Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Kινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών

Κ.Υ. Χαλανδρίτσα Αχαΐας - από την πρόσφατη επίσκεψή μας στην περιοχή

Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece

Αθήνα, 24 Νοεμβρίου 2015

Πανελλαδική στάση εργασίας των γιατρών ΚΥ & ΠΕΔΥ στις 27/11
Πανυγειονομική απεργία στις 2 Δεκεμβρίου
Στάση εργασίας στις 4 Δεκεμβρίου

Α.- Η ΟΕΝΓΕ με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου καλεί τους γιατρούς των ΠΕΔΥ – ΚΥ σε Πανελλαδική στάση εργασίας την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015 από τις 10πμ μέχρι το πέρας του ωραρίου και συνάντηση – παράσταση στο Υπουργείο Υγείας και τον Υπουργό στις 1μμ, με αιτήματα:


1. Την οικοδόμηση του δημόσιου, δωρεάν συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που θα ικανοποιεί τις ανάγκες των κατοίκων και θα ανακουφίζει  τα νοσοκομεία από το βάρος των υπηρεσιών ΠΦΥ. Η ΟΕΝΓΕ θεωρεί την Πλήρη και Αποκλειστική Απασχόληση ως μοναδική εργασιακή σχέση των γιατρών που εργάζονται στο δημόσιο σύστημα υγείας.

2. Αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών. Δέσμευση του υπουργείου Υγείας για αποπληρωμή των περικεκομμένων εφημεριών σε συγκεκριμένο χρόνο. Άρση του εμποδίου ένταξης των γιατρών των ΚΥ στο 9% των πρόσθετων, προκειμένου να σταματήσει η «νόμιμη» απλήρωτη εργασία.

3. Διαμόρφωση ΑΜΕΣΑ χάρτη υγείας όχι μόνο καταγραφής δομών, αλλά κυρίως των υγειονομικών αναγκών και στήριξης με στοχευμένες  προσλήψεις ιατρών και προσωπικού.

4.- Επαναφορά στα νοσοκομεία αναφοράς της μισθοδοσίας και του εφοδιασμού σε υλικό.
Όσες και όσοι συνάδελφοι δε μπορούν να συμμετάσχουν στην παράσταση στο υπουργείο Υγείας καλό είναι να διοργανώσουν ανάλογες παραστάσεις στις έδρες των ΥΠΕ με τα ίδια αιτήματα.
Β.- Η ΟΕΝΓΕ κηρύσσει 24ωρη απεργία την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου με αιτήματα τις προσλήψεις γιατρών και προσωπικού στο ΕΣΥ, την επαρκή χρηματοδότηση του συστήματος υγείας και τη θεμελίωση συστήματος Πρωτοβάθμιας Υγείας.

Γ. Την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου εκδικάζεται στο ΣτΕ η προσφυγή της ΟΕΝΓΕ για αποκατάσταση του ιατρικού μισθολογίου και η Ομοσπονδία κηρύσσει στάση εργασίας στα Νοσοκομεία και ΚΥ όλης της χώρας από τις 11πμ μέχρι το πέρας του ωραρίου,  διεκδικώντας τη θετική έκβαση της προσφυγής μας, κατ΄ αναλογία προς τις προσφυγές δικαστικών και ενστόλων.

Για το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΔΗΜ.                        ΒΑΜΒΑΚΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ