Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Η αριστερά της ανατροπής παρούσα στις μάχες

'Αλλη μία μάχη έδωσαν η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή (δραστηριοποιείται στην ΕΣΗΕΑ) και το Μέτωπο για την Ανατροπή (δραστηριοποιείται στην ΠΟΕΣΥ και συμμετέχουν η πρωτοβουλία και αγωνιστές συυνάδελφοι από την ΕΣΗΕΜΘ) στα πλαίσια της συνέλευσης του ΕΔΟΕΑΠ.


 Τα μέλη του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ Πόπη Χριστοδουλίδου και Γιάννης Αγγέλης, αποκάλυψαν με στοιχεία τις δραστηριότητες της μνημονιακής πλειοψηφίας που προήλθε από συνεργασία δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Ακολούθως οι Γιώργος Παυλόπουλος (μέλος γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ), Νάσος Μπράτσος (μέλος γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ) και Μπάμπης Μπίκας (μέλος ΔΣ της ΕΣΗΕΜΘ) αναφέρθηκαν τόσο στις λαθροχειρίες της διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ που με περικοπές κοινωνικών παροχών, προσπαθεί να δείξει "χρηστή διαχείριση", όσο και στη σκόπιμη κωλυσιεργεία του δήθεν διαλόγου με την κυβέρνηση που έχει σκοπό να οδηγήσει τον κλάδο μπροστά σε τετελεσμένα.



Επισημάνθηκε ότι πρόκειται για εφαρμογές των πολιτικών της ΕΕ και του ΔΝΤ, από όσους μέσα στον κλάδο των ΜΜΕ στήριξαν παλιά και νέα μνημόνια και τονίστηκε η ανάγκη άμεσων αγωνιστικών - απεργιακών κινητοποιήσεων, στο πλευρό και άλλων πληττόμενων και αγωνιζόμενων εργατικών στρωμάτων.


Καυτηριάστηκε η απουσία διαφόρων από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ που χαρακτηρίστηκαν ως "πολιτικοί απατεώνες" και τα προηγούμενα χρόνια επιδίδονταν σε ψευδεπίγραφους ακτιβισμούς και τώρα όχι μόνο απουσιάζουν, αλλά γυαλοχαρτίζουν την πολιτική εφαρμογής του μνημονίου νο3.

 Όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά "ασφαλιστικό και μισθωτή εργασία πάνε μαζί. Τί απέγιναν αυτοί που τα προηγούμενα χρόνια μίλαγαν για "αόρατους εργαζόμενους" και έλεγαν "όταν σου μιλάνε για μπλοκ δεν εννοούν μπλόκ επιταγών" και τώρα είναι στο πλευρό του Κατρούγκαλου που προτρέπει τους απλήρωτους και τους απολυμένους των ΜΜΕ να ανοίξουν ιστοσελίδες και να γίνουν "επιχειρηματίες" με ΔΠΥ";