Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Α.Ψ.Ε.Σ. ΚΟΝΤΑΚΑΙΙΚΩΝ «Ο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ»: "Αν δεν δείτε τον Αθλητισμό...Πολιτισμό, θα το χάσετε το παιχνίδι!"

Α.Ψ.Ε.Σ. ΚΟΝΤΑΚΑΙΙΚΩΝ                ΣΑΜΟΣ 18-11-2015
«Ο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ»                       
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.
66/17-11-2015


ΠΡΟΣ: Μ.Μ.Ε. ΣΑΜΟΥ

ΚΟΙΝ.: Δ.Ο.Π.Π.Ο.Ν.Α.Σ.
  Ε.Π.Σ. ΣΑΜΟΥ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επειδή βαρεθήκαμε τις υποσχέσεις, τις ανακρίβειες και τα ψέματα...και επειδή αναφέρθηκε το όνομα του Συλλόγου μας στο Δελτίο Τύπου του Δ.Ο.Π.Π.Ο.Ν.Α.Σ. (Αρ.Πρωτ. 307/16-11-2015), θέλουμε να ενημερώσουμε τους φίλους , τα μέλη και τους αθλητές και μη του Συλλόγου, για την πραγματικότητα των γεγονότων και κυρίως απευθυνόμενοι στον Οργανισμό Αθλητισμού του Δήμου Σάμου.

Νιώθουμε την ανάγκη να αναφερθούμε και να υπογραμμίσουμε ορισμένα σημεία τα οποία άφησαν τη σφραγίδα τους για το γήπεδο Κοντακαΐκων.
Κατ’αρχάς.
Πέρυσι το γήπεδο πήρε προσωρινή άδεια από την προηγούμενη διοίκηση του Δ.Ο.Π.Π.Ο.Ν.Α.Σ., καταφέρνοντας να το εντάξει σε ευρωπαΐκό πρόγραμμα του Υπουργείου Γεωργικής Ανάπτυξης (420.000€) και το οποίο έργο τελικά απεντάχθηκε.
Παρόλο που είχαμε διαβεβαιώσεις, ότι θα ενταχθεί...θα τελειώσει...θα...θα...και ας μην είμαστε ομοΐδεάτες και ψηφοφόροι τους, το έργο ΘΑ γίνει.

- Από τον Ιανουάριο του 2015 όλοι ήξεραν τι θέλει το γήπεδο για να αδειοδοτηθεί, αλλά κανείς δεν έκανε τίποτε...ίσως επειδή περίμεναν να ενταχθεί στο πρόγραμμα.
- Από το Αύγουστο του 2015 γνώριζαν πολύ καλά ότι το έργο δεν θα ενταχθεί.
Έπρεπε λοιπόν να φροντίσουν (από τον Αύγουστο) να φτιάξουν ότι χρειαζόταν το γήπεδο  για να αδειοδοτηθεί.
- Ακόμη γνώριζαν και με οχλήσεις από τις ομάδες της περιφέρειας μας αλλά και από την Ε.Π.Σ. Σάμου, ότι αν δεν αδειοδοτηθεί το γήπεδο Κοντακαιΐκων θα είναι πολύ δύσκολο να γίνει πρωτάθλημα.
- Οι ανακρίβειες και τα ψέματα ότι 19 αθλητικά σωματεία βρέθηκαν και συναποφάσισαν ...

Παρόντα 6 μόνο σωματεία (ΑΨΕΣ ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ, Α.Ο. ΣΑΜΟΥ, Α.Ε. ΣΑΜΟΥ, ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ, ΠΟΛΥΚΡΑΤΗΣ, ΛΑΙΛΑΨ), από την Ε.Π.Σ. Σάμου παρών ήταν ο Πρόεδρος (εκτός αν παρευρίσκονταν κάποιοι με διπλή και τριπλή ιδιότητα) και από τον Δ.Ο.Π.Π.Ο.Ν.Α.Σ. 5 μέλη.
Δεν συναποφασίσαμε λοιπόν και σε κανένα σημείο δεν ήμασταν σύμφωνοι με την αλλαγή έδρας της ομάδας μας.
Οι αποφάσεις του Δ.Ο.Π.Π.Ο.Ν.Α.Σ. είχαν παρθεί ΠΡΙΝ από τη συνάντηση μας και η συνάντηση ήταν για το θεαθήναι.

- Μας είπατε ότι η απόφαση ήταν προσωρινή. Φυσικά γνωρίζετε το ελληνικόν: «Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού»
- Το χαρτί που παραθέτουμε του παραχωρητηρίου του γηπέδου της Χώρας ήταν υπογεγραμμένο και το παραλάβαμε μετά το τέλος της συνάντησης από την Πρόεδρο του Δ.Ο.Π.Π.Ο.Ν.Α.Σ. η οποία βρισκόταν...στη Θεσσαλονίκη.
(Σημ. Από αυτό το γεγονός αποδεικνύεται ότι δεν συναποφασίσαμε)
- Ουδέποτε ζητήσαμε, ούτε συναινέσαμε να μας δοθεί σαν έδρα το γήπεδο της Χώρας.
Με το έγγραφο μας (Αρ.Πρωτ. 59/25-10-2015) ζητήσαμε από τον Δ.Ο.Π.Π.Ο.Ν.Α.Σ. το γήπεδο Κοντακαιΐκων και μας δόθηκε ως εκ θαύματος Παραχωρητήριο (Αριθμ. Πρωτ. 267/27-10-2015) σε ένα γήπεδο που ΔΕΝ ΕΙΧΕ άδεια λειτουργίας!!!
Η Ε.Π.Σ. Σάμου δεν έκανε δεκτό το παραχωρητήριο αυτό και με καινούριο μας έγγραφο ζητήσαμε το γήπεδο Καρλοβασίου όπου δεν πήραμε απάντηση (ποτέ)και αντ’ αυτού μας δόθηκε το γήπεδο της Χώρας.

Για να καταλάβουν ΟΡΙΣΤΙΚΑ οι πολίτες της Σάμου, αποδεχθήκαμε να παίξουμε στο γήπεδο της Χώρας διότι μέχρι τις 9-11-2015 και ώρα 12:00 έπρεπε να έχουμε καταθέσει παραχωρητήριο στην Ε.Π.Σ. Σάμου αλλιώς ΔΕΝ θα είχαμε δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα και το κύπελλο.
Να σημειώσουμε πως και στο Κουσάντασι να μας έστελναν να παίξουμε θα το κάναμε, μόνο και μόνο για τα παιδιά του Συλλόγου μας.

Πέρυσι σαν Πρωταθλητές του Νομού κάναμε πάρα πολλά έξοδα για να αναδείξαμε το χωριό μας, τον Σύλλογό μας, την ΣΑΜΟ, χωρίς την παραμικρή βοήθεια από μέρους σας.
Όπως γνωρίζετε για πολλά χρόνια Πρωταθλητής Σάμου δεν έπαιρνε μέρος στα Μπαράζ εκτός της Σάμου.
Εμείς πήραμε μέρος.

ΑΝ μας κοιτάξετε στα μάτια και έχετε τσίπα, θα κοκκινίσετε, γιατί μέσα σε αυτό το ακατάλληλο γήπεδο των Κοντακαΐκων έχετε ορίσει να προπονούνται 4 ομάδες της περιοχής αγνοώντας τον κίνδυνο για την σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας!
Σας ζητήσαμε μια προπόνηση στο γήπεδο Καρλοβασίου και μας την αρνηθήκατε.
Οι ακαδημίες μας και το παιδικό τμήμα δυναμικότητας 90 παιδιών έχουν μόνο 4 ώρες διαθέσιμες για προπόνηση στο γήπεδο Καρλοβασίου.
Αποτέλεσμα να πληρώνουμε σε γήπεδο για να μπορούν να αθλούνται τα παιδιά μας.
Θεωρείτε άστοχη ενέργεια που μας δώσατε ώρες προπόνησης και παραχωρητήριο για τους αγώνες της Ε.Π.Σ. Σάμου σε γήπεδο χωρίς άδεια;
Δεν ξέρουμε αν είστε Αρεστοί αλλά Άριστοι δεν νομίζουμε.

Για τον αθλητισμό στον τόπο μας πιστεύουμε ότι τα βήματα είναι προς τα πίσω, αφού γήπεδα δεν έχουν άδειες, χωρίσαμε πρωτάθλημα και κύπελλο σε ομίλους, δεν προσφέρετε ούτε ηθική ούτε οικονομική βοήθεια, ομάδες διαλύονται κ.α.
Εκτός αν όλα αυτά τα θεωρείτε...βήματα σταθερά για το μέλλον.

Δεν θέλουμε να σας χρεώσουμε όλες τις παραλείψεις  και τα λάθη των περασμένων ετών, αλλά θέλουμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια για τις συναποφάσεις που δεν υπήρξαν, για το παραχωρητήριο που στείλαμε με το πιστόλι στον κρόταφο, για τα κατάματα που μας κοιτάτε και τα βήματα που βαδίζετε.

Όσο για το ποιοι θέλουν τη Σάμο εκεί που της αξίζει το αποδεικνύουν κάθε φορά οι Σύλλογοι που την εκπροσωπούν εκτός Σάμου...
Τέλος θέλουμε να δείτε τον Αθλητισμό στον τόπο μας όπως πραγματικά είναι και όχι σαν συλλόγους που κάνουν διάφορες εκδηλώσεις για να μαζέψουν τα προς το ζην.
Να τους επιχορηγήσετε με αυτά που δικαιούνται και πάνω απ’ όλα να έχουν την ηθική σας συμπαράσταση.

Αν δεν δείτε τον Αθλητισμό...Πολιτισμό, θα το χάσετε το παιχνίδι!

Σας παραθέτουμε (συνημμένα) για του λόγου το αληθές τα «μαργαριτάρια» του Δ.Ο.Π.Π.ΟΝ.Α.Σ.