Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Συγκέντρωση συμπαράστασης Δευτέρα 13/2, 8πμ στα δικαστήρια Πάτρας για να σταματήσει η δίωξη του Κ.Πελετίδη για άρνηση διευκολύνσεων στους νεοναζί

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
Όλοι και όλες στη συγκέντρωση συμπαράστασης Δευτέρα 13/2, 8πμ στα δικαστήρια Πάτρας και τη στάση εργασίας.

Να σταματήσει η δίωξη του Κ.Πελετίδη για άρνηση διευκολύνσεων στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής

Να σταματήσει η προβολή των νεοναζί από την ΕΡΤ


Στις 13 Φλεβάρη θα βρεθούμε  όλοι και όλες στο πλευρό του δημάρχου Κώστα Πελετίδη στη συγκέντρωση στα δικαστήρια στις 8πμ.


Η απόφαση του Δήμου Πατρέων με εισήγηση του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη να μην δώσει χώρους για ναζιστική προπαγάνδα στους χρυσαυγίτες στις εκλογές του 2015 και να μην απαντήσει σε ρατσιστικού τύπου έρευνες βουλευτών του ναζιστικού μορφώματος για την εθνική καταγωγή των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς, είναι υπόδειγμα της λειτουργίας που όφειλαν να έχουν όλοι οι θεσμοί απέναντι στην φασιστική απειλή.


Είναι σκάνδαλο ότι στέλνεται στα δικαστήρια γι αυτή του τη στάση όταν η Βουλή ψήφισε νόμο με τον οποίο ανέστειλε την χρηματοδότηση στην Χρυσή Αυγή.




Η Βουλή θεώρησε ότι είναι αδιανόητη η χρηματοδότηση σε κόμμα, που ερευνάται δικαστικά η εμπλοκή του διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Στην αιτιολογική έκθεση του ν. 4203/2013, αναφέρεται «όταν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ότι, υπό τον μανδύα ή υπό την κάλυψη ενός πολιτικού κόμματος, τελούνται από ηγετικά στελέχη αυτού, σοβαρές εγκληματικές δραστηριότητες οι οποίες στρέφονται άμεσα κατά της ίδιας της χώρας ή πλήττουν βάναυσα τη δημόσια τάξη αυτής, ανακύπτει ανάγκη αποτροπής του ενδεχομένου άμεσης ή έμμεσης κατάχρησης της κρατικής χρηματοδότησης και οικονομικής ενίσχυσης για τη στήριξη των ως άνω εγκληματικών δραστηριοτήτων».


Η άρνηση των διευκολύνσεων στους υπόδικους νεοναζί για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης  χρειάζεται να προχωρήσει παντού και όχι μόνο στους Δήμους.
Οφείλει η ίδια η Βουλή να προχωρήσει σε ξεκάθαρη απόφαση που δεν θα αφήνει τους Δημάρχους η τις διοικήσεις οργανισμών που προχωράνε στην αυτονόητη υπεράσπιση της λειτουργίας των κοινωνικών υπηρεσιών και του δημόσιου χώρου απέναντι στις ρατσιστικές προκλήσεις και τις φασιστικές επιθέσεις των νεοναζί της Χρυσής Αυγής.


Η επίκληση της συμμετοχής στη Βουλή άλλωστε δεν εμπόδισε το εισαγγελικό βούλευμα 215/2015 να χαρακτηρίζει την Χρυσή Αυγή εγκληματική οργάνωση με το μανδύα πολιτικού κόμματος.


Είναι αδιανόητο να μηνύουν οι νεοναζί Δημάρχους και οι υποθέσεις να φτάνουν στο ακροατήριο η να στέλνουν εξώδικα επιζητώντας τη λογοκρισία δημοσιογράφων στα ΜΜΕ και την ίδια ώρα να τους δίνεται βήμα στην ΕΡΤ. Είναι αδιανόητο να ξυλοκοπούνται δημοσιογράφοι στον Πειραιά και η ΕΡΤ να καλύπτει τον φύρερ. Είναι σκάνδαλο να οργανώνονται επιθέσεις σε βάρος δημοσιογράφων στη Χίο και την Λέσβο και να επικαλούνται οι καναλάρχες το...ΕΣΡ για τη τήρηση της δεοντολογίας!Στις 18 Μάρτη θα διαδηλώσουμε στη Πάτρα στη Πλατεία Γεωργίου 11πμ συμμετέχοντας στη διεθνή κινητοποίηση κατά ρατσισμού και του φασισμού.