Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Ανακοινώσεις των Μαθητών του Γυμνασίου με Λ.Τ Ραχών Ικαρίας


Με αξιοθαύμαστη συνέπεια και αγωνιστικό σθένος, οι μαθητές των Ραχών Ικαρίας, υπερασπίζονται το δικαιώμα τους στη μόρφωση κόντρα στην επιμονή του προϊστάμενου Σάμου να μην καλέσει αναπληρωτή για την κάλυψη ενός ολόκληρου οργανικού κενού, αλλά να επιχειρήσει το ανέφικτο, όπως αποδεικνύεται, "μπάλωμα" του απο μετακινούμενους εκπαιδευτικούς. Αγωνίζονται για την κάλυψη όλων των κενών με αναπληρωτές, ενάντια στην υποβάθμιση του σχολείου τους, Αρνούνται να αποδεχτούν (για δεύτερη χρονιά) το "δεδομένο" των κενών στα μαθήματα μουσικής και τεχνολογίας.
Κόντρα στην αδράνεια των καιρών, "παραδίδοντας μαθήματα" πίστης στην ανάγκη και τη δύναμη των αγώνων... ευχαριστούν εκ των προτέρων για την φιλοξενία.





Προς : περιφέρεια Β.Αιγαίου
Κοινοποίηση : Δι-Δε Σάμου
    Το 15/μελές του Γυμνασίου Λ.Τ Ραχών, σας ενημερώνει  ότι η γενική συνέλευση των μαθητών του σχολείου μας ,πήρε απόφαση για λήξη της κατάληψης προκειμένου να δοθεί ο χρόνος στους αρμόδιους να εξετάσουν σοβαρά τα προβλήματα λειτουργίας του σχολείου μας, τα οποία σας έχουμε αναλύσει διεξοδικά σε προηγούμενη επιστολή-διαμαρτυρία.
    Συγκεκριμένα, απαιτούμε να δοθεί άμεση λύση στο θέμα των καθηγητών βασικών ειδικοτήτων  και ιδιαίτερα του καθηγητή Χημείας. Θεωρούμε απαράδεκτο να υποβαθμίζεται το δικό μας σχολείο και οι μαθητές της θετικής κατεύθυνσης να μην έχουν ίσες ευκαιρίες με τους συμμαθητές τους άλλων σχολείων.
    Είναι θλιβερό να ακούμε διακηρύξεις για την προτεραιότητα της παιδείας και να βλέπουμε στην πράξη ότι τόσα παιδιά σε παραμεθόριο σχολείο να αντιμετωπίζονται σαν περιττό έξοδο.
    Τονίζουμε σε όλους τους υπεύθυνους ότι δεν σκοπεύουμε να σταματήσουμε να διεκδικούμε τα αυτονόητα με όποιο μέσο κρίνουμε κατάλληλο και ελπίζουμε σε οριστική επίλυση το αργότερο μέχρι  τη Δευτέρα 20/10/2015
Ράχες 14/10/2015
Το  15/μελές          του Γυμνασίου Λ.Τ Ραχών







Μαθήτες Γυμνασίου-Λυκείου                             Ράχες 12/10/2015
   Ραχών Ικαρίας                           
                                                   Προς : Δι.Δε Σάμου
                                                 Κοιν.Περιφέρεια Β.Αιγαίου
                                                     ΥΠ.Π.Ε.Θ

  Σήμερα 12-10-15,οι μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου Ραχών Ικαρίας καταλάβαμε το σχολικό μας χώρο με την υποστήριξη των γονέων μας,ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη κατάσταση που υπάρχει στο σχολείο εξαιτίας της έλλειψης καθηγητών βασικών ειδικοτήτων.

  Ήδη απο την προηγούμενη εβδομάδα επικοινώνησε και προφορικά και με διάφορα έγγραφα μαζί σας,αλλά δεν πήραμε κάποια συγκεκριμένη απάντηση για να λυθεί το πρόβλημα μας άμεσα.
  Απο την αρχή της σχολικής χρονιάς το σχολείο υπολειτουργεί και δεν διδάσκονται πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα,αλλά και πολλά μαθήματα γυμνασίου.
 
Την Κυριακή το απόγευμα μαθητές,γονείς και καθηγητές,συγκεντρωθήκαμεμκαι αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε την τοποθέτηση των καθηγητών που λείπουν για να λειτουργήσει το σχολείο μας σωστά όπως τα προηγούμενα χρόνια.
Οι ελλείψεις των καθηγητών ειναι η εξής :
1.Χημικός - Βιολόγος
2.Μαθηματικός
3.Οικονομολόγος
4.Μουσικός
5.Τεχνολόγος
 
  Δεν δεχόμαστε κανένας απο τους βασικούς καθηγητές που αναφέρουμε να διδάσκει εδώ το μάθημα του ,μόνο για να συμπληρωθεί το ωράριο του.Απαιτούμε όσοι καθηγητές έφυγαν πέρσυ ,να αντικατασταθούν.Δεν δεχόμαστε επισκέπτες καθηγητές στο σχολείο μας.Απαιτούμε μια συγκεκριμένη απάντηση απο εσάς.Θεωρούμε ότι το αίτημα μας ειναι  αυτονόητο και είμαστε διατεθειμένοι να το υποστηρίξουμε για όσο χρειαστεί ακόμα.

                                                    Οι μαθητές
                                           Γυμνασίου-Λυκείου Ραχών Ικαριας