Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

ΕΔΟΕΑΠ: το εκ προμελέτης έγκλημα συνεχίζεται



Η “δουλειά” που έχει "αναλάβει", όπως όλα τα γεγονότα δείχνουν και «εκτελεί» με συνέπεια ενάντια στα συμφέροντα των μελών-μετόχων του ΕΔΟΕΑΠ το πραξικοπηματικό προεδρείο του Ταμείου, συνεχίσθηκε και την εβδομάδα που πέρασε.

Το «έργο» τους μιλάει από μόνο του:

• Με τον χαρακτήρα επείγοντος και εκβιαστικά “γιατί δεν έχουμε να πληρώσουμε συντάξεις”, η πλειοψηφία του Συμβουλίου με πρόταση του Ταμία ζήτησε και πέτυχε σε έκτακτο Συμβούλιο, την Τρίτη με πλειοψηφία του ενός την εκποίηση δύο σειρών κρατικών ομολόγων με ζημία, η οποία κινείται μεταξύ 35% και 45% τουλάχιστον. Που πάει να πει, δίνεις ομόλογα που έχεις αγοράσει π.χ. 9 – 10 εκ. ευρώ και παίρνεις πίσω 5,5 – 6 εκ. ευρώ. Κάντε την αφαίρεση για να βρείτε την ζημιά.

• Το πόσο άγριο είναι το “έγκλημα” όμως, το καταλαβαίνεις την επόμενη ημέρα, όταν μαθαίνεις εμβρόντητος ότι το έκαναν αυτό, ενώ ήξεραν ότι έρχεται εκκαθάριση από το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, ίση με 1,5 εκ. ευρω, που θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες πληρωμών, όπως ενημερωθήκαμε επισήμως, εντός Δ.Σ από τον αρμόδιο υπάλληλο του τομέα Εσόδων του Ταμείου.

• Γιατί αυτή η εγκληματική βιασύνη να χάσουμε τόσα εκατομμύρια; Καμία απάντηση. Πέραν αυτού βέβαια δεν πήραμε καμία απάντηση και στο γιατί αρνήθηκαν να συμβουλευτούν τον θεσμικά κατοχυρωμένο στον ρόλο αυτό, χρηματοοικονομικό σύμβουλο που έχουμε προσλάβει για να μας εγγυάται, το τι πρέπει να κάνουμε ώστε να αποφεύγονται οι κίνδυνοι κακής και επικίνδυνης διαχείρισης για το ταμείο...

• Στην συνέχεια, με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, η “πλειοψηφία” των έξι, που μερικές φορές γίνεται των πέντε συν ένα λευκό, πέρασε περικοπές στις αμοιβές των υπαλλήλων της τάξης του 10%μεσοσταθμικά, αλλά για ορισμένους έως και 32% και κόστος 270 χιλ. ευρώ !
Και εδώ , με διαδικασίες «αποφασίζουμε και διατάσσουμε»...

• Και κλείσαμε, με την διπλή περικοπή των επικουρικών συντάξεων που "τσάκισε" χωρίς καμία διάκριση “πλούσιους και φτωχούς” συνταξιούχους. Άδικες οριζόντιες περικοπές.

Το πρώτο σκέλος της περικοπής ήταν δύο συντάξεις, οι οποίες με παλιότερη απόφαση του ΔΣ για να μη περικοπούν από τον σχετικό μνημονιακό νόμο, είχαν ενσωματωθεί μοιρασμένες στους μήνες που πληρώνονταν.

 Τώρα μπαίνουν στην προκρούστεια κλίνη της πλειοψηφίας και ...ξεχάστε τες από την 1/1/2016. Το δεύτερο σκέλος της περικοπής είναι επίσης οριζόντιο και είναι της τάξης του 8% πάνω στην προηγούμενη περικοπή. Συνολικά, το 2016 οι συνταξιούχοι του ΕΔΟΕΑΠ θα δουν τις συντάξεις τους μειωμένες αθροιστικά, περίπου, κατά 3,2 εκατ. Ευρώ.( ανάλογα με το ύψος της επικούρησης, η μείωση πιθανόν ξεπερνά και το 25%)!

Αν δηλαδή κάνουμε μια “σούμα”, η πλειοψηφία των έξι μέσα σε λιγότερο από τρεις ώρες προκάλεσε “αθροιστικά” στα μέλη του Οργανισμού μια ζημιά περί τα έξι εκατ. Ευρώ, από την εκποίηση των ομολόγων και τις περικοπές συντάξεων και μισθών !

Αυτό πρέπει να ψάξει κανείς πολύ μέσα σε Οργανισμούς που διοικούνται από εκλεγμένους εκπροσώπους εργαζόμενων για να το συναντήσει αλλού.
Και δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι μπορεί να βρεθεί κάτι ανάλογο.
Αυτά για την ενημέρωση των μελών και των μετόχων του Ταμείου.

Για όσο βέβαια αυτό θα καταφέρνει να μένει όρθιο με τέτοια δυνατά και εκ των έσω, «χτυπήματα».

Γιάννης Αγγέλης – Πόπη Χριστοδουλίδου.
Μέλη του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ