Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Δικαστικός φραγμός στα σχέδια εκκένωσης του «Αγγελιοφόρου»

Η σημερινή εικόνα των γραφείων του «Αγγελιοφόρου». Οι συνέπειες της επέλασης της εργοδοσίας, που υπακούει στις εντολές της οικογένειας Μπακατσέλου, είναι εμφανείς

 ...αναδημοσίευση από https://agelioforum.wordpress.com/  ...

 
Οριστικό φραγμό στις προσπάθειες της οικογένειας Μπακατσέλου να εκκενώσει τις εγκαταστάσεις του υπό πτώχευση «Αγγελιοφόρου» υψώνουν οι δικαστικές αρχές της Θεσσαλονίκης.
Με προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε σήμερα (Τρίτη), πριν από λίγη ώρα, η αρμόδια δικαστής του Μονομελούς Πρωτοδικείου απαγορεύει ρητώς στην επιφανή επιχειρηματική οικογένεια και στους εκπροσώπους της να μεταβάλουν με οποιονδήποτε τρόπο την πραγματική και νομική κατάσταση των πάγιων περιουσιακών στοιχείων της εκδότριας εταιρίας της εφημερίδας.

Η αρμόδια δικαστής διατάσσει την Εκδοτική Βορείου Ελλάδος (ΕΒΕ) ΑΕ, η οποία κατά την τρέχουσα περίοδο διοικείται από τον καταδικασθέντα επιχειρηματία Βασίλειο Μπακατσέλο, να μην αποξηλώσει, να μην αφαιρέσει και να μη μεταφέρει τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό της ή οποιοδήποτε τμήμα του.  Η διαταγή χορηγείται,  προκειμένου να μην απομειωθεί η αξία του εν λόγω εξοπλισμού.
Ως γνωστόν, η εκδότρια εταιρία έχει καταθέσει αίτηση πτώχευσης και παύσης πληρωμών έναντι των πιστωτών της, η οποία έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στις 27 Νοεμβρίου 2015.

Αποξήλωσε 40 υπολογιστές!

Ωστόσο, πριν ακόμη διεξαχθεί η συζήτηση ο πρόεδρος και διευθύνων της εταιρίας Βασίλειος Μπακατσέλος αποφάσισε και αποπειράθηκε αυτοπροσώπως, σε συνεργασία με εργατοτεχνίτες της επιλογής του, να εκκενώσει τον 2ο όροφο των γραφείων της εφημερίδας, όπου φιλοξενούνται οι αίθουσες σύνταξης, προεκτύπωσης και διόρθωσης.

Προσπάθησε δε να φέρει σε πέρας την όλη επιχείρηση σε δύο φάσεις, στις 5 Νοεμβρίου και στις 13 Νοεμβρίου, εν αγνοία των εργαζομένων και σε βραδινές ή μεταμεσονύκτιες ώρες. Για το σκοπό αυτό προλάβει να αποξηλώσει 40 ηλεκτρονικούς υπολογιστές και σαρωτές, ενώ άρχισε να αποσυναρμολογεί γραφεία, ντουλάπες και έπιπλα, αλλά και να απορρίπτει προσωπικά αντικείμενα εργαζομένων.
F02
Άποψη της αίθουσας σύνταξης του υπό πτώχευση «Αγγελιοφόρου». Εφημερίδες, έγγραφα και βιβλία αφημένα στην τύχη τους. Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές έχουν βγάλει… φτερά

Τον κατάλαβαν…

Οι ενέργειες του κ. Μπακατσέλου έγιναν αντιληπτές από εργαζομένους της υπό πτώχευση εφημερίδας, οι οποίοι κατέθεσαν σχετικές καταγγελίες στο Α.Τ. Πλατείας Δημοκρατίας και στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Ακολούθως, προσέφυγαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης και κατέθεσαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, ζητώντας ταυτοχρόνως να χορηγηθεί προσωρινή διαταγή, βάσει των διατάξεων του Πτωχευτικού Κώδικα.

Η πρόεδρος της Υπηρεσίας Ασφαλιστικών Μέτρων εξέτασε σήμερα το πρωί το αίτημα των εργαζομένων, αλλά και τους ισχυρισμούς της διοίκησης της εταιρίας. Βάσει των στοιχείων που είχε στη διάθεσή της, επέβαλε σαφείς περιορισμούς, όσον αφορά στη σημερινή κατάσταση της εταιρίας, και διέταξε τους εκπροσώπους της εργοδοσίας να μην  μετακινήσουν και απομακρύνουν ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σκληρούς δίσκους, εξοπλισμό γραφείων και άλλα αντικείμενα. Η απαγόρευση ισχύει έως τις 14 Δεκεμβρίου 2015, όταν προσδιορίστηκε να συζητηθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.

«Πέταξε» ο σκληρός δίσκος του λογιστηρίου!

Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι η εργοδοσία του «Αγγελιοφόρου», σε συνεργασία με επώνυμο διευθυντικό στέλεχος, αφαίρεσε και απομάκρυνε εκτός του κτηρίου της οδού Δαναϊδων 4 τον σκληρό δίσκο του…. λογιστηρίου της εταιρίας, όπου είναι αποθηκευμένα κρίσιμα οικονομικά και λογιστικά δεδομένα, αλλά και τα στοιχεία μισθοδοσίας του προσωπικού.  Ως εκ τούτου, είναι πλέον αδύνατη η αποστολή μισθοδοτικών και άλλων καταστάσεων στα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων.

Διαμαρτυρίες

Η δικαστής απέρριψε πάντως την αξίωση των εργαζομένων να τους επιτραπεί η πρόσβαση σε προσωπικά αντικείμενα και αρχεία του, θεωρώντας ότι το σχετικό αίτημα διαφεύγει του πεδίου εφαρμογής των διατάξεων του Πτωχευτικού Κώδικα.

Κατά την ώρα της συζήτησης της αίτησης δεκάδες εργαζόμενοι του υπό πτώχευση «Αγγελιοφόρου» συγκεντρώθηκαν έξω από το γραφείο της προέδρου της Υπηρεσίας Ασφαλιστικών Μέτρων, αλλά στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι για τις αυθαίρετες ενέργειες της εργοδοσίας.
F06_2015_11_13
Οι καρέκλες στη μία άκρη, τα γραφεία και τα ντουλάπια στην άλλη. Εικόνα ερήμωσης από το εσωτερικό της πάλαι ποτέ μεγαλύτερης εφημερίδας της Βόρειας Ελλάδας