Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Αντιφασιστική διαδήλωση, Παρασκευή 29/9, Πλατεία Σημηριώτη, Ν.Ιωνία

 STOP στις ρατσιστικές επιθέσεις
Εξω οι φασίστες από τη Νέα Ιωνία
ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 7μμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΗΜΗΡΙΩΤΗ

Καταγγέλουμε τη ρατσιστική επίθεση σε βάρος του Βαρές Τ., μέλους της ΚΕΕΡΦΑ και της Πακιστανικής Κοινότητας, το απόγευμα της Δευτέρας 18 Σεπτέμβρη, στη Νέα Ιωνία.
Ο Βαρές γρονθοκοπήθηκε από φασιστοειδές στην Αγ.Κωνσταντίνου, αφού είχε προηγηθεί τραμπουκισμός του κι απειλές. Ο ίδιος επικοινώνησε αμέσως με τους συντρόφους του από την ΚΕΕΡΦΑ Ν.Ιωνίας και την Πακιστανική Κοινότητα, όπου έφτασαν στο σημείο.

Αστυνομικοί έφτασαν στο μέρος της επίθεσης και οδήγησαν και τους δύο στο Α.Τ Νέας Ιωνίας.
 Οι αστυνομικές δυνάμεις αντιμετώπισαν των Βαρές ως έναν ύποπτο, ως εν δυνάμει εγκληματία αφού αμέσως μετά την επίθεση, όταν έφτασαν στο σημείου του συμβάντος πραγματοποίησαν εξονυχιστικό σωματικό έλεγχο και εξακρίβωση των στοιχείων του Βαρές, ενώ ο δράστης παρέμεινε θεατής χωρίς να του γίνει κάποιος έλεγχος.

Ο ρατσιστής τραμπούκος συνέχισε να έχει προκλητική συμπεριφορά απέναντι στο Βαρές και τους συντρόφους του. Περισσότεροι από 30 άτομα, μέλη της ΚΕΕΡΦΑ, της Πακιστανικής Κοινότητας και τοπικών φορέων συγκεντρώθηκαν έξω από το Α.Τ, σε συμπαράσταση στο Βαρές.

Μέτα από λίγη ώρα, ο Βαρές συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.Το γεγονός αυτό, όπως και δεκάδες άλλα που βάζουν στο στόχαστρο εργαζόμενους μετανάστες και πρόσφυγες, συνανθρώπους μας, είναι μια πρόκληση που δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. Και μόνο η μέρα που πραγματοποιήθηκε – ανήμερα της συμπλήρωσης 4 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα – είναι εξοργιστική.

 Αλλά όποτε και να συνέβαινε η πρόκληση δεν θα ήταν μικρότερη. Οι φασίστες προσπαθούν να πατήσουν το πόδι τους στη Νέα Ιωνία, αλλά δεν θα τους περάσει. Θα μας βρουν και πάλι μπροστά τους, ντόπιους και μετανάστες, με κοινούς ταξικούς αγώνες. Η Νέα Ιωνία είναι μια γειτονιά προσφυγιάς κι αντίστασης. Η γειτονιά του Μπλόκου της Καλογρέζας και των αντιφασιστικών αγώνων.

 Η γειτονιά που δεκάδες χρόνια οι κάτοικοί της ζούμε μαζί και παλεύουμε μαζί είτε είμαστε από την Ελλάδα, είτε από το Πακιστάν, είτε από την Αλβανία είτε από το Μπαγκλαντές, απ'οπουδήποτε. Χρόνια τώρα κάθε ρατσιστική επίθεση και προσπάθεια να χυθεί το ρατσιστικό δηλητήριο, βρίσκει μαζική κινηματική απάντηση. Το ίδιο πρέπει να γίνει και τώρα.

Σε σύσκεψη που κάλεσε η ΚΕΕΡΦΑ Ν.Ιωνίας και η Πακιστανική Κοινότητα και στην οποία ανταποκρίθηκαν μια σειρά φορείς, συλλογικότητες και αγωνιστές/τριες της περιοχής, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση αντιρατσιστικής – αντιφασιστικής διαδήλωσης την Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη, στις 7μμ, στην πλ.Σημηριώτη. Να είμαστε όλοι και όλες εκεί

ΚΕΕΡΦΑ Ν.Ιωνίας