Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Η μάχη ενάντια στα λουκέτα στην Εξέδρα και τον Κόσμο του Επενδυτή

1)ΕΞΕΔΡΑ
Σήμερα στις 17:30 πληροφορηθήκαμε ότι ο εκδότης της «Εξέδρας των Σπορ» Μιχάλης Ανδρουλιδάκης αποφάσισε την αναστολή της έκδοσης της. Πλέον επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματος μας και αναμένουμε από την εργοδοσία την αυτονόητη συνέπεια στις οικονομικές της υποχρεώσεις.
Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ «ΕΞΕΔΡΑΣ»
Έριξε τίτλους τέλους στην "Εξέδρα" αλλά το ξανασκέφτεται
Άλλη μια αθλητική εφημερίδα οδηγήθηκε σήμερα σε… λουκέτο. Η "Εξέδρα των Σπορ" άντεξε σχεδόν έξι μήνες τα τερτίπια του Μιχάλη Ανδρουλιδάκη, ο οποίος σήμερα επιβεβαίωσε την αδυναμία εύρεσης επενδυτή και την αναστολή της έκδοσης. Μεγάλη επιτυχία για την εκδότη που μέσα σε μισό έτος οδήγησε μια εφημερίδα των 10.000 φύλλων κάτω από τα… μισά!
Το μεσημέρι οι εργαζόμενοι συνεδρίασαν παρουσία του προέδρου της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρη Τρίμη, καθώς και μελών του Διασωματειακού, εξέλεξαν πενταμελή εργασιακή επιτροπή και θα κινήσουν κάθε νόμιμη διαδικασία εναντίον της εξάμηνης "παρανομίας" του Ανδρουλιδάκη.
Η λιτή ανακοίνωση των εργαζομένων:
"Σήμερα στις 17:30 πληροφορηθήκαμε ότι ο εκδότης της "Εξέδρας των Σπορ" Μιχάλης Ανδρουλιδάκης αποφάσισε την αναστολή της έκδοσης της. Πλέον επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματος μας και αναμένουμε από την εργοδοσία την αυτονόητη συνέπεια στις οικονομικές της υποχρεώσεις.
Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ "ΕΞΕΔΡΑΣ".
Tα γύρισε ο Ανδρουλιδάκης
Θα βγάλει ξανά την “Εξέδρα” τη Δευτέρα, είπε μιλώντας σε αρχικά σε δύο ιστοσελίδες και στις συνέχεια σε λίγους εργαζομένους που ενημερώθηκαν ιντερνετικά και τον ρώτησαν, ο Μιχάλης Ανδρουλιδάκης. Μια ώρα μετά την ανακοίνωση είπε πως σκέφτεται να ξαναβγάλει την εφημερίδα, κάτι που συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες.
Πρώτα δεδουλευμένα και μετά δουλειά...
Μπορεί ο Μιχάλης Ανδρουλιδάκης όπως τόνισε και στο gazzetta.gr να είναι σίγουρος πως η «Εξέδρα» την Δευτέρα θα είναι κανονικά στα περίπτερα, ωστόσο οι εργαζόμενοι έχουν αντίθετη άποψη. Συγκεκριμένα ξεκαθαρίζουν πως δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψουν στην δουλειά, αν πρώτα δεν τους έχουν δοθεί τα χρωστούμενα, δεν ακυρωθούν οι όποιες απολύσεις και αν δεν υπάρξουν εγγυήσεις για την ασφάλιση των εργαζομένων που αυτή την στιγμή δεν υπάρχει. Τονίζουν μάλιστα πως σε αντίθεση με όσα μας ανέφερε ο εκδότης της εφημερίδας αναφορικά με τον χρόνο εξόφλησης, σε αυτούς έχει πει πως τα χρήματα θα τα πάρουν έως το τέλος του μήνα και σε μία το πολύ δύο βδομάδες.
Σήμερα μάλιστα συστάθηκε και εργασιακή επιτροπή πέντε μελών η οποία και εκλέχθηκε παμψηφεί. Στην συνέχεια υπήρξε και η πρώτη συνέλευση εργαζομένων στην «Εξέδρα» στην οποία έδωσαν το παρών οι Δημήτρης Τρίμης (πρόεδρος ΕΣΗΕΑ), οι νομικοί εκπρόσωποι της Ένωσης, η γραμματέας Μαρία Αντωνιάδου και μέλη του διασωματειακού. Οι εκπρόσωποι των Ενώσεων άκουσαν τα προβλήματα των εργαζομένων και αποφάσισαν πως θα κάνουν ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του Ανδρουλιδάκη για να διασφαλιστούν τα δεδουλευμένα και χρωστούμενα σε εργαζόμενους και ταμεία.
2)ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ
Αθήνα, 5 Ιανούαριου 2012
Ανακοίνωση των εργαζομένων στην εφημερίδα «Ο Κόσμος του Επενδυτή» και στις περιοδικές εκδόσεις της εταιρείας Bestend Α.Ε.
Κατόπιν επικοινωνίας του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Bestend, κ. Κ. Γιαννίκου, με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων, κατά την οποία του ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αναστολή της έκδοσης όλων των εντύπων της εταιρείας, συνεχίζονται κανονικά οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων για την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου και Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, με αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων και την τήρηση των ΣΣΕ. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν, εκτός των ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΤΗΠΤΑ και ΕΠΗΕΑ, και η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων, η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, ενώ την συμπαράσταση της εκφράζει η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών. Στη συνέλευση των εργαζομένων παρέστησαν εκπρόσωποι των Δ.Σ. των σωματείων (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ και ΕΤΗΠΤΑ), καθώς και ο νομικός σύμβουλος της ΕΣΠΗΤ, Δημήτρης Περπατάρης, για την ενημέρωση των εργαζομένων και τη νομική τους υποστήριξη.
Οι εργαζόμενοι της Bestend εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους μας στις εταιρείες Μοντέρνοι Καιροί και Εταιρία Γενικών Εκδόσεων και δηλώνουμε ότι θα βρεθούμε στο πλάι τους κατά τη δίωρη στάση εργασίας που κήρυξαν τα σωματεία τους τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου από τις 13.00 μέχρι τις 15.00, έξω από το χώρο εργασίας (Γεωργίου Παπανδρέου 1, Βούλα).
Οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «Ο Κόσμος του Επενδυτή» και στις περιοδικές εκδόσεις της εταιρείας Bestend («TIVO», «Informer», «Δίφωνο»)
Αθήνα, 5 Ιανουαρίου 2012
ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ των εργαζομένων της Bestend («Ο Κόσμος του Επενδυτή», «TIVO», «Δίφωνο», «Informer»)
Οι εργαζόμενοι της Bestend («Ο Κόσμος του Επενδυτή», «TIVO», «Δίφωνο», «Informer») εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας σε όλους τους συναδέλφους σε ALTER, ΕΡΤ, «Ελευθεροτυπία», ΔΟΛ, Πήγασο, «Ναυτεμπορική», «Εξέδρα», Εκδόσεις Λυμπέρη και σε όλους τους εργαζομένους στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, που υφίστανται τον νέο εργασιακό μεσαίωνα με απολύσεις, περικοπές μισθών, ατομικές συμβάσεις και «λουκέτα». Τονίζουμε την ανάγκη για μαζικές πλέον κινητοποιήσεις του συνόλου των εργαζομένων στον κλάδο για την ανατροπή των σχεδίων των εργοδοτών, που επιδιώκουν την κονιορτοποίηση των δικαιωμάτων μας. Ήρθε η ώρα όλα τα «αφεντικά» σε όλους τους χώρους εργασίας, εντός και εκτός ΜΜΕ, να συνειδητοποιήσουν ότι οι εργαζόμενοι θα βρεθούν απέναντί τους ενωμένοι και αποφασισμένοι.
ergazomenoiependyti.wordpress.com