Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Παμπειραϊκή Σύσκεψη ενάντια στο ξεπούλημα ΟΛΠ & Λιπασμάτων, Σαββατο 31/10





Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΑ ΦΟΡΕΩΝ και ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
Σας προσκαλεί το Σάββατο 31/10 Οκτώβρη στις 11 μ.μ. στην αίθουσα Δ.Σ. του πρώην Δημαρχείου Δραπετσώνας στην ΠΑΜΠΕΙΡΑΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ με θέμα την
«ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΕΤΑΙΡΩ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΠ & ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ »

Η ΕΛΚΔ συμμετέχει και στηρίζει τον Συντονισμό. Ακολουθεί η ανακοίνωση-κάλεσμα της Λέσχης για την σύσκεψη.



 Η εφαρμογή του 3ου μνημονίου αυτή τη φορά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αρχίζει από τις γειτονιές μας. Στόχος τους το λιμάνι του Πειραιά και το παραλιακό μέτωπο έως το Πέραμα, σε απόλυτη συμφωνία με τα άλλα μνημονιακά κόμματα και πάντα με τις ευλογίες ΕΕ και ΔΝΤ.
Τα προαπαιτούμενα που ψηφίστηκαν πριν λίγες ημέρες και αυτά που θα έρθουν αμέσως μετά, εκτός από τις ιδιωτικοποιήσεις, προβλέπουν αλλαγές σε όλες τις πλευρές της ζωής μας, αλλαγές στα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, μειώσεις συντάξεων, νέους φόρους και κατασχέσεις κατοικιών, είναι συνολική επίθεση στις κατακτήσεις μας.
  Η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, μιας κερδοφόρας δημόσιας επιχείρησης, με στρατηγικό χαρακτήρα θα φέρει δεκάδες απολύσεις στους εργαζόμενους του ΟΛΠ, κακοπληρωμένους εργαζόμενους με λιγότερα δικαιώματα και συνθήκες εργασιακής ζούγκλας (όπως συμβαίνει και στους εργαζόμενους τηςCOSCO), θα επιδράσει και σε δεκάδες επιχειρήσεις που έχουν σχέση με το λιμάνι, αλλά ακόμα και την ζωή στα νησιά αφού οι μετακινήσεις επιβατών και εμπορευμάτων θα ελέγχεται από τους ιδιώτες
  Η ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας και των ελεύθερων χώρων δεν πρέπει  να περάσει, οι τελευταίες κινητοποιήσεις των φορέων και συλλογικοτήτων στην μεγάλη πορεία το Σαββάτο 10/10 έδειξε ότι η πώληση του ΟΛΠ και η απαίτηση για ενιαίο πάρκο και χώρου για τις λαϊκές ανάγκες της περιοχής των πρώην Λιπασμάτων αρχίζει να παίρνει Παμπειραϊκά  χαρακτηριστικά και να έρχεται αντιμέτωπη με το σύνολο της πολιτικής της κυβέρνησης.
Οι δηλώσεις Τσίπρα για εξαίρεση της παράκτιας περιοχής των Λιπασμάτων από την πώληση του ΟΛΠ δεν αλλάζουν ούτε το ιδιοκτησιακό καθεστώς του χώρου ούτε και λύνουν το πρόβλημα του εργοστασίου του Μελισσανίδη, αντίθετα αφήνουν στους φερόμενους ιδιοκτήτες χώρο για μελλοντικά παιχνίδια πώλησης της περιοχής, μια περιοχής που θα είναι ήδη περικυκλωμένη απο τα ιδιωτικά συμφέροντα αν προχωρήσει η πώληση του ΟΛΠ. Εκτιμούμε θετικά τα βήματα που έγιναν στο να πετύχουμε ένα κοινό βηματισμό με φορείς και συλλογικότητες, αγωνιστές και κατοίκους, αλλά σήμερα θεωρούμε ότι χρειάζεται παραπέρα αναβάθμιση και κλιμάκωση του αγώνα με συντονισμό σωματείων φορέων και συλλογικοτήτων σε ολόκληρο τον Πειραιά ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και τη συνολική πολιτική των μνημονίων που μας εξαθλιώνει με τους κάθε λογής φόρους και περικοπές, με την απελευθέρωση των πλειστηριασμών που οδηγεί στην αρπαγή των σπιτιών μας.
  Η συλλογική αντίσταση είναι η λύση απέναντι σε αυτά που μας ετοιμάζουν. Δεν αναθέτουμε σε κανέναν τη λύση των προβλημάτων μας. Δεν εμπιστευόμαστε κανέναν. Η ζωή έδειξε πως οι εύκολες λύσεις που μας πρότειναν δεν υπάρχουν. Οι δικές μας ανάγκες πρέπει να είναι ο οδηγός μας και όχι τα επιχειρηματικά συμφέροντα ντόπια και ξένα. Η κρίση και το χρέος δεν είναι δικά μας.  

Σας καλούμε στην σύσκεψη που διοργανώνει ο συντονισμός φορέων και συλλογικοτήτων  ενάντια στην πώληση ΟΛΠ και Λιπασμάτων το ΣΑΒΒΑΤΟ 31/10 στις 11:00 στο πρώην δημαρχείο Δραπετσώνας.

Πηγή: Εργατική Λέσχη Κερατσινίου Δραπετσώνας