Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Δήμος Πατρέων: Έμπρακτη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες



Ανακοίνωση Δήμου Πατρέων

Μια ζεστή γιορτή για τα προσφυγόπουλα και τους γονείς τους, που διαμένουν στη δομή φιλοξενίας στην Μυρσίνη Ηλείας, διοργάνωσε σήμερα (29/9)στην Αίγλη, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, με την στήριξη του Δήμου Πατρέων.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, εκπροσωπώντας τον Δήμο Πατρέων, ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Πελεκούδας και τα μέλη του Δ.Σ. του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου, Βικτωρία Αξιώτη και Κέλυ Παπανικολάου.


Μιλώντας στην εκδήλωση Αντιδήμαρχος, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Έχουμε τη χαρά σήμερα, να βρισκόμαστε σε αυτή την ζεστή εκδήλωση, μαζί με τα προσφυγόπουλα και τους γονείς τους, που γνώρισαν τη φρίκη του πολέμου και φιλοξενούνται στη δομή της Μυρσίνης Ηλείας. Ο Δήμος μας που σας επισκέφτηκε στο χώρο φιλοξενίας εκφράζοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη του, συνεχίζει να σας στηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο, αξιοποιώντας όλες τις υποδομές και τις δυνατότητες που έχει. Στηρίζουμε το αίτημά σας για την απευθείας μεταφορά σας από την Ελλάδα στις χώρες τελικού προορισμού σας.

Ο Δήμος Πατρέων και ο λαός της Πάτρας θα συνεχίσουν να σας εκφράζουν την αλληλεγγύη τους και να στηρίζουν τον αγώνα σας για μια καλύτερη ζωή. Έλληνες, πρόσφυγες και μετανάστες, ανεξάρτητα από φυλή –χρώμα -θρησκεία, έχουμε κοινά συμφέροντα. Να παλέψουμε ενάντια στους πολέμους των Ιμπεριαλιστών που δεν διστάζουν να τσακίσουν χώρες και λαούς, με στόχο να ελέγξουν αγορές, δρόμους ενέργειας και πρώτες ύλες.

Συνεχίζουμε να απαιτούμε, για όσο διάστημα παραμένετε στη χώρας μας, να εξασφαλιστούν ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες στέγασης, σίτισης, υγείας, σε όλους τους χώρους και τις δομές όπου στεγάζονται πρόσφυγες και μετανάστες, εκπαίδευση για όλα τα προσφυγόπουλα».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης τα προσφυγόπουλα έπαιξαν, ζωγράφισαν, τραγούδησαν και χόρεψαν με το Χορευτικό και τη Λαϊκή Ορχήστρα του Χορευτικού τμήματος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου.