Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Aντιφασιστική κινητοποίηση στη Λέσβο λόγω της επίσκεψης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ι. Λαγού το Σάββατο 17/10

Κινητοποίηση διαμαρτυρίας ετοιμάζουν φορείς της Λέσβου με αφορμή την επίσκεψη του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ιωάννη Λαγού στην Μυτιλήνη. Διαβάστε στη συνέχεια τις ανακοινώσεις φορέων που καλούν στη διαδήλωση.




 Σε διαδήλωση καλεί η ΑΔΕΔΥ Λέσβου

Όπως τονίζει η οργάνωση των δημοσίων υπαλλήλων: «Το Σάββατο 17 Οκτώβρη έρχεται στη Μυτιλήνη για να μιλήσει σε εκδήλωση ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γ. Λαγός, σύνδεσμος της ηγεσίας της οργάνωσης με τα δολοφονικά τάγματα εφόδου του Πειραιά και στις τρεις βασικές υποθέσεις που συνεκδικάζονται αυτήν την περίοδο:
1. τη δολοφονία του Π. Φύσσα,
2. τη δολοφονική επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα
3. την δολοφονική στους Αιγύπτιους αλιεργάτες.
Επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν το πρόβλημα που αντικειμενικά δημιουργείται από τη συσσώρευση χιλιάδων προσφύγων κάθε μέρα στο νησί, κηρύσσοντας το ρατσιστικό τους μίσος, καθώς και να συστηματοποιήσουν ρατσιστικές επιθέσεις, όπως αυτή που έγινε αυτήν την εβδομάδα σε βάρος προσφύγων μέσα στη θάλασσα.

Η επίσκεψη αυτή είναι πρόκληση και ένα crash test για όλο τον δημοκρατικό κόσμο του νησιού. Η πλειοψηφία των κατοίκων του νησιού έχει αντιμετωπίσει ως σήμερα με τεράστια ανοχή και αλληλεγγύη το προσφυγικό πρόβλημα και δεν θα ανεχτεί να επωαστεί το αυγό του φιδιού στην περιοχή μας. Η πρόκληση αυτή δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη· ο Λαγός είναι ανεπιθύμητος!
Εβδομήντα χρόνια από την απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Γερμανούς δεν θα επιτρέψουμε στους νοσταλγούς των ναζί να ξαναζωντανέψουν τη φρίκη του φασισμού!

Καλούμε όλο το Λεσβιακό Λαό, τους πρωτοβάθμιους συλλόγους και τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας-καταγγελίας στην Πλατεία Σαπφούς το Σάββατο 17/10 και ώρα 6:00 μ.μ.».


ΕΛΜΕ Λέσβου: «Ανεπιθύμητος ο φασίστας Λαγός»


Στο κάλεσμά της η ΕΛΜΕ Λέσβου επισημαίνει: «Το Σάββατο 17 Οκτώβρη έρχεται στη Μυτιλήνη για να μιλήσει σε εκδήλωση ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γ. Λαγός, σύνδεσμος της ηγεσίας της οργάνωσης με τα δολοφονικά τάγματα εφόδου του Πειραιά και στις τρεις βασικές υποθέσεις που συνεκδικάζονται αυτήν την περίοδο: τη δολοφονία του Π. Φύσσα, τη δολοφονική επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα και στους Αιγύπτιους αλιεργάτες.

Οι συμμορίτες της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν το πρόβλημα που αντικειμενικά δημιουργείται από τη συσσώρευση χιλιάδων προσφύγων κάθε μέρα στο νησί, κηρύσσοντας το ρατσιστικό τους μίσος, καθώς και να συστηματοποιήσουν ρατσιστικές επιθέσεις, όπως αυτή που έγινε αυτήν την εβδομάδα σε βάρος προσφύγων μέσα στη θάλασσα.
Η επίσκεψη αυτή είναι πρόκληση για όλο τον δημοκρατικό κόσμο του νησιού.

 Η πλειοψηφία των κατοίκων του νησιού έχει αντιμετωπίσει ως σήμερα με τεράστια ανοχή και αλληλεγγύη το προσφυγικό πρόβλημα και δεν θα ανεχτεί να επωαστεί το αυγό του φιδιού στην περιοχή μας. Η πρόκληση αυτή δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη ο Λαγός είναι ανεπιθύμητος! Εβδομήντα ένα χρόνια από την απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Γερμανούς δεν θα επιτρέψουμε στους νοσταλγούς των ναζί να ξαναζωντανέψουν τη φρίκη του φασισμού!
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην αντιφασιστική συγκέντρωση των σωματείων και συλλογικοτήτων στην Πλατεία Σαπφούς το Σάββατο 17/10 και ώρα 6:00 μ.μ.».

ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου: «Έξω η Χρυσή Αυγή από τη Λέσβο»

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου αναφέρει μεταξύ άλλων πως: «Η  εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή εκμεταλλευόμενη την προσφυγική κρίση, προσπαθεί να εισχωρήσει στην κοινωνία της Λέσβου. Στέλνει τον υπόδικο Λαγό να χύσει λάδι στη φωτιά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.
Το « ενδιαφέρον» της επικεντρώνεται στα χωριά του Βόρειου τμήματος του νησιού. Είναι τα σημεία τα οποία δέχονται τη μεγαλύτερη προσφυγική πίεση. Μέχρι τώρα και ανεξάρτητα από πολιτικές επιλογές ή προτιμήσεις οι πολίτες της Λέσβου έχουν τιμήσει τις πολιτιστικές και δημοκρατικές παραδόσεις του νησιού. 

Παρά τις δυσκολίες, τις ανεπάρκειες  και τις αρνητικές επιπτώσεις που το τεράστιο κύμα των προσφυγικών ροών επέφερε στην κοινωνία της Λέσβου, αυτή κατάφερε να αναδείξει μια ισχυρή κοινωνία πολιτών με τεράστια αποθέματα κοινωνικού κεφαλαίου και  να αναδειχθεί στις συνειδήσεις των λαών της Ευρώπης ως Πανευρωπαϊκή  Πρωτεύουσα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε, σε αυτήν την εγκληματική οργάνωση να αμαυρώσει, να ευτελίσει αυτόν τον τίτλο τιμής, που έχει απονεμηθεί από τη παγκόσμια κοινότητα στους κατοίκους αυτής της παραμεθορίου περιοχής».
Τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει: «Ο ρατσισμός, η βία, το μίσος, η δολοφονία και όλα αυτά που χαρακτηρίζουν,  που συγκροτούν την εικόνα και την ουσία της Χρυσής Αυγής  δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας.
Έξω η Χρυσή Αυγή από το σπίτι μας. Έξω η Χρυσή Αυγή από τη Λέσβο».


ANTΑΡΣΥΑ ΛΕΣΒΟΥ:  Να τσακίσουμε τους «λαγούς» του φασισμού!

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Λέσβου συμμετέχει στην αντιφασιστική διαδήλωση σωματείων, οργανώσεων και συλλογικοτήτων το Σάββατο 17/10 και ώρα 6:00 μ.μ. στην πλατεία Σαπφούς με αφορμή την επίσκεψη στο νησί του υπόδικου εγκληματία βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γ. Λαγού.
Η διαδήλωση αυτή οφείλει να θυμίσει σε όλους ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένα «νόμιμο κοινοβουλευτικό κόμμα» αλλά μια ναζιστική εγκληματική οργάνωση που είχε ως σήμερα θύματα τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν, που αποπειράθηκε να δολοφονήσει συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα και Αιγύπτιους αλιεργάτες στο Κερατσίνι, που διέπραξε δεκάδες ρατσιστικές επιθέσεις σε μετανάστες, επιθέσεις σε συνδικαλιστές, αντιφασίστες, αριστερούς αγωνιστές, σε στέκια και κοινωνικούς χώρους κ.λπ.. Σε πολλές από τις παραπάνω υποθέσεις είναι άμεσα ανεμειγμένος ο Λαγός, ως βουλευτής Β΄Πειραιά και σύνδεσμός της ηγεσίας με τα τάγματα εφόδου. 


Ταυτόχρονα η συγκέντρωση πρέπει να τσακίσει τη ρατσιστική τους προπαγάνδα ενάντια στους μετανάστες και τους κατατρεγμένους και θαλασσοπνιγμένους πρόσφυγες που προσπαθώντας να ξεφύγουν από το θάνατο φτάνουν στην Ελλάδα. Η δημοκρατική Λέσβος, που έχει σταθεί έως σήμερα αλληλέγγυα στο δράμα των μεταναστών, δεν πρέπει να επιτρέψει να διαδοθεί το κήρυγμα ρατσιστικού μίσους της Χρυσής Αυγής. 


Στο τοπίο που διαμορφώνεται από το δράμα των προσφύγων λόγω της πολιτικής της ΕΕ και του ιμπεριαλισμού, το εργατικό και λαϊκό κίνημα, οι αντιφασιστικές οργανώσεις και η μαχόμενη Αριστερά δεν πρέπει να επιτρέψουν στους φασίστες να δημαγωγήσουν για να διαιρέσουν το λαό, να σπείρουν το φόβο και το μίσος, προκειμένου να στηρίξουν κεφάλαιο, τράπεζες και ΕΕ. Η απάντηση πρέπει να είναι πολύπλευρη: πολιτική και ιδεολογική, νομική, κινηματική. Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. θα είναι μπροστά σε όλες αυτές τις μάχες.