Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Έπαιξαν ποδόσφαιρο με τους πρόσφυγες και κέρδισε η αλληλεγγύη



 ...αναδημοσίευση από το ert.gr...

Ίσως να ήταν ο μοναδικός αγώνας ποδοσφαίρου που οι «νικητές» έκαναν απονομή μεταλλίων στους «ηττημένους». Η ομάδα νέων του Α.Ο. Κορωνίδας Γαλατσίου έπαιξε φιλικό αγώνα με ομάδα προσφύγων που φιλοξενούνται στο Παλαί του Γαλατσίου σαν μία έμπρακτη κίνηση αλληλεγγύης. Όσοι βρεθήκαμε «έξω» από τις γραμμές του αγωνιστικού χώρου συμβάλλαμε με τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης.

Το σκορ έχει μικρή σημασία, έληξε 4-1 υπέρ της Κορωνίδας και το γκολ που πανηγύρισαν περισσότερο οι θεατές, ήταν όταν οι πρόσφυγες μείωσαν σε 2-1. Άλλωστε δεν είχε κανείς αγωνιστικές απαιτήσεις από ανθρώπους που αφού γλίτωσαν από τον πόλεμο, κολύμπησαν νύχτα το μισό Αιγαίο. Προφανώς και ακούστηκαν και συνθήματα από την κερκίδα, αλλά όχι από αυτά που ακούμε συνήθως στα γήπεδα, αλλά υπέρ των προσφύγων και κατά του πολέμου. Στο τέλος έγινε μία μικρή γιορτή, όπου οι παίκτες της Κορωνίδας, έκαναν απονομή μεταλλίων στους «αντιπάλους» τους, με τον κόσμο να χειροκροτεί συνεχώς.


Επίσης αναφέρθηκαν οι φορείς που έδωσαν το παρόν, ενώ σύντομο χαιρετισμό έκανε ο πρόεδρος της Κορωνίδας Σωτήρης Μαργέλος, ακολούθησε εκπρόσωπος της ελληνικής επιτροπής διεθνούς αλληλεγγύης, της επιτροπής αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που έχει συσταθεί στο Γαλάτσι, ενώ εμφανώς συγκινημένος και με τη βοήθεια μεταφραστή, χαιρέτησε και εκπρόσωπος της ομάδας των προσφύγων.

Να ευχαριστήσουμε και προσωπικά του ανθρώπους της Κορωνίδας, που χωρίς να το έχουμε επιδιώξει, ανέφεραν την παρουσία του www.ert.gr στην εκδήλωση, αλλά και το βιβλίο «Αθλητισμός και Κοινωνικά Κινήματα» και να πούμε ότι ο αθλητισμός όταν τον υπηρετούν δημιουργικοί άνθρωποι δίνει στιγμές μοναδικές. Άλλωστε όπως είπε και ο εκπρόσωπος της ομάδας των προσφύγων, δεν θα ξεχάσουν ποτέ τις στιγμές αλληλεγγύης που έζησαν στη χώρα μας.

 Σχετικές ειδήσεις:
Η προσφυγιά, η μετανάστευση και η σχετική φρασεολογία στα ΜΜΕ

Παίζουν ποδόσφαιρο με τους πρόσφυγες – εκδήλωση κοινωνικής αλληλεγγύης στο Γαλάτσι

Πάτρα: Επιτυχής η βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου «Αθλητισμός και Κοινωνικά Κινήματα»