Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών σε πρώην Διοικητή του Νοσοκομείου Μολάων

...πηγή http://molaoi-nosokomeio.blogspot.gr/2015/11/12.html...

Την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η δίκη του πρώην Διοικητή του Νοσοκομείου Μολάων, Μαρσινόπουλου Μάριου μετά απο αυτεπάγγελτη δίωξη του Εισαγγελέα Σπάρτης, κατόπιν καταγγελιών πολιτών και διενέργεια ελέγχου απο Επιθεωρητές.

Οι κατηγορίες που τον βάρυναν ήταν παράβαση καθήκοντος, λόγω αντικατάστασης των προϊσταμένων επί θητείας του με υπαλλήλους της επιλογής του που δεν πληρούσαν τα κριτήρια, η μη ορθή τήρηση των πρακτικών του Δ.Σ. καθώς και του πρωτοκόλλου του Νοσοκομείου.


Στο κατηγορητήριο δεν συμπεριλαμβανόταν η άρνησή του να παρουσιάσει, στους Επιθεωρητές που διενήργησαν σχετικό έλεγχο, το πτυχίο της νοσηλευτικής που ισχυριζόταν ότι κατέχει, αλλά ούτε και συμπεράσματα του πορίσματος σχετικά με οικονομικά θέματα.

Απο την έκθεση των Επιθεωρητών: "Ο αναφερόμενος παρότι ενημερώθηκε κατ' επανάληψη δεόντως για την εκκρεμότητα και σε συνέχεια τηλεφωνικών οχλήσεων δεν προσκόμισε μέχρι την ημερομηνία σύνταξης του πορίσματος αντίγραφο του πτυχίου του. Πρόσθετα σε συνέχεια τηλεφωνικής επικοινωνίας όχι μόνο δεν μας διευκρίνισε από ποιο εκπαιδευτικό Ίδρυμα αποφοίτησε, αλλά μας είπε ότι "τώρα είμαι ιδιώτης και δεν είμαι υποχρεωμένος να σας το προσκομίσω": (πηγή: http://fonaklas.blogspot.gr/2013/03/blog-post_6456.html)


Του επιβλήθηκε ποινή 12 μηνών με τριετή αναστολή, για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος λόγω αντικατάστασης των προϊσταμένων με άτομα επιλογής του που δεν πληρούσαν τα κριτήρια έναντι των αντικατασταθέντων, ενώ αθωώθηκε για τις άλλες δυο κατηγορίες.