Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

AΣΠΙ: Αποστολή ρουχισμού και παπουτσιών σε δομές υποδοχής και στήριξης προσφύγων




 Δελτίο τύπου

 Τη Δευτέρα 10 του Οκτώβρη έγινε αποστολή ρουχισμού στη Σάμο, με σκοπό την κάλυψη αναγκών των προσφύγων που συνεχώς φτάνουν στο νησί.

Τα είδη αυτά είχαν συγκεντρωθεί κατά τους τελευταίους μήνες, με πρωτοβουλία της ΑΣΠΙ, που ανελλιπώς δραστηριοποιείται  τα τελευταία χρόνια στην στήριξη των προσφύγων με την προσφορά σε αυτούς ρούχων, παπουτσιών και φαρμάκων και έχει πραγματοποιήσει πολλές αποστολές σε Σάμο, Αθήνα και Πειραιά. 

Φορτώθηκαν στο πλοίο «Νήσος Μύκονος» 50 μεγάλα δέματα με ρουχισμό όλων των ειδών και παπούτσια και παραλήφθηκαν στο λιμάνι του Βαθιού από μέλη της οργάνωσης «Samos Volunteers”, οι οποίοι και μας τα ζήτησαν, έπειτα από συνεννόηση και κοινό συντονισμό με τη συμπατριώτισσα Κατσαρδή Σοφία. 
Στη διαλογή, διαχωρισμό και φόρτωση των δεμάτων εκτός από μέλη της ΑΣΠΙ βοήθησαν και άλλοι ευαισθητοποιημένοι στο θέμα συμπατριώτες, τους οποίους και ευχαριστούμε πολύ. Επίσης ευχαριστούμε την εταιρεία “Hellenic seaways” που ανταποκρίθηκε στο αίτημα μας για τη δωρεάν μεταφορά και το Δήμο Ικαρίας που παραχώρησε φορτηγό αυτοκίνητο για την μεταφορά από την αποθήκη μας στο πλοίο. 

Όσο θα υπάρχει η ανάγκη γι αυτή την αυτονόητη μικρή προσφορά, εμείς θα συνεχίζουμε να συγκεντρώνουμε και να προωθούμε τα απαραίτητα είδη, τα οποία οι Ικαριώτες προσφέρουν ανταποκρινόμενοι μαζικά στα καλέσματα των δομών υποδοχής προσφύγων. 

Η αλληλεγγύη μας στους πολίτες του κόσμου, θύματα των γεωπολιτικών παιχνιδιών εξουσίας των ισχυρών είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε.