Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Ομόφωνες αποφάσεις ενάντια στη δίωξη Κ. Πελετίδη από τη Χρυσή Αυγή

...αναδημοσίευση από το www.ert.gr...

Στο πλευρό του Δημάρχου Πατρέων τάσσεται ομόφωνα η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ζητώντας να σταματήσει η δίωξή του.

Αναλυτικά η απόφαση της ΚΕΔΕ:


«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ αναφορικά με την παραπομπή σε δίκη του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη στις 13 Φεβρουαρίου, ο οποίος διώκεται ύστερα από μήνυση τέως βουλευτή της Χρυσής Αυγής με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος και δικάζεται γιατί, υλοποιώντας και αντίστοιχες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης δεν διευκόλυνε δράσεις της οργάνωσης, θεωρεί ότι η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής είναι πολιτική πράξη και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εκληφθεί ως παράβαση καθήκοντος. Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ ζητά ομόφωνα να σταματήσει η δίωξη του δημάρχου Πατρέων καθώς και να αναλάβει προς αυτήν την κατεύθυνση ανάλογη πρωτοβουλία η κυβέρνηση και οι αντίστοιχες κρατικές υπηρεσίες».

Εξάλλου, το ένα μετά το άλλο, Δημοτικά Συμβούλια Δήμων της χώρας, εκδίδουν ψηφίσματα υπέρ του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη και ζητούν να σταματήσει η δίωξή του. Σε πολλές περιπτώσεις οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες, σε άλλες όχι. Ψηφίσματα έχουν εκδώσει μέχρι στιγμής:

-Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αγρινίου -Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ναυπάκτου -Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Θέρμου -Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Χαϊδαρίου -Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ικαρίας -Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Κέρκυρας -Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Καισαριανής -Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας -Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Πύργου -Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη -Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Νεάπολης – Συκεών -Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ζωγράφου -Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Πρέβεζας

Θυμίζουμε ότι ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, διώκεται στις 13 Φεβρουαρίου, ύστερα από μήνυση τέως βουλευτή της Χρυσής Αυγής με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος και δικάζεται γιατί, υλοποιώντας και αντίστοιχες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας, δεν διευκόλυνε δράσεις της οργάνωσης Χρυσής Αυγής.

Aναφορά βουλευτών για τη δίωξη.

Φωτο: ο Κ.Πελετίδης στα Σελλά Aχαΐας το 2016 σε εκδήλωση τιμής και μνήμης για εκτελεσθέντες από τους ναζί

Σχετικές ειδήσεις:
Κ. Πελετίδης: Ο Δήμαρχος Πατρέων δικάζεται γιατί δεν διευκόλυνε τη Χρυσή Αυγή

Συγκέντρωση στα δικαστήρια ενάντια στη δίωξη του Κ. Πελετίδη από τη Χρυσή Αυγή