Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Δίκη για το γηροκομείο Ικαρίας - αλληλεγγύη στους διωκόμενους εργαζόμενους

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ                          

      ΠΡΟΣ: ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΩΝ



Στις 23 Νοέμβρη δικάζονται οι εφτά πρώην εργαζόμενοι του Γηροκομείου Ικαρίας, γιατί τόλμησαν να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους απέναντι στους ηλικιωμένους του ιδρύματος. Εδώ και τέσσερα χρόνια  απολύθηκαν αλλά δεν εγκατέλειψαν τους γέροντες και τις γερόντισσες, που αφέθηκαν απροστάτευτοι στα κρεβάτια τους. Συνέχισαν, με την στήριξη όλων μας, να τους φροντίζουν και να καλύπτουν όλες τους τις ανάγκες, όπως έκαναν όλα τα προηγούμενα χρόνια.

 Για αυτή τους την πράξη ουσιαστικής αλληλεγγύης, καλούνται τώρα να απολογηθούν.


Στη δίκη αυτή δικάζεται και ο πρώην δήμαρχος Χ. Σταυρινάδης.

Ζητάμε την ημέρα της δίκης να συμπαρασταθείτε με κάθε τρόπο στους υπόδικους, πρώτα και κύρια με την παρουσία σας στο δικαστήριο στον Άγιο Κήρυκο, από τις 8.30 το πρωί.



                            Για την επιτροπή:

             Πετράκη Κατερίνα 6974703510

             Μπινίκου Μαρία   6982169378

            Πάστη   Μαίρη        6943737163

 

                                                                                      10  Νοέμβρη 2015
 2) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 Τ.Γ ΠΑΜΕ-ΠΑΣΕΒΕ-ΟΓΕ-ΠΑΣΥ ΙΚΑΡΙΑΣ-ΦΟΥΡΝΩΝ

ΤΟΠΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ ΙΚΑΡΙΑΣ-ΦΟΥΡΝΩΝ
Ικαρία, 12/11/15

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ
                            ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ & ΑΙΡΕΤΟΥΣ      
ΠΟΥ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ 23 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ

Τη Δευτέρα 23 Νοέμβρη στο δικαστήριο του Αγίου Κηρύκου Ικαρίας, δικάζονται εργαζόμενοι, συνδικαλιστές και αιρετοί που έδρασαν για την υπεράσπιση δικαιωμάτων του λαού. Για την συνδικαλιστική και λαϊκή τους δράση.
Συγκεκριμένα:
Ø 7 απολυμένοι εργαζόμενοι του Γηροκομείου Ικαρίας επειδή από το 2012 συνέχισαν απρόσκοπτα τη λειτουργία του ιδρύματος προσφέροντας οικιοθελώς τις υπηρεσίες τους προς τους εναπομείναντες τροφίμους ηλικιωμένους. Μαζί τους δικάζεται και ο πρώην δήμαρχος.
Ø 2 εργαζόμενοι-συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ (εκ των οποίων ο ένας είναι πρόεδρος σωματείου) γιατί συμμετείχαν στα πλαίσια πανελλαδικής απεργίας στις 20/2/2013 σε κινητοποιήσεις για να μην κλείσει η ΔΟΥ Ικαρίας.
Ø 6 συναγωνιστές (ο νυν Δήμαρχος Ικαρίας, μέλη Δ.Σ. Σωματείων του νησιού και μέλος της διοίκησης του ΕΚΣ), για την κινητοποίησή τους στα λιμάνια Αγίου Κηρύκου και Ευδήλου, κατά την έλευση του πλοίου ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ, στα πλαίσια πανσαμιακής και πανικάριας κινητοποίησης του ΕΚΣ και φορέων για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.
Ø 2 συνάδελφοι, μέλη Δ.Σ. σωματείου και μαζικού φορέα, για αναγραφή συνθημάτων σε τοιχίο στον Εύδηλο

Η συνδικαλιστική και λαϊκή δράση έχει μπει στο στόχαστρο κυβέρνησης-μονοπωλίων και ποινικοποιείται. Έχει ανοίξει βιομηχανία διώξεων πανελλαδικά με στόχο να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και το λαό, να τους φοβίσουν ώστε να ισχύσει σιγή νεκροταφείου στα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα που καθημερινά παίρνουν και μας εξαθλιώνουν ακόμη περισσότερο.

Καλούμε όλα τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς των νησιών μας, αλλά και πανελλαδικά να εκφράσουν στήριξη και αλληλεγγύη στους συναδέλφους που διώκονται. 

Απαιτούμε καμιά ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής και λαϊκής δράσης.
ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΩΡΑ!

Τέτοιες ενέργειες όχι μόνο δε μας τρομοκρατούν αλλά μας πεισμώνουν ακόμη περισσότερο για να παλέψουμε για τα δικαιώματά μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 9:00 το πρωί