Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Aνακοίνωση Μετώπου για την Ανατροπή στην ΠΟΕΣΥ


-Όχι λουκέτα στα περιοδικά ΕΓΩ Weekly,Τηλεκοντρόλ Κάθε Μέρα με την Αργυρώ,4Τροχοί,Autobild και MySelf.gr, Ανάπτυξη.

– Δουλειά με πλήρη και σταθερή απασχόληση
– Καταβολή των δεδουλευμένων

Ενέργεια που εκτός από το σαφή αντεργατικό της χαρακτήρα, δείχνει και το πώς κινείται η εργοδοσία περιφρονώντας την όποια θετική απόφαση προκύπτει κατά καιρούς από τη δικαιοσύνη για τους εργαζόμενους. Ενδεχομένως και νέο «κόλπο» γα κλείσιμο και ξανάνοιγμα με νέους και πιο επαχθείς όρους εργασίας, σαν εκβιασμό μπροστά στην απειλή της ανεργίας.



Η μεταβίβαση των περιοδικών στην εταιρεία «ALPHA EDITIONS AE», συμφερόντων μεταξύ άλλων των εκδοτών Δημητρίου Κοντομηνά και Θεοχάρη Φιλιππόπουλου, από το προηγούμενο σχήμα των εκδόσεων Λυμπέρη (του πλούσιου εκδότη με τις πτωχευμένες εταιρίες και τους ταλαιπωρημένους εργαζόμενους, υπενθυμίζουμε εμείς) σήμανε και την υποχρέωση σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, των ίδιων όρων εργασίας και φυσικά την καταβολή των δεδουλευμένων που δεν είχαν εξοφληθεί, σε συντάκτες και διοικητικούς.

Αυτό είναι που δεν «άντεξε» η εργοδοσία και ανακοίνωσε το κλείσιμο των περιοδικών και την απόλυση των εργαζομένων.
Στη δικαστική απόφαση γίνεται λόγος για τις προβληματικές διαδικασίες της διαδικασίας «διαδοχής» από το ένα σχήμα στο άλλο.

Στη μνημονιακή ζούγκλα το να απαριθμήσουμε τα «κατορθώματα» των «επενδυτών», των καναλαρχών, των εκδοτών («κανονικών» και αεριτζήδων) θα σήμαινε ότι θα πρέπει να μιλάγαμε μέρες.


Το μυαλό μας και η φωνή μας είναι δίπλα στους συναδέλφους μας δημοσιογράφους, τεχνικούς, υπαλλήλους που αποτελούν τα θύματα των αντεργατικών εργοδοτικών επιλογών.

Απαιτούμε να εξοφληθούν άμεσα μέχρι τελευταίου ευρώ όλα τα δεδουλευμένα καθώς την καταβολή των τόκων που προκύπτουν. Απαιτούμε να μην κλείσει κανένα περιοδικό και η εργοδοσία να  αναλάβει τις ευθύνες της, όπως τις προσδιόρισε και η πρόσφατη δικαστική απόφαση.

Μέτωπο για την Ανατροπή στην ΠΟΕΣΥ