Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Α.Ο. Μεσαριάς: Κυψέλη του ερασιτεχνικού αθλητισμού στην Ικαρία


 ...αναδημοσίευση από το www.ert.gr...


Ιδρύθηκε το 1983 και έδωσε αθλητική διέξοδο σε σημαντικό αριθμό νέων ανθρώπων, κυρίως στο κέντρο της βόρειας πλευράς της Ικαρίας, τόσο στις παραθαλάσσιες όσο και στις ορεινές περιοχές. Ο Αθλητικός Όμιλος Μεσαριάς (Α.Ο.Μ.) είναι μία από τις τρεις ποδοσφαιρικές ομάδες της Ικαρίας και αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας της ΕΠΣ Σάμου.

Έχει χάσει έναν τελικό κυπέλλου στα πεναλτι, έχει βραβευθεί για το ήθος της ομάδας, έχει γράψει ιστορία με σπουδαίες εμφανίσεις στα γήπεδα του νομού και συνεχίζει…


pa150135

Όπως όλα τα νησιωτικά σωματεία, το μεγάλο πρόβλημα κούρασης και εξόδων, είναι οι ακτοπλοϊκές μετακινήσεις στους εκτός έδρας αγώνες, αλλά και τα πάγια έξοδα διαιτησίας στους εντός έδρας. Έτσι τα σωματεία των νησιών αντιμετωπίζουν πολλαπλάσια έξοδα σε σχέση με αυτά της υπόλοιπης Ελλάδας.

K. Xαραλαμπίδης
K. Xαραλαμπίδης
Με τη λειτουργία κυλικείου στους εντός έδρας αγώνες, με λαχειοφόρους αγορές, εκδηλώσεις, έκδοση ημερολογίων, κλπ ο Α.Ο.Μ. ακολουθεί την «πεπατημένη», όπως το σύνολο των ερασιτεχνικών σωματείων, στον αγώνα για επιβίωση.
Η νέα διοίκηση (με πρόεδρο την Ελένη Κοτσορέ και γραμματέα τον Ζαχαρία Λιγνό), καλείται να συνεχίσει το δρόμο που χάραξαν οι παλαιότεροι και δείχνει τη σχετική διάθεση.
Όπως μας δήλωσε ο έφορος της ομάδας και παλαίμαχος της ΑΕΚ, Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης, «εδώ γίνεται πραγματικός αθλητισμός, αφού κανένας δεν πληρώνεται, όχι όπως αλλού που έχουμε φαινόμενα μισθοφόρων».
Διατηρεί όλα τα τμήματα υποδομών, καθώς και γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου και όλες οι προπονήσεις, όπως και οι αγώνες, γίνονται στο «ξερό» γήπεδο του Ευδήλου.

pa150144

Αν και αγωνιστικά πηγαίνει καλά, το ζητούμενο δεν είναι να γίνει αυτοσκοπός η βαθμοθηρία, αλλά να σταθεροποιηθεί σαν ένα ζωντανό αθλητικό κύτταρο με εύρυθμη λειτουργία, για να δίνει διέξοδο και ψυχαγωγία στους κατοίκους της περιοχής.


aom

Η τοποθέτηση χορτοτάπητα, έργο που είχε ανακοινωθεί πριν από χρόνια, αλλά δεν προχώρησε, θα έλυνε προβλήματα τραυματισμών, συνθηκών άθλησης και διεξαγωγής αγώνων και θα αποτελούσε επιπλέον κίνητρο για την ενασχόληση της νεολαίας με τον αθλητισμό.

Κείμενο και φωτο: Nάσος Μπράτσος

Πηγή κεντρικής φωτο: Α.Ο.Μ. 2016 -2017


ΑΟΜ - Κεραυνός Πλατάνου Σάμου, 15 Οκτωβρίου 2016
ΑΟΜ – Κεραυνός Πλατάνου Σάμου, 15 Οκτωβρίου 2016
ΑΟΜ -Ένωση αγώνας του 2008
ΑΟΜ -Ένωση αγώνας του 2008
ΑΟΜ - Ίκαρος Φεβρουάριος 2012
ΑΟΜ – Ίκαρος Φεβρουάριος 2012
Ο ΑΟΜ της δεκαετίας του '90
Ο ΑΟΜ της δεκαετίας του ’90