Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Δείτε πώς μπορείτε να αθληθείτε με 5 ευρώ το μήνα-Δωρεάν προετοιμασία και για υποψηφίους Πανελλαδικών από το Δήμο Πάτρας


 ...αναδημοσίευση από http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/427385...

Δωρεάν προετοιμασία στα αθλήματα για τους υποψηφίους στις στρατιωτικές σχολές και τις σχολές φυσικής αγωγής, παρέχει ο Δήμος της Πάτρας. Οι προπονήσεις έχουν ξεκινήσει από τα μέσα Νοέμβρη, ωστόσο, όπως δηλώνει στο thebest.gr ο σύμβουλος του δημάρχου για θέματα αθλητισμού Τάκης Πετρόπουλος, υπάρχουν ακόμη κενές θέσεις για τους ενδιαφερόμενους.
Οι προπονήσεις των υποψηφίων γίνονται από δύο καταξιωμένους προπονητές, τους Γιάννη Παυλάκη και Θόδωρο Νικήτα, οι οποίοι παρέχουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά.


Παράλληλα, ο Δήμος Πατρέων ετοιμάζει σε συνεργασία με τη Γ.Γ. Αθλητισμού, προγράμματα μαζικού αθλητισμού με συμβολική συμμετοχή πέντε ευρώ το μήνα. Τα προγράμματα θα ξεκινήσουν μέσα στο μήνα και θα είναι το δεύτερο που «τρέχει» ο Δήμος.

Οι ενδιαφερόμενοι για τα δωρεάν προγράμματα προετοιμασίας των υποψηφίων μπορούν να τηλεφωνούν στο 2610644172, ενώ για τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού πληροφορίες δίνονται από το τηλέφωνο 2610342270.

Μιλώντας στο thebest.gr ο κ. Τάκης Πετρόπουλος, έθεσε και το θέμα της δραστηριότητας των αθλητικών συλλόγων, οι οποίοι ζητούν αμοιβή από τους υποψηφίους για τις σχολές. Όπως τόνισε, αυτό είναι παράνομο καθώς όταν οι σύλλογοι χρησιμοποιούν δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις, πρέπει να χρεώνουν το ανώτερο μέχρι 10 ευρώ το μήνα. Μάλιστα, καλεί όσους πολίτες καλούνται από τα Σωματεία να πληρώσουν παραπάνω χρήματα να το καταγγείλουν στον ίδιο.

Εξηγώντας τη φιλοσοφία της δημοτικής Αρχής για την δωρεάν προπόνηση των υποψηφίων ο Τάκης Πετρόπουλος ανέφερε:
«Μέσα σε αυτές τις συνθήκες κρίσης που έχουν πληγεί τα ασθενέστερα στρώματα ο Δήμος Πατρέων, στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας  να ελαφρύνει τα βάρη που σηκώνουν οι οικογένειες, καθιέρωσε από φέτος δωρεάν πρόγραμμα προετοιμασίας υποψηφίων για τις στρατιωτικές σχολές και τις ΣΕΦΑΑ.

Οι λαϊκές οικογένειες μπορούν να ελαφρυνθούν κατά 60 έως 80 ευρώ το μήνα κατά παιδί που παίρνουν οι ιδιώτες επιστήμονες του αθλητισμού.
Όσο για τις αμοιβές που ζητούν τα αθλητικά σωματεία ο κ. Πετρόπουλος είναι ξεκάθαρος:
«Επισημαίνω στους πολίτες ότι τα αθλητικά σωματεία επιτρέπεται να αμείβονται μόνο όταν χρησιμοποιούν δικές τους εγκαταστάσεις, διαφορετικά είναι παράνομο και επισείει ποινικές και διοικητικές διώξεις.

Σύμφωνα με τον νόμο περί Δήμων και Κοινοτήτων οι Δήμοι δύνανται να παραχωρούν δωρεάν τις αθλητικές τους εγκαταστάσεις σε οποιαδήποτε μη κερδοσκοπικό κοινωφελή φορέα με την προϋπόθεση ότι απαγορεύεται να  έχουν εμπορική δραστηριότητα.

Εμείς ως Δήμος τα παρέχουμε εντελώς στο Παμπελοποννησιακό και στου Λαδόπουλου χωρίς καμία επιδότηση, εδώ και δυο χρόνια από την Γ.Γ. Αθλητισμού.

Συνεπώς τα αθλητικά σωματεία εάν θέλουν τμήματα προετοιμασίας μετά χαράς να το κάνουν γιατί έχουν τη τεχνογνωσία αλλά είναι υποχρεωμένα να χρεώνουν, μέχρι δέκα ευρώ για τον μισθό του εκπαιδευτή που δυστυχώς δεν τον επιδοτεί το κράτος όπως είναι υποχρεωμένο να κάνει από το άρθρο 16 παράγ. 9 του Συντάγματος.»

Μάλιστα, καλεί τους Πατρινούς να καταγγείλουν στον ίδιο τέτοιες πρακτικές, ώστε να επέμβει ο Δήμος, τονίζοντας χαρακτηριστικά:
«Κάθε πολίτης που απευθύνεται σε ερασιτεχνικό σωματείο για τμήμα προετοιμασίας να ξέρει ότι δεν έχει το Σωματείο δικαίωμα να του ζητήσει πάνω από δέκα ευρώ και εάν δεν γίνει δεκτό το παιδί πρέπει να καταγγείλει το γεγονός στην αρμόδια Διοικούσα Επιτροπή της εγκατάστασης ή απευθείας
Τηλέφωνο για καταγγελίες πολιτών: 2610313404 στο σύμβολου αθλητισμού του Δημάρχου για θέματα

Εάν οι πολίτες συνειδητοποιήσουν τα δικαιώματα τους και βοηθήσουν το δήμο να εφαρμόσει τον κανονισμό λειτουργίας, τότε θα έχουμε κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για να πατάξουμε την εμπορευματοποίηση του αθλητισμού μέσα στις δημοτικές εγκαταστάσεις.
Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για τις αθλητικές ακαδημίες όλων των αθλημάτων που λειτουργούν στις δημοτικές εγκαταστάσεις και ένα λεπτό παράνομο».

Επιπρόσθετα όσον αφορά στις αθλητικές ακαδημίες των Συλλόγων παραβιάζεται και η διεθνής σύμβαση για τα δικαιώματα του παιδιού του 1989, που έχει υιοθετηθεί από τη UNICEF, από 191 υποτίθεται πολιτισμένες χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα όπου έχει γίνει και νόμος του κράτους, η τήρηση του οποίου εποπτεύεται από το Συνήγορο του Παιδιού. Σύμφωνα με αυτή το κράτος, οι δήμοι, οι κοινωνικοί φορείς να διασφαλίζουν την απρόσκοπτη πρόσβαση στον αθλητισμό και στο ψυχαγωγικό παιχνίδι. Το Δήμος το πράττει παρέχοντας δωρεάν τις δομές, το κράτος και άλλοι το παραβιάζουν.»