Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Eργατικό Κέντρο νομού Σάμου: Για την επίθεση στους συνταξιούχους

ΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ  ΣΑΜΟΥ


Σάμος 4 Οκτώβρη 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου καταδικάζει την ωμή και βάρβαρη επίθεση από τα ΜΑΤ κατά των διαδηλωτών συνταξιούχων, που με πορεία κατευθύνονταν στο μέγαρο Μαξίμου για να εκφράσουν τις διαμαρτυρίες τους στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, στις συνεχείς περικοπές των συντάξεων και στον σφαγιασμό όλων των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.


    Χρησιμοποιώντας τα ΜΑΤ για να χτυπούν τους πατεράδες και τις μανάδες τους, για να ρίχνουν τόνους χημικών σε ανθρώπους μεγάλης ηλικίας που αντιμετωπίζουν μύρια όσα προβλήματα υγείας, η «αριστερή» όπως ισχυρίζεται κυβέρνηση αποδεικνύει στην πράξη ότι τα ΜΑΤ δεν είναι αριστερά ή δεξιά, αλλά ότι χρησιμοποιούνται για να καλύψουν μια βαθιά ταξική αντιλαϊκή πολιτική από την κάθε κυβέρνηση.

    Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να είναι σίγουρη ότι με τέτοιες αντιδραστικές και αυταρχικές μεθόδους, με τα ΜΑΤ που χρησιμοποίησε χθες και προχθές, δεν πρόκειται να πτοήσει τα γηρατειά γιατί πράγματι είναι περήφανα όταν αγωνίζονται για το δίκιο τους.

Δεν πρόκειται να πτοήσει ούτε το ταξικό εργατικό και λαϊκό κίνημα που αγωνιά, αντιστέκεται, παλεύει και διεκδικεί την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης, Ε.Ε. και κεφαλαίου. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει και να είναι σίγουροι ότι η πάλη του λαού θα την σπάσει.
    Συγχαίρουμε τις συνταξιουχικές οργανώσεις για την οργάνωση του αγώνα που κάνουν και συμπαραστεκόμαστε σ’ αυτόν.
    Το δίκιο θα κριθεί στο δρόμο του αγώνα και εκεί είμαστε ενεργά μαζί τους.


Η Διοίκηση