Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Να σταματήσει η επίθεση στα νοσοκομεία μας - κοινή ανακοίνωση σωματείων

Σωματεία εργαζομένων
στα νοσοκομεία
ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ
ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ
ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
20/11/2015
Δελτίο Τύπου ‐ Καταγγελία

Να σταματήσει η επίθεση στα νοσοκομεία μας.
Τα Σωματεία Εργαζομένων στα Νοσοκομεία <<ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ>>, <<Α. ΦΛΕΜΙΓΚ>> και <<ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ>> συναντήθηκαν σήμερα, 20/11/15, προκειμένου να εκτιμήσουν και να διατυπώσουν από κοινού άποψη, αναφορικά με το έγγραφο που κοινοποιήθηκε στα Νοσοκομεία μας και αφορά σε <<Κατάρτιση ενιαίου οργανισμού λειτουργίας του Γεν. Νοσ. Αθηνών Σισμανόγλειο ‐ Α. Φλέμιγκ>>.


Διαπιστώσαμε, πως στην ουσία, πρόκειται για πιστή επαναφορά της πρότασης προηγούμενων κυβερνήσεων που θέλησαν να εφαρμόσουν ως Υπουργοί Υγείας οι Γεωργιάδης – Βορίδης, στα πλαίσια των πολιτικών κατάργησης της Δημόσιας Υγείας που εκπορεύεται από την ΕΕ και τα οικονομικά συμφέροντα του Κεφαλαίου. Σχέδιο που κάτω από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και σύσσωμου του λαού της περιοχής, δεν εφαρμόστηκε και έμεινε στα χαρτιά, παρά τις πολιτικές αλλά και τις υπηρεσιακές αποφάσεις που πάρθηκαν. Παρά τις διαθεσιμότητες 300 εργαζομένων του Φλέμιγκ και 166 του Σισμανογλείου, την αποψίλωση του προσωπικού σε όλα τα Νοσοκομεία, την υποχρηματοδότηση και τις ελλείψεις σε κάθε επίπεδο.
Όσο για την απόπειρα του Αν. Υπουργού κ. Πολάκη να διασκεδάσει, εκ των υστέρων, τις εντυπώσεις, τονίζουμε πως ακόμα και η απλή ανάγνωση του δελτίου τύπου που υπογράφει, σε αντιπαραβολή με το αρχικό έγγραφό του, είναι αρκετή για να διαπιστώσει οποιοσδήποτε πως πρόκειται για ξεκάθαρη κατεύθυνση εφαρμογής των σχεδίων που αναφέραμε παραπάνω.
Τα Νοσοκομεία μας εξακολουθούν να είναι ανοιχτά και να εξυπηρετούν χιλιάδες ασθενείς κάθε μήνα , παρ' όλη την τραγική κατάσταση που τα οδήγησαν οι νεοφιλελεύθερες και μνημονιακές πολιτικές. Η καρδιά της δημόσιας περίθαλψης συνεχίζει να χτυπάει (και στην περιοχή μας) χάρη στην αυτοθυσία, το κουράγιο και την επιστημοσύνη των εργαζομένων που όμως έχουν ξεπεράσει προ πολλού τα όρια της αντοχής τους.

Οι αποφάσεις και τα <> που σκέφτονται να υλοποιήσουν είναι ανεφάρμοστα, προσχηματικά και καταδικασμένα να αποτύχουν (πχ, λένε συνειδητά ψέμματα πως μπορεί να υπάρχει Νοσοκομείο σε εφημερία χωρίς Χειρουργικό Τομέα).

Για άλλη μια φορά, διατρανώνουμε τη βεβαιότητα πως η επαναφορά και υλοποίηση αυτών των αποφάσεων, θα οδηγήσει το Φλέμιγκ σε κλείσιμο, ενώ το Σισμανόγλειο θα καταρρακωθεί ακόμα περισσότερο καθώς θα κληθεί να σηκώσει το βάρος των 3.000 περίπου επιπλέον περιστατικών που εξυπηρετούνται στα Τακτικά και τα Επείγοντα ιατρεία του Α.Φλέμιγκ κάθε μήνα. Δομές ολόκληρες και υπηρεσίες θα καταργηθούν, θα χαθούν 7 ‐8 εφημερίες στην Αττική κάθε μήνα. Που θα κατευθυνθεί λοιπόν και με τι συνθήκες ο κόσμος που έχει ανάγκη υγειονομικής περίθαλψης;

Απαιτούμε να ανακληθεί ΑΜΕΣΑ το σχέδιο ‐ κατεύθυνση του Υπουργείου, απαιτούμε να εγκαταλειφθεί κάθε σκέψη υλοποίησης των σχεδίων της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Υγείας και της Διοίκησης που διορίστηκε επί Γεωργιάδη, με επικεφαλή τη Διοικήτρια κ. Τσαγδή, που εκπονεί, προωθεί και υπηρετεί πιστά τα παραπάνω σχέδια.

Άμεσα να καταργηθούν όλες οι προηγούμενες αποφάσεις, στις οποίες αναφέρεται και ο αν. Υπουργός (!), να ανεξαρτητοποιηθούν οργανικά και να αναπτυχθούν πλήρως τα Νοσοκομεία μας, με τη πρόσληψη του απαιτούμενου μόνιμου προσωπικού.

Η απόφασή μας είναι να ξεκινήσουμε ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ κινητοποιήσεις, που σύντομα θα ανακοινωθούν, να στηριχτούμε στο λαό της περιοχής και να αποτρέψουμε την εφαρμογή των μνημονιακών σχεδίων των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ ‐ΝΔ και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όπως εκπορεύονται από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓ/ΝΩΝ ΣΕ <<ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ>>, <<Α. ΦΛΕΜΙΓΚ>>, <<ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ>>