Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Απλήρωτοι εργαζόμενοι από το υστέρημά τους ενίσχυσαν τους πρόσφυγες

 ...αναδημοσίευση από το ert.gr...

To Σάββατο 3 Οκτώβρη απεργούσαν ζητώντας μεταξύ άλλων την ανάκληση απολύσεων και την καταβολή δεδουλευμένων, αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε να προσφέρουν από το υστέρημά τους βοήθεια στους πρόσφυγες.  Ο λόγος για τους εργαζόμενους στις συνεργαζόμενες πτηνοτροφικές επιχειρήσεις ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ, ΖΟΥΡΑ, ΒΙΟΚΟΤ, ΕΛΙΖΑ ΑΛΚΟΤ.

Το Σωματείο Εργαζομένων στις προαναφερόμενες πτηνοτροφικές επιχειρήσεις, σε ανακοίνωσή του για το θέμα, αναφέρει τα εξής:

«Πρόσφυγες και μετανάστες που καθημερινά υποφέρουν είναι και αυτοί θύματα των σχεδιασμών που κάνουν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα για να εκμεταλλευτούν τις χώρες τους. Βιομήχανοι, εφοπλιστές και τραπεζίτες μπροστά στην κερδοφορία δε διστάζουν να κάνουν τα μεγαλύτερα εγκλήματα. 

Άντρες, γυναίκες, παιδιά πεθαίνουν καθημερινά στη προσπάθεια να φύγουν μακριά από τις χώρες τους που είναι σίγουρος ο θάνατος. Όσοι καταφέρνουν να γλιτώσουν και να φτάσουν σε μια άλλη χώρα γίνονται και πάλι θύματα των ίδιων συμφερόντων που τους χρησιμοποιούν ως φτηνό κρέας για τις μηχανές τους.

Με πρωτοβουλία του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου μας καλέσαμε όλους τους συναδέλφους να δώσουμε το κοτόπουλο που δικαιούμαστε κάθε εβδομάδα στους πρόσφυγες και μετανάστες. 

Επειδή μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί ούτε ένας συνάδελφος που να μην έχει συμφωνήσει, παρακαλούμε αν κάποιος επιθυμεί να μην το δώσει, να το δηλώσει στο Διοικητικό Συμβούλιο. Επίσης, στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση που έγινε στις 27/09/2015 έγινε πρόταση από μία συνάδελφο να προσφέρουμε και το γάλα μιας μέρας που παίρνουμε. 

Επειδή και σε αυτήν την πρόταση υπήρχε γενική συμφωνία, παρακαλούμε αν κάποιος επιθυμεί να μην το δώσει, να το δηλώσει επίσης στο Διοικητικό Συμβούλιο. Χαιρετίζουμε τη μεγάλη ανταπόκριση όλων των συναδέλφων στην πρωτοβουλία για αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες. 

Αν και 3,5 μήνες απλήρωτοι γνωρίζουμε ότι η αλληλεγγύη είναι όπλο της εργατικής τάξης και του λαού.»