Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Κύμα αλληλεγγύης προς τους αγωνιστές της Ικαρίας - τη Δευτέρα 23/11 κινητοποίηση στο νησί

Σύσσωμη η τοπική κοινωνία αντιδρά με κινητοποίηση ενάντια στις δίκες - διώξεις που έρχονται από το μνημονιακό παρεθόν, ενώ μία νέα κυβέρνηση διαχειρίζεται ένα νέο μνημονιακό παρόν, παρά τις αντίθετες διακηρύξεις της. Παραθέτουμε ορισμένες ανακοινώσεις φορέων.




Aνακοίνωση της ΕΛΜΕ Ικαρίας και Φούρνων

Στις 23/11 δικάζουν τους αγώνες μας.
Επιχειρούν να ποινικοποιήσουν το δίκιο μας.
Την Δευτέρα 23/11 εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους διώκονται.
Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα μας να αγωνιζόμαστε για τις ζωές μας.
Η 23/11 είναι μια ιδιαίτερα σημαντική ημέρα για το νησί μας, αφού η «δικαστική εξουσία»  σταθερός σύμμαχος της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής και υπηρέτης των συμφερόντων της κυρίαρχης τάξης, επιχειρεί την ποινικοποίηση των αγώνων μας. Των αγώνων που για μας ταυτίζονται με το δικαίωμα μας να επιμένουμε να ζούμε στον τόπο μας και με τις διεκδικήσεις μας για την διασφάλιση στοιχειωδών συνθηκών που θα το επιτρέπουν.
Δικάζονται 7 πρώην εργαζόμενοι  του Γηροκομείου Ικαρίας, που στα πλαίσια του μεγάλου αγώνα που δίνουν μαζί με τους Ικαριώτες και τους φορείς τους, εδώ και τεσσεράμισι περίπου  χρόνια συνεχίζουν να εργάζονται εθελοντικά για την υπεράσπιση του Γηροκομείου. Για την ίδια υπόθεση και με τις ίδιες κατηγορίες δικάζεται και ο πρώην δήμαρχος Ικαρίας, ενώ στο εδώλιο θα βρεθεί και ο νυν δήμαρχος, αλλά και κάτοικοι και μέλη φορέων για τις κινητοποιήσεις για τα καράβια (Ιεράπετρα), καθώς και συνδικαλιστές για την κατάληψη της εφορίας.
Οι δίκες αυτές που αποτελούν συνέχεια των δικών που έγιναν το προηγούμενο διάστημα στη Σάμο (με αποτέλεσμα  την καταδίκη μελών της ΕΛΜΕ Σάμου), έχουν στόχο την τρομοκράτηση όλων των εργαζομένων καθώς στο όνομα αυτών που δικάζονται, διώκονται οι εργαζόμενοι και οι αγώνες τους. Οι δίκες της 23/11 είναι κομμάτι του τρόμου και της καταστολής, που αποτελεί το αναγκαίο συμπλήρωμα για την εφαρμογή της πολιτικής των παλιών αλλά και «νέων» μνημονίων.
Να εκφράσουμε την πιο πλατιά αλληλεγγύη στους διωκόμενους.
Να υπερασπιστούμε το δίκαιο των αγώνων μας.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΑ
Την ΔΕΥΤΕΡΑ 23/11  9:00 π.μ.


Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων
Ο πρόεδρος                                                                   Ο Γραμματέας
Πετράκης Βασίλης                                                             Δάμαλος Χρήστος


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΑΜΟΥ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
Σάμος 20 Νοέμβρη 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,
    Οι Διοικήσεις των δύο (2) συνταξιουχικών σωματείων της Σάμου καταγγέλλουμε την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής και λαϊκής δράσης.
    Την Δευτέρα 23 Νοέμβρη, 17 συναγωνιστές, μεταξύ των οποίων 2 δήμαρχοι, συνδικαλιστές μέλη διοικήσεων σωματείων και του Εργατικού Κέντρου, εργαζόμενοι που απολύθηκαν, σύρονται σε δίκη γιατί στάθηκαν στο πλευρό του λαού, αγωνίστηκαν και διεκδίκησαν μαζί του κοινωνικά δικαιώματα.
    Αντί να τους τιμήσουν που έκαναν το καθήκον τους απέναντι στα παιδιά τους, στον τόπο μας και την κοινωνία, τους σέρνουν στα δικαστήρια.
    Αυτό γίνεται γιατί μέσα στα πλαίσια της γενικευμένης αντιλαϊκής επίθεσης της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θέλουν να φοβίσουν, να τρομοκρατήσουν και να ποινικοποιήσουν κάθε ενέργεια και σκέψη αντίστασης στα εγκληματικά και αντεργατικά τους σχέδια.
    Αντί να σέρνει στα δικαστήρια όλους όσους μας καταλήστεψαν τα ταμεία και μας έφεραν στην φτώχεια και στην εξαθλίωση, αντί να δικάσουν τα λαμόγια, τις μίζες και τις διάφορες λίστες (τύπου ΛΑΓΚΑΡΝΤ), δικάζουν αυτούς που έκαναν το αυτονόητο και που πρέπει να κάνει κάθε έντιμος πολίτης σ’ αυτό το τόπο.
    Μας ανησυχούν οι συνεχείς δικαστικές διώξεις που πλέον έχει κάνει βιομηχανία η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε όλη την Ελλάδα, αλλά δεν μας πτοούν. Δεν πρόκειται να πετύχουν τον στόχο τους μέσα από την τρομοκράτηση ώστε να σταματήσουν και να πνίξουν κάθε φωνή αντίστασης και διεκδίκησης. Είμαστε η τρίτη γενιά και μπορεί να λυγίζουμε από τα χρόνια που κουβαλάμε στην πλάτη μας αλλά το κεφάλι και η πίστη μας στο δίκιο παραμένουν ψηλά. Δεν θα μας γονατίσει και δεν μας λυγίσει κανείς.
    Καλούμε όλους τους συνταξιούχους να εκφράσουν την συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στους συναδέλφους που διώκονται.
    Απαιτούμε καμιά ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής και λαϊκής δράσης
Να αθωωθούν ΤΩΡΑ όλοι τους


Οι Διοικήσεις


ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΥ

   
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΑΜΟΥ: ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ 23  ΝΟΕΜΒΡΗ 2015


Λές και ήταν χθές…..
Πρίν από 80 χρόνια (δεκαετία του ’30) οδηγούνταν σιδηροδέσμιοι οι Ικαριώτες χωρικοί στα δικαστήρια της Σάμου γιατί δεν είχαν να πληρώσουν τα χαράτσια της φοροληστείας που επέβαλλε το κράτος για να ξεπεράσει την καπιταλιστική κρίση του 1929-1932, σε βάρος του λαού.
Το ίδιο σιδηροδέσμιους οδηγούσε και όσους αντιστέκονταν σ’ αυτή τη ληστρική αντιλαϊκή πολιτική και οργάνωναν τη πάλη του λαού.
 Τότε ήταν το «Ιδιώνυμο» του δημοκράτη Βενιζέλου με το οποίο έστελναν κατά εκατοντάδες τους αγωνιστές στα ξερονήσια προς ανάνηψη από «τας κομμουνιστικάς ιδέας των».
Τώρα δεν έχουν (προς το παρόν) Ιδιώνυμο, όμως συνεχίζουν με την ίδια λογική να σέρνουν στα δικαστήρια ,να τρομοκρατούν, να εφαρμόζουν τους νόμους της (αστικής) τάξης τους σε όποιον σηκώνει κεφάλι.
Και τότε και τώρα, την ίδια στρατηγική υπηρετούν οι αστικές κυβερνήσεις (δεξιές, κεντρώες και «αριστερές»). Την στρατηγική διάσωσης της κερδοφορίας των λίγων που πλουτίζουν , ενώ τα λαϊκά στρώματα φτωχαίνουν και εξαθλιώνονται.
Όμως αν οι νόμοι της εξέλιξης προς τα μπρός της ανθρώπινης κοινωνίας χαμπάριαζαν από τα άθλια μέσα που χρησιμοποιούν, τότε θα ζούσαμε ακόμη στις σπηλιές.Αργά ή γρήγορα η λαϊκή πάλη θα γκρεμίσει το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα, για να οικοδομήσει στη θέση του «το βασίλειο της δικαιοσύνης και της ανθρωπιάς».
Με αυτές τις σκέψεις εκφράζουμε την διαμαρτυρία μας για τις διώξεις των αγωνιστών της Ικαρίας που δικάζονται στις 23 Νοέμβρη και εκφράζουμε την αμέριστη συναγωνιστική μας συμπαράσταση.

Σάμος 19-11-2015    ΓΙΑ ΤΗΝ
ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Κώστας Τζίχας
Δημήτρης Μαυρατζώτης
Θεανώ Σαρρηγεωργίου



ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΑΜΟΥ - ΙΚΑΡΙΑΣ 
  
Αγ.Κήρυκος Ικαρίας,83300
Τηλ: 22750.22315/22258
Φαξ: 22750.22563/22258
E-MAIL: san_kiryko@yahoo.gr


                                                                                                 Άγιος Κήρυκος Ικαρίας 20/11/15

Προς : Συναδέλφους ΔΕΗ& ΔΕΔΔΗΕ (μόνιμο και έκτακτο προσωπικό)
            ΕΤΕ-ΔΕΗ
            ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ
Κοιν.:  Εργατικό Κέντρο Σάμου
            Μ.Μ.Ε

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ,ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ,ΑΙΡΕΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

 Την Δευτέρα 23/11/15 στον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας, δικάζονται εργαζόμενοι, συνδικαλιστές  (μεταξύ των οποίων και ο νυν πρόεδρος της ΤΔΕ ΕΤΕ-ΔΕΗ Σάμου-Ικαρίας), αιρετοί, μέλη δ.σ σωματείων για συνδικαλιστική και λαϊκή δράση που ανέπτυξαν το προηγούμενο διάστημα για μια σειρά υποθέσεων όπως:
•    Την συνέχιση της λειτουργίας του Γηροκομείου Ικαρίας από εργαζόμενους οι οποίοι είχαν απολυθεί από την Μητρόπολη Σάμου, αλλά συνέχισαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, στους εναπομείναντες τροφίμους του.
•    Την κινητοποίηση ενάντια στην υποβάθμιση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών στα νησιά μας και τη δρομολόγηση του πλοίου-σαπάκι ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ.
•    Την κινητοποίηση ενάντια στο κλείσιμο της Δ.Ο.Υ Ικαρίας, στα πλαίσια Πανεργατικής-Πανελλαδικής Απεργίας στις 20/3/13.
•    Την αναγραφή συνθημάτων σε τοιχίο στον Εύδηλο Ικαρίας!

Καταγγέλλουμε τις συνδικαλιστικές και λαϊκές διώξεις, την τρομοκρατία και τον  εκφοβισμό της συνδικαλιστικής και λαϊκής δράσης  και λέμε ξεκάθαρα:
δεν πρόκειται να μας σταματήσει και να μας φιμώσει κανείς. 


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:  καμιά ποινικοποίηση συνδικαλιστικής και λαϊκής δράσης.
       Να αθωωθούν όλοι οι συνάδελφοι τώρα!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ στους ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ,ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΓ.ΚΗΡΥΚΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ
την ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΝΟΕΒΡΗ, από ώρα 8.30 π.μ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΙΚΑΡΙΑ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙ ΤΟ Ε.Κ.Σ από 8 το πρωί, έως 12 το μεσημέρι.

                                                                                                           
  η Τ.Δ.Ε ΣΑΜΟΥ – ΙΚΑΡΙΑΣ




ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ & ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΣΑΜΟΥ

ΣΜΥΡΝΗΣ 2 -83100- ΣΑΜΟΣ  #  ΤΗΛ: 22730 27561 #  FAX: 22730 28440 #  E-MAIL: eksamou@otenet.gr

Σάμος, 19-11-2015 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ

Η Διοίκηση του Σωματείο Εργαζομένων στα Ξενοδοχεία-Τουριστικά-Γραφεία και Επισιτιστικά Επαγγέλματα Σάμου, εκφράζει στήριξη και αλληλεγγύη στους 17 συναδέλφους από την Ικαρία που δικάζονται στις 23 Νοέμβρη.

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την ποινικοποίηση των αγώνων.
Θεωρούμε ότι όλοι διώκονται για την συνδικαλιστική και λαϊκή τους δράση. Γιατί αγωνίζονται για τα δικαιώματα της εργατικής και λαϊκής οικογένειας.

Οι τέσσερις δίκες που γίνονται την Δευτέρα στην Ικαρία είναι μέρος μιας μεγάλης αλυσίδας διώξεων και δικών που γίνονται σε όλη τη χώρα. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο με τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ. Θέλει να περάσει ανώδυνα τα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα. Θέλει λαό και εργαζόμενους υποταγμένους και φοβισμένους. Ακολουθεί το δρόμο των διώξεων και της τρομοκρατίας.

Οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία δεν πρέπει να τρομοκρατηθεί από τέτοιες ενέργειες. Αντίθετα πρέπει να οργανωθεί στα σωματεία και οργανωμένα και μαζικά να παλέψει ενάντια σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα. Ενάντια στην καταστολή και την τρομοκρατία, τόσο μέσα στους χώρους δουλειάς, όσο και στον αγώνα. Να παλέψει για το δίκιο της και για μια καλύτερη ζωή.

Καλούμε τους συναδέλφους στον επισιτισμό και τα ξενοδοχεία, το λαό όλο, να εκφράσουν συμπαράσταση στους Ικαριώτες συνδικαλιστές, εργαζόμενους και εκλεγμένους στην τοπική διοίκηση που δικάζονται.

ΚΑΜΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ
ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ



ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς Ιθάκης

Συμπαράσταση στους διωκόμενους στην Ικαρία
Τη Δευτέρα 23 Νοέμβρη στο δικαστήριο του Αγίου Κηρύκου Ικαρίας, δικάζονται εργαζόμενοι, συνδικαλιστές και αιρετοί που έδρασαν για την υπεράσπιση δικαιωμάτων του λαού. Για την συνδικαλιστική και λαϊκή τους δράση.
Συγκεκριμένα:
•    7 απολυμένοι εργαζόμενοι του Γηροκομείου Ικαρίας επειδή από το 2012 συνέχισαν απρόσκοπτα τη λειτουργία του ιδρύματος προσφέροντας οικιοθελώς τις υπηρεσίες τους προς τους εναπομείναντες τροφίμους ηλικιωμένους. Μαζί τους δικάζεται και ο πρώην δήμαρχος.
•    2 εργαζόμενοι-συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ (εκ των οποίων ο ένας είναι πρόεδρος σωματείου) γιατί συμμετείχαν στα πλαίσια πανελλαδικής απεργίας στις 20/2/2013 σε κινητοποιήσεις για να μην κλείσει η ΔΟΥ Ικαρίας.
•    6 συναγωνιστές (ο νυν Δήμαρχος Ικαρίας, μέλη Δ.Σ. Σωματείων του νησιού και μέλος της διοίκησης του ΕΚΣ), για την κινητοποίησή τους στα λιμάνια Αγίου Κηρύκου και Ευδήλου, κατά την έλευση του πλοίου ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ, στα πλαίσια πανσαμιακής και πανικάριας κινητοποίησης του ΕΚΣ και φορέων για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.
•    2 συνάδελφοι, μέλη Δ.Σ. σωματείου και μαζικού φορέα, για αναγραφή συνθημάτων σε τοιχίο στον Εύδηλο.
Η συνδικαλιστική και λαϊκή δράση έχει μπει στο στόχαστρο κυβέρνησης-μονοπωλίων και ποινικοποιείται. Έχει ανοίξει βιομηχανία διώξεων πανελλαδικά με στόχο να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και το λαό, να τους φοβίσουν ώστε να ισχύσει σιγή νεκροταφείου στα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα που καθημερινά παίρνουν και μας εξαθλιώνουν ακόμη περισσότερο.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ εκφράζει στήριξη και αλληλεγγύη στους συναδέλφους που διώκονται.
Απαιτούμε καμιά ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής και λαϊκής δράσης.
ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΩΡΑ!
Τέτοιες ενέργειες όχι μόνο δε μας τρομοκρατούν αλλά μας πεισμώνουν ακόμη περισσότερο για να παλέψουμε για τα δικαιώματά μας.

Αργοστόλι 19/11/2015

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ



ΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ  ΣΑΜΟΥ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ 254/1935 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ - ΜΕΛΟΣ ΓΣΕΕ & ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΣΜΥΡΝΗΣ 2 -83100- ΣΑΜΟΣ  #  ΤΗΛ: 22730 27561 #  FAX: 22730 28440 #  E-MAIL: eksamou@otenet.gr
                                                                     Σάμος, 17 Νοέμβρη 2015       



ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ
ΟΙ 17 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ & ΑΙΡΕΤΟΙ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ


Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου καταγγέλλει την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής και λαϊκής δράσης. Εκφράζει στήριξη και αλληλεγγύη και απαιτεί αθώωση όσων διώκονται.
Στην Ικαρία στις 23 Νοέμβρη σέρνονται σε δίκη 17 άτομα: συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, εκλεγμένοι στην Τοπική Διοίκηση και εργαζόμενοι, που μπήκαν στην πρώτη γραμμή πάλης, ως όφειλαν να κάνουν, για να υπερασπιστούν εργατικά και λαϊκά δικαιώματα. Δικάζονται για την συνδικαλιστική και λαϊκή τους δράση.

Οι 17 που δικάζονται στον Άγιο Κήρυκο είναι:
ü 7 απολυμένοι εργαζόμενοι του Γηροκομείου Ικαρίας. Kατηγορούνται ότι συνέχισαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους τροφίμους του γηροκομείου, που ανήκει στην Μητρόπολη Σάμου, όταν αυτή το Φλεβάρη του 2012 θέλησε να το κλείσει, να πετάξει τους εργαζόμενους και τροφίμους στο δρόμο και να μεταφέρει στη Σάμο τους ηλικιωμένους. Μαζί τους δικάζεται και ο πρώην δήμαρχος του νησιού.
ü 6 συνάδελφοι (ο νυν Δήμαρχος Ικαρίας, μέλη Δ.Σ. Σωματείων του νησιού και μέλος της Διοίκησης του ΕΚΣ), που συμμετείχαν σε Πανσαμιακή και Πανικάρια κινητοποίηση του ΕΚΣ, του ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ και φορέων, η οποία είχε γίνει στα λιμάνια Πειραιά, Ικαρίας και Σάμου, ενάντια στην υποβάθμιση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών στα νησιά μας και τη δρομολόγηση του πλοίου-σαπάκι ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ.
ü 2 συνάδελφοι (εκ των οποίων ο ένας είναι πρόεδρος σωματείου του νομού), που με μάρτυρα κατηγορίας τον τότε προϊστάμενο της ΔΟΥ Ικαρίας και νυν Αντιδήμαρχο Σάμου, Τάσο Καλατζή, κατηγορούνται επειδή συμμετείχαν, στα πλαίσια Πανελλαδικής Πανεργατικής απεργίας στις 20/2/2013, σε κινητοποίηση ενάντια στο κλείσιμο της εφορίας στο νησί.
ü 2 συνάδελφοι (μέλη Δ.Σ. σωματείου και μαζικού φορέα), γιατί έγραψαν σύνθημα σε τοιχίο στον Εύδηλο.

Οι διώξεις και οι δίκες εργαζομένων και συνδικαλιστών έχουν πάρει το τελευταίο διάστημα μορφή χιονοστιβάδας. Τόσο στα νησιά μας όσο και πανελλαδικά υπάρχει βιομηχανία διώξεων. Έτσι απαντά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο εργατικό και λαϊκό κίνημα. Θέλει να περάσει διά πυρός και σιδήρου την αντιλαϊκή – αντεργατική πολιτική της, που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου και γι’ αυτό χρησιμοποιεί όλα της τα όπλα ώστε να φοβίσει και τρομοκρατήσει οποιονδήποτε αντιστέκεται, παλεύει και διεκδικεί.

Το ταξικό εργατικό και λαϊκό κίνημα όμως δεν τρομοκρατείται. Στην πολύχρονη ιστορία του έχει γνωρίσει τέτοιες και χειρότερες καταστάσεις, γνωρίζει καλά τις μεθόδους του κεφαλαίου και των πολιτικών υπηρετών του και πάντα έχει σταθεί αντάξιο των συνθηκών.

Η σημαία της ταξικής πάλης ότι και να κάνουν δεν πρόκειται ποτέ να υποσταλεί! Να είναι σίγουροι γι αυτό! Ο λαός και το ταξικό κίνημα των νησιών μας δεν φοβάται, δεν τρομοκρατείται και δεν πρόκειται να λυγίσει. Είναι και θα είναι στην πρώτη γραμμή πάλης για την υπεράσπιση των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, για το δίκιο της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Ο λαός δεν έχει πει την τελευταία του κουβέντα!

Καλούμε τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, όλο το λαό, όλα τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς των νησιών μας, αλλά και πανελλαδικά να εκφράσουν στήριξη και αλληλεγγύη στους συναδέλφους που διώκονται. 

Απαιτούμε καμιά ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής και λαϊκής δράσης.
ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ!

Καλούμε όλο τον Ικαριώτικο λαό να συμμετέχει στην
4ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 08.00΄-12.00΄ και σε μαζική συμμετοχή
 στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ τη ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΝΟΕΜΒΡΗ
έξω από το ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ από τις 8:30΄ το πρωί