Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Κομπιουτεράκι για το Διαγόρα



Όπως τα λέγαμε και χτες. Με τη νίκη τους με 2-0 επί των Ωρεών οι Νηρηίδες έφτασαν τους 9 βαθμούς και έχουν άλλους τρεις αγώνες, ο τελευταίος με τον Διαγόρα.

Οι Ωρεοί και οι Απολλωνίδες έχουν 6 βαθμούς και τους μένουν από δύο αγώνες (θα κάνουν και το ρεπό τους), συνεπώς αν κερδίσουν και τους δύο θα πάνε μάξιμουμ στους 12 βαθμούς. Υπόθεση εργασίας βέβαια γιατί ο ένας αγώνας είναι μεταξύ τους, συνεπώς δεν μπορούν και οι δύο να πάνε στους 12.

Άρα και με εξαίρεση τον αδύναμο και βαθμολογικά πίσω Παμπαιανιακό, ούτε οι άλλες δύο ομάδες μπορούν να δημιουργήσουν θέμα στο Διαγόρα. 

Να σημειωθεί ότι οι Απολλωνίδες αντιμετωπίζουν εντός έδρας τις Νηρηίδες. Οι Νηρηίδες μετά θα φιλοξενήσουν τον Παμπαιανιακό.

Συνεπώς το καθοριστικό βήμα για το Διαγόρα είναι ο αγώνας της Παιανίας, που αν τον κερδίσει, ίσως με συνδυασμό των άλλων αποτελεσμάτων (ιδίως του αγώνα Απολλωνίδων – Νηρηίδων) να κλειδώσει και μαθηματικά την πρώτη θέση, ή έστω να διατηρήσει σημαντικό πλεονέκτημα. 

Με ήττα των Νηρηίδων στην Ερέτρια και νίκη του Διαγόρα στην Παιανία, κλειδώνει και μαθηματικά ο τίτλος, αφού οι Νηρηίδες μένουν στους 9 πόντους, παίρνουν άλλους 3 από τον Παμπαιανακό και πάνε στο Διαγόρα με 12 πόντους, ενώ ο Διαγόρας με νίκη στην Παιανία θα έχει ήδη 17. Mε ισοπαλία Απολλωνίδων - Νηρηίδων και τρίποντο για τις τελευταίες με την Παιανία, πάνε στο Διαγόρα με 13 πόντους και πάλι δηλαδή ούτε με διπλό στο Καρλόβασι, δεν τον ξεπερνούν.