Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Ανιστόρητοι σε βαθμό απελπισίας

oι 3 E
Συνδικαλιστικά σχήματα και κινήσεις μπορεί να ιδρύει όποιος θέλει και να τα πλαισιώνουν όσοι/ες συμφωνούν με τους στόχους που βάζουν. 

Είναι όμως άκομψο, προκλητικό και ανιστόρητο λίγες ημέρες πριν την αποφράδα επέτειο της επίθεσης της Ιταλίας του Μουσολίνι σε ό,τι έχει να κάνει με το παρελθόν και με τη δίκη της Χρυσής Αυγής να βρίσκεται σε εξέλιξη, να εμφανίζονται κινήσεις με αρχικά τα 3 Ε, όπως αυτή στην ΕΡΤ.

Υπενθυμίζουμε ότι τα 3 Ε (Εθνική Ένωσις Ελλάς ή τριεψιλίτες, ήταν η Χρυσή Αυγή του μεσοπολέμου με ευθύνες για δολοφονίες συνδικαλιστών και τον εμπρησμό της εβραϊκής συνοικίας του Κάμπελ στη Θεσσαλονίκη). 


Το καλύτερο που θα είχαν να κάνουν και μάλιστα άμεσα, οι νονοί της νέας κίνησης της ΕΡΤ, είναι να τροποποιήσουν το αρτικόλεξο και να κριθούν επί του περιεχομένου που κομίζουν, αντί με την τραγική τους άγνοια να ξυπνούν εφιαλτικές μνήμες της ιστορίας του συνδικαλισμού.



https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%88%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B9%CF%82_%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CF%82