Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Πάμε για (δουλεμπορικές) τρέλες στις Σεϋχέλλες





 ...αναδημοσίευση από το ert.gr...

Συνεχείς είναι οι μεταναστευτικές ροές και συνεχή είναι και τα περιστατικά που δείχνουν την αναλγησία με την οποία οι δουλέμποροι αντιμετωπίζουν το «εμπόρευμά» τους.

Στο νότιο τμήμα του νησιού της Ικαρίας υπάρχει μια παραλία «τεχνητή» που έγινε από πέτρες που έπεσαν από τη διάνοιξη ενός τούνελ και μαζί με τα παιχνίδια της φύσης έφτιαξαν σε μία απόκρημνη περιοχή, στο πουθενά μία παραλία που σκωπτικά οι ντόπιοι ονόμασαν «Σεϋχέλλες», η οποία τελικά είναι μεν όμορφη, αλλά δύσκολα ανεβοκατεβαίνεις τη βραχώδη πλευρά στο τέλος της οποίας έχει φτιαχτεί. Υπάρχει μάλιστα και ταμπέλα που σε προειδοποιεί ότι μπαίνεις με δικιά σου ευθύνη στο μονοπάτι που οδηγεί σε αυτή. 

Μέρα το περπατάς και το διάστρεμμα παραμονεύει σε κάθε σου απροσεξία.
Δίπλα στις δυσπρόσιτες «Σεϋχέλλες» υπάρχει άλλη μία μικρή ακόμα πιο δυσπρόσιτη παραλία από την οποία για να πας στις «Σεϋχέλλες» πρέπει να μπεις στη θάλασσα.

Εκεί στη «μικρή» κατέβασαν χτες το βράδυ και υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, οι δουλέμποροι 51 ψυχές, ώστε να μην μπορούν να κουνήσουν και όταν έγιναν αντιληπτοί να μην μπορούν οι ντόπιοι λόγω καιρού να προσεγγίσουν με πλεούμενα, αφού θα έβρισκε η καρίνα τους στα βράχια της περιοχής. 

Μέχρι να βρεθεί σκάφος χωρίς καρίνα και με τη νύχτα να έχει έρθει στήθηκε μία επιχείρηση αρωγής με το να εφοδιαστούν οι πρόσφυγες με κουβέρτες για να μην παγώσουν και με τρόφιμα και νερό, μέχρι να γίνει εφικτή η προσέγγισή τους.

Οι τρεις «λεβέντες» που τους άδειασαν στο πουθενά, συνελήφθησαν κοντά στην Πάτμο. Αλήθεια ποια ποινή προβλέπει η νομοθεσία για την απανθρωπιά;