Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Aπεργία των εργαζομένων στην εταιρία Μαρινόπουλος Α.Ε.



Απεργία για την Τρίτη 1 Δεκέμβρη,αποφάσισε η μαζική Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στην εταιρία Μαρινόπουλος Α.Ε. Η απεργία αυτή, είναι η πρώτη απάντηση των εργαζομένων ενάντια στις μειώσεις μισθών, τις ατομικές συμβάσεις, τις απολύσεις και κλεισίματα καταστημάτων που προγραμματίζει η εταιρία.

Η εργοδοσία, κυνικά ανακοινώνει την εξαγορά της αλυσίδας Χελμός-Κρόνος, τις επενδύσεις της εταιρίας στα Βαλκάνια, τα 1000 καταστήματα και την κερδοφορία της! Το κόστος της μισθοδοσίας των εργαζόμενών όμως, τους είναι δυσβάσταχτο και αποφάσισαν να επιβάλλουν με ατομικές συμβάσεις μια ακόμα μείωση κατά 8% στους «υψηλόμισθους» (!), όσους δηλαδή παίρνουμε 700-800 ευρώ καθαρά!


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η επιτυχία της απεργίας θα παίξει τεράστιο ρόλο και εξαρτάται μόνο από εμάς! Η εταιρία δεν πρόκειται να σταματήσει τις επιθέσεις αν δεν την σταματήσουμε εμείς! Χρειάζεται η αποφασιστική συμμετοχή όλων μας για να νικήσουμε και έχουμε την δύναμη να σταματήσουμε αυτές τις επιθέσεις.
Μπαίνουμε σε περίοδο γιορτών και η εταιρία στηρίζεται σε αυτό. Εχουμε τη δύναμη να τους αναγκάσουμε να κάνουν πίσω. Με τις απεργίες μας να τους δώσουμε το μήνυμα ότι τα χρήματα που υπολογίζουν να βάλουν στα σεντούκια τους απο το κόψιμο των μισθών μας, θα είναι πολύ λιγότερα απο αυτά που θα χάσουν απο τις απεργιακές μας κινητοποιήσεις αυτην την περίοδο των γιορτών. Και το πρώτο βήμα είναι η επιτυχία της απεργίας την 1η Δεκέμβρη.

Ο Μαρινόπουλος να νιώσει την δύναμή μας και το όπλο που έχουμε είναι η ενότητά μας και η απεργία. Δεν πρέπει να αφήσουμε την εταιρία να μας διαιρέσει σε 8ωρους, 6ωρους κτλ. Σε αυτούς που υπέγραψαν και σε αυτούς που είπαν όχι. Ξέρουμε πολύ καλά τους εκβιασμούς και τις απειλές που χρησιμοποιήθηκαν για να αναγκάσουν τους συναδέλφους να υπογράψουν τις ατομικές συμβασεις. Με τον συλλογικό αγώνα μπορούμε να κερδίσουμε.
Δεν είμαστε μόνοι μας σε αυτόν τον αγώνα.

Την ίδια μάχη δίνουν όλοι οι εργαζόμενοι στη χώρα, ενάντια στις απολύσεις, την απλήρωτη εργασία, τις μειώσεις μισθών, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και το ασφαλιστικό. Όπως οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της «Ανακύκλωσης ΑΕ» στα Γιάννενα, στην CoCaCola, οι απασχολούμενοι-ωφελούμενοι στα 5μηνα στους δήμους. Στις 2 Δεκέμβρη απεργούν οι εργαζόμενοι σε όλα τα νοσοκομεία και τους δήμους της χώρας. στις 10 Δεκέμβρη απεργούν οι εργαζόμενοι στα λιμανια και τις συγκοινωνίες εναντια στην ιδιωτικοποίηση. Είμαστε κομματι ενος μεγάλου απεργιακού κινήματος που συγκρούεται με τα μνημόνια και τις επιλογές κυβέρνησης και αφεντικών. Όλοι οι αγώνες που ξεσπάνε έχουν την συμπαράσταση όλης της κοινωνίας. Φάνηκε απο την επιτυχία της απεργίας στις 12 Νοέμβρη. Στην αλληλεγγυη και τον συντονισμό είναι η δύναμη για να νικήσουμε και το δικό μας εργοδότη.

Χρειάζεται εμείς οι ίδιοι να δουλέψουμε για την επιτυχία της απεργίας.
v Συζητώντας με τους συναδέλφους και ενημερώνοντάς τους.
v Οργανώνοντας την συμμετοχή μας στην απεργία και τις απεργιακές φρουρές σε όσα περισσότερα καταστήματα μπορούμε για να σταματήσουμε οποιαδήποτε απόπειρα απεργοσπασίας.
v Διεκδικώντας κλιμάκωση του αγώνα και κήρυξη και νέων απεργιών μεσα στον Δεκέμβρη!
Μια πετυχημένη απεργία θα μεταφέρει τον φόβο και τις πιέσεις στην πλευρά της εργοδοσίας και θα γεμίσει αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία την δική μας πλευρά! Σε αυτή την μάχη δεν περισσεύει κανένας!

Κανένας για δουλειά την Τρίτη 1 Δεκέμβρη – όλοι στην απεργία
Καμιά θυσία για τα κέρδη του Μαρινόπουλου και της εταιρίας
Να παρθούν πίσω ατομικές συμβάσεις, μειώσεις μισθών, καμιά απόλυση

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6972032108


ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ σε Carrefour-DIA-Μαρινόπουλο
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ενάντια στα ΜΝΗΜΟΝΙΑ