πρέπει να σταματήσουν άμεσα. Η Κυβέρνηση πρέπει να δώσει ΤΩΡΑ εντολή προκειμένου να ασκηθούν οι προβλεπόμενοι από το νόμο έλεγχοι νομιμότητας και σκοπιμότητας των απολύσεων Από την άλλη ο Ο.Α.Ε.Δ. και οι αρμόδιες Επιθεωρήσεις Εργασίας θα έπρεπε ήδη να έχουν διενεργήσει αυτεπάγγελτα ελέγχους για το είδος και τη νομιμότητα των παραιτήσεων και των καταγγελιών συμβάσεων, προκειμένου να προασπίσουν το δημόσιο συμφέρον και τους ίδιους τους εργαζόμενους.