Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Σύσκεψη της Επιτροπής Αγώνα για την Υγεία στην Ικαρία και τους Φούρνους

8/10/2015
Με κύριο χαρακτηριστικό τη μαζική παρουσία κόσμου πραγματοποιήθηκε χθες 7/10 στην αίθουσα του Γλαρέδου η συνεδρίαση της Επιτροπής Αγώνα. Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι διοικητικών συμβουλίων της τοπικής ΕΛΜΕ και του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί, δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη πολιτιστικών συλλόγων από χωριά της Ικαρίας αλλά και μεμονωμένος κόσμος.
Στην πλούσια συζήτηση που έγινε περιγράφηκε η κατάσταση που διαμορφώνεται στο χώρο της υγείας με την ψήφιση και εφαρμογή του 3ου μνημονίου, τα προβλήματα στελέχωσης, εξοπλισμού και χρηματοδότησης που αντιμετωπίζουν το νοσοκομείο Ικαρίας, το Κέντρο Υγείας Ευδήλου και τα Αγροτικά Ιατρεία καθώς και οι εξελίξεις στην υπόθεση του γηροκομείου.
Κοινή ήταν η πεποίθηση πως με την συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών καλούμαστε να αντιπαλέψουμε όλα τα ζητήματα που αποτέλεσαν κέντρο των αγώνων της προηγούμενης περιόδου: η ύπαρξη πλήρως εξοπλισμένου νοσοκομείου, η αποτροπή μετακινήσεων προσωπικού, η διεκδίκηση ζωτικών ειδικοτήτων όπως πχ αναισθησιολόγου, η αύξηση της χρηματοδότησης κλπ.
Έγινε ξεκάθαρο πως τίποτα δεν πρόκειται να μας χαριστεί και πως μόνο οι αγώνες μας αποτελούν τη μοναδική αξιόπιστη διέξοδο στις τραγικές συνθήκες που διαμορφώνουν οι μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης. Σαν Ικαρία οφείλουμε να βάλουμε το λιθαράκι μας, συμβάλλοντας με τον τρόπο μας στο χτίσιμο και το δυνάμωμα πανελλαδικών κινητοποιήσεων απέναντι στις πολιτικές ισοπέδωσης.
Στην κατεύθυνση αυτή αποφασίστηκαν:
  • Περιοδίες στα χωριά της Ικαρίας για ενημέρωση των κατοίκων με στόχο την πραγματοποίηση κινητοποίησης στην Αθήνα στο Υπουργείο Υγείας στα τέλη Νοεμβρίου.
  • Επιδιώκουμε να μετατραπεί η 23η Νοέμβρη, ημέρα που δικάζονται οι εργαζόμενοι του γηροκομείου και ο πρώην Δήμαρχος, σε μέρα πανικαριακής κινητοποίησης με στάσεις εργασίας από τα σωματεία του νησιού και τις υπηρεσίες του Δήμου και του Επαρχείου κλειστές.